Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Фестивалът за улични изкуства 6Fest гостува в Троян с двудневна програма

УЛИЧНИ ПРАЗНИЦИ

Фестивалът за улични изкуства 6Fest гостува в Троян с двудневна програма

Концерти, огнени спектакли, куклен театър и съвременен цирк на 4 и 5 септември. Входът е свободен, а събитията ще се състоят на площад "Възраждане"

"Black Fire" на Фестивала 6Fest Пловдив 2020 (Снимка: Георги Сивилов)

Фестивалът за улични изкуства 6Fest гостува в Троян с двудневна програма с концерти, огнени спектакли, куклен театър и съвременен цирк на 4 и 5 септември. Входът е свободен, а събитията ще се състоят на площад "Възраждане".

6Fest е мултижанров уличен фестивал, който през 2017 и 2018 г. се провежда в Габрово, а от 2019 г. - в Пловдив като част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата и от Културния календар на града.

Още в първите си години 6Fest обявява концепцията си за пътуващи издания, каквото е и предстоящото в Троян - осмо в историята на фестивала.

6Fest Троян 2021 се провежда със съдействието на Община Троян.

Още

Страхотен старт на Sofia Summer Fest - летният фестивал на София

Страхотен старт на Sofia Summer Fest - летният фестивал на София

Троянци и гостите на града ще могат да се потопят в магията на съвременното цирково изкуство заедно с артистите на кокили, клоуните и мимовете на Пътуващ театър "Скрин" (София, Перник). Очакват ни два циркови пърформанса, в които активно участие ще може да вземе и публиката. Театърът ще представи и кукленото представление "Голямото жабешко пътешествие", подходящо за детска и семейна аудитория.

И в двете фестивални вечери ще гледаме огнени спектакли. На 4 септември огнена група "Ignis" (София) ще представи "Огнена магия" - спектакъл, в който чрез различни техники и инструменти артистите ще ни пренесат в света на огъня и магичните същества. На 5 септември огнена група "Black Fire" (Габрово) ще изиграе "Прераждане от мрака". е една от младежките огнени формации в България, участва и в първото у нас фестивално издание с улични огнени спектакли, реализирано от 6Fest през 2020 г. в Пловдив.

"Black Fire" на Фестивала 6Fest Пловдив 2020 (Снимка: Георги Сивилов)

Програмата на 6Fest включва и четири концерта. На 4 септември първи на сцената ще излезе Алек Кирев - един от младите български музиканти, който прави авторска музика в стил инди/ инди поп. В Троян ще представи както свои песни, така и кавъри на популярни парчета.

Първата фестивална вечер ще завърши с "Луда латино нощ" - нажежаващ страстите танцово-китарен спектакъл с участието на китариста Радослав Талев, вокалите Ваня Талева и Виктория Гергова от Габрово и танцова формация "Mariposa" от Пловдив.

Още

Задава се осмото издание на фестивала за иновативно изкуство 180°

Задава се осмото издание на фестивала за иновативно изкуство 180°

Спектакълът е базиран на популярната латино музика със силно китарно присъствие, атрактивни танци и песни и активното участие на публиката, която е добре дошла да се включи в ритъма на кубинската нощ. Радослав Талев е концертиращ китарист със собствена музикална школа "Звезди в аванс" в Габрово заедно с Ваня Талева. Пловдивската група за кубинска салса "DS Mariposa" е създадена преди 9 години от хореографката Виолета Чалъкова.

На Фестивала 6Fest Пловдив 2021 (Снимка: Георги Сивилов)

Във втория фестивален ден 5 септември Константин Кучев ще изнесе специален концерт за деца и родители. Константин е музикант и композитор, автор е на детските албуми "Кой живее в микрофона" и "Косе - Босе", съавтор на поредицата "Вълшебни песнички".

Носител е на наградата на "Музикаутор" за млад автор и за най-добра авторска песен за 2018 г. Концертите му за деца и родители са интерактивни, като в тях участва и публиката.

Фестивалът ще бъде закрит с концерта на "ДевиРа" и "Основно Ветрове". "ДевиРа" са сестрите Боряна и Йоана Апостолови - фолклорни певици и инструменталисти, които по свой уникален начин претворяват фолклорите на България, Иран, Африка, Индия, Корея и много други.

"Основно Ветрове" са музикантите Петър Йорданов - Бъни - хенгдръм, рафдръм, диджериду, бас, перкусии, и Константин Кучев - вокал, цигулка, хърди-гърди, индийски ситар.

Актуална информация за фестивалната програма и участниците може да се открие в сайта ТУК и в специалното Facebook събитие ТУК  

ПРОГРАМА ПО ЧАСОВЕ
6Fest Троян, площад "Възраждане"

4 септември 2021, събота

 17:00 - 18:00
Цирков пърформанс - клоуни и мимове, Пътуващ театър "Скрин"

18:30 - 19:30
Концерт, Алек Кирев

20:00 - 20:30
Огнено шоу "Огнена магия", Огнена група "Ignis"

21:00 - 22:00
"Луда латино нощ", Танцово-китарен латино спектакъл
Радослав Талев, Ваня Талева и танцова формация "Mariposa"

На Фестивала 6Fest Пловдив 2021 (Снимка: Георги Сивилов)

5 септември 2021, неделя

11:00 - 11:45
"Голямото жабешко пътешествие", Куклено представление
Пътуващ театър "Скрин"

17:00 - 17:50
Детски концерт, Константин Кучев

18:30 - 19:30
Цирков пърформанс - кокили, Пътуващ театър "Скрин"

20:00 - 20:25
"Прераждане от мрака"
Огнен спектакъл, Огнена група "Black Fire"

21:00 - 22:00
Концерт, ДевиРа & Основно Ветрове

Още

Седмица на Димитър Димов в Пловдив

Седмица на Димитър Димов в Пловдив

Още

Пети "Фестивал на Комедията Пловдив идва с най-доброто от българската и балканската стендъп комедия

Пети "Фестивал на Комедията Пловдив идва с най-доброто от българската и балканската стендъп комедия

Още

"Капана Фест" събужда душата на квартала в края на горещия август

"Капана Фест" събужда душата на квартала в края на горещия август

Още

"Брайтън 4" на Леван Когуашвили открива есенното издание на юбилейния 25-и София Филм Фест

"Брайтън 4" на Леван Когуашвили открива есенното издание на юбилейния 25-и София Филм Фест

 

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Концерти, състезания и 3D мапинг на монумента Бузлуджа очакват гостите на фестивала "Open Buzludzha 2022"

За пръв път ще бъде организирана сцена пред самия монумент "Monument Stage", която ще събере още 21 музикални артисти

Композиция на Павел Койчев ще бъде разположена в Южен парк

За поставянето на "Водна паша" в Южния парк Койчев прави нова версия на едноименната си творба, създадена през 2009 г., която представлява скулптурна група от човешка фигура и овце

Фестивалът за съвременен и социален цирк "Мини арт фест" ще има своето първо издание на морето

И това издание ще продължи мисията за социална интеграция и по-широка достъпност, заложена в концепцията на фондация "Мини арт" от създаването й. Фестивалът ще се проведе от 16 до 21 август в Царево

Стрийт арт легендата Mr. June ще води майсторски клас за млади български художници

Гостуването му е част от второто издание на проекта „От вандализъм до изкуство“ (08-11 септември) на Sofia Graffiti Tour

Фестивалът Ritual Gatherings – новият ритуал за July Morning на плаж Камчия

Над 1000 души се насладиха на тридневното преживяване, което се превърна в изложба на съвременно изкуство на плажа, събра световни музикални имена в богата нощна програма, и изпълни ангажимента да остави плажа на Камчия по-чист

Поетическият видеотриптих "Друга светлина" вече е достъпен онлайн

Изкуствата, замесени в триптиха функционират едновременно и равнопоставено, затова той се превръща в произведение в сферата на литературното изкуство, на живописта или на аудио-визуалните форми