Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

The Center празнува 20 години с грандиозен мултивизуален спектакъл през октомври във Варна

В МАГИЯТА НА СЪВРЕМЕННИЯ ТАНЦ

The Center празнува 20 години с грандиозен мултивизуален спектакъл през октомври във Варна

Twenter - историята на една модерна култура е мултивизуално приживяване, което организаторите обещават да запомните за цял живот

Двадесет години от своето създаване ще отбележи на 4-ти октомври 2022г. от 19:30 ч. в Зала Конгресна на Дворец на културата и спорта - Варна едно от най-големите танцови училища у нас The Center.

Купи билет

Twenter - историята на една модерна култура е мултивизуално приживяване, което организаторите обещават да запомните за цял живот.

Звукови и светлинни ефекти от бъдещето, епична авторска музика, композирана специално за проекта, която ще бъде изпълнена на живо от пет от най-добрите музиканти в България, както и гласът на актьора Стоян Радев, са само част от елементите на това сценично приключение, даващо заявка да се превърне в едно от запомнящите се събития в културния календар на Варна.

На сцената ще се качат сто от най-добре подготвените танцьори на училището, под ръководството на 15 от хореографите на The Center от тяхната национална мрежа. Режисьор е основателят и главен хореограф на The Center - Георги Енчев-Гош.

"THE CENTER е тяло. Безспирно танцуващо тяло. Танцуващо своя живот. Танцуващо своята истина. Танцуващо своята безкрайност до премала, отвъд собствените граници, до кръв." - сподели за предстоящото събитие Георги Енчев - Гош.

Купи билет

Заглавието на спектакъла никак не е случайно, тъй като за тези двадесет години през училището са преминали над 10 000 души, които са се докоснали, отнесли със себе си и станали създатели на част от модерната култура на България, каквато я познаваме днес.

The Center е носител на над 300 купи и медали от различни танцови състезания в България и по света, а през годините хореографите са създали над 6000 различни танца. Само една част от многобройните успехи на танцовата формация са финалите в телевизионното шоу България търси талант през 2010, 2011 и 2014 година, участието във форматите Танцувай с мен и VIP Dance, първи места в най-квалитетните състезания за хип-хоп танци Unity Jam, Elite Dance Championship и Hip-Hop International.

Танцово училище The Center е основен партньор и съорганизатор на най-големия международен танцов лагер на Балканския полуостров OMG Dance Camp за 2017 и 2018 с повече от 350 участници, а от 2007 организира, два пъти в годината, тренировъчно-обучителни танцови лагери за повече от 120 танцьори, включващи практически и теоретични занимания.

Танцьорите на компанията са редовни участници в музикални фестивали, реклами за водещи брандове и видео клипове, рамо до рамо с едни от най-популярните изпълнители на България.

Не на последно място са и социално отговорните активности, сред които групата за деца със специални потребности, организирана съвместно с Център за социална рехабилитация и интеграция за деца "Радост" 2017, спектакълът посветен на инициативата "Мисли зелено" 2019 в гр. Пловдив за разделно изхвърляне на отпадъци и инициативата на UNICEF-"Големите малки".

Купи билет

Билети за Twenter - историята на една модерна култура, могат да бъдат закупени на касите на Фестивален и конгресен център и в мрежата на EVENTIM.

The Center: Website | Facebook | Instagram

Още

С премиера на "Другият" Сфумато открива своя сезон

С премиера на "Другият" Сфумато открива своя сезон

Още

Балет "Арабеск" открива сезон 2022/2023 с премиерата "Триптих"

Балет "Арабеск" открива сезон 2022/2023 с премиерата "Триптих"

Още

Коста Каракашян и обществените тоалетни като (не)видими човешки присъствия

Коста Каракашян и обществените тоалетни като (не)видими човешки присъствия

Още

"Жената, която уши знамето" - танцов филм изследва постиженията на жените в българската история

"Жената, която уши знамето" - танцов филм изследва постиженията на жените в българската история

Още

ANTIstatic - ANTIwar: Танцът срещу статичността в мисленето

ANTIstatic - ANTIwar: Танцът срещу статичността в мисленето

Още

Топлоцентрала представя най-актуалния танцов пърформанс на Саша Валц

Топлоцентрала представя най-актуалния танцов пърформанс на Саша Валц

 

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Мартин Георгиев ще дирижира Симфоничния оркестър на БНР на 9 декември в зала "България"

Виолончелистът Атанас Кръстев ще солира в Концерта на Веселин Стоянов

БНР организира кампанията "Българските посланици на културата"

Смисълът на кампанията е да допринесе за запазването на българската културна идентичност и да представи творческия гений пред сънародниците ни в България и по света

Документалният филм "Подслон" - един eмоционален поглед върху бежанската драма

Филмът на Ралица Димитрова и Пламен Герасимов - с премиера на 28-и ноември в галерия "Прегърни ме"

"Мистериите на Алис. Вълшебната гора" - влезте в една приказка от Вели Константинова на 20 декември

Издателство "Библиотека България" и "Gramophone Life&Event Club" представят от 19:00, ул. "Будапеща" 6 Вход свободен!

Изложба на Емануела Ковач и Васил Колев - Vassilio в Музей-галерия "Анел"

Може да се види от 24 ноември 2022 до 10 декември 2022

Диригентът на Симфоничния оркестър на Словашкото радио Костантин Илиевски дирижира българските Радиосимфоници на 25 ноември

Симфоничният оркестър на БНР ще представи в зала "България" Симфония №5 на Густав Малер - една от великите симфонии на композитора