Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Таен акустичен концерт на легендите от "Сигнал" сред акцентите в НДК

НДК - ПРОГРАМА ФЕВРУАРИ 2018

Таен акустичен концерт на легендите от "Сигнал" сред акцентите в НДК

Impressio представя културните събития в Двореца през февруари

Signal - The secret acoustic concert

8 февруари /четвъртък/

На 8 февруари (четвъртък) от 10:00 часа в Литературен клуб "Перото" ще се проведе пресконференция на Съюз на артистите в България. На нея ще бъдат обявени номинираните за ИКАР 2018 и програмата на Софийски театрален салон.

Литературен клуб "Перото"/Сн.: НДК

Ценителите на поезията са поканени на 8 февруари от 19:00 часа в Литературен клуб "Перото" на представянето на луксозното двуезично издание с избрани творби на Пабло Неруда в превод на Никола Инджов. Един вдъхващ респект сборник, който ще ни позволи да открехнем сетивата си за "сиянието бяло" на голямата поезия.

 9 февруари /петък/

Приказният спектакъл "Кралят елен" по текстове на Карло Гоци можете да видите на 9 февруари (петък) от 19:00 часа на сцената на Театър Азарян. Автор на спектакъла е младата режисьорка Анастасия Събева. Тя е събрала осем съвсем млади актьори и представя постановката по свеж и оригинален начин, но и в традициите на театрите от миналите векове, когато се е разчитало най-вече на въображението на артистите и на душата, която влагат в играта си.

Още

"Пътуваща трупа" играе "Кралят Елен" в Театър "Азарян"

"Пътуваща трупа" играе "Кралят Елен" в Театър "Азарян"

В "Кралят елен" решението на класическата приказка от XVII век е изцяло подчинено на гледната точка на една пътуваща трупа. Артистите отварят своите куфари, обособяват сцена и всичко започва като поредната среща на актьорите с публика. В хода на действието сюжетът увлича напълно артисти и зрители и не след дълго класическият текст ги потапя в приказна магическа история.

10 февруари /събота/

Поредната дискусия, организирана от Национален център за книгата - НДК, ще се състои на 10 февруари (събота) от 16:00 часа в Литературен клуб "Перото". Темата ще бъде "За превода - практично. Програми и практики за подкрепа на превода".

Николина Чакърдъкова/Сн.: НДК

Певицата Николина Чакърдъкова отново ще зарадва всички свои почитатели на 10 февруари с голям концерт в зала 1 на НДК. Тя ще представи едни от най -популярните си песни, които всички познават и обичат. Редом до нея ще бъдат Неврокопски танцов ансамбъл и Оркестърът на Фолклор ТВ. Концертът в зала 1 започва в 20:00 часа, а публиката я очаква един голям и незабравим български празник.

На 10 февруари (събота) в ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс, си дават среща почитателите на авангардната ирано-холандска звезда Sevdaliza. Концертът Sevdaliza live in Sofia в ДНК е с начален час 21:00 часа. Магнетичната певица създава музика, която трудно може да бъде описана. Тя смело миксира стилове като трип-хоп, пънк, нео соул, алтърнатив R&B и грайм, но не пропуска да добавя и други жанрове, с които да изпъстри образа си.

11 февруари /неделя/

Още

Зрители изчезват в магичното шоу "Мълния" на Братя Сафронови

Зрители изчезват в магичното шоу "Мълния" на Братя Сафронови

Илюзионното шоу на Братя Сафронови "Мълния" ви очаква на 11 февруари (неделя) от 20:00 часа в зала 1 на НДК. В мащабния, изключително зрелищен спектакъл "Мълния" иновативните технологии се преплитат с илюзия, магия, вълшебство и спиращи дъха каскади.

На 11 февруари от 11:00 до 13:00 часа в Литературен клуб "Перото" ще се проведе дискусията на пътуващия дискусионен клуб "Мисли" от 9 ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин".

14 февруари /сряда/

"Тотална щета"

Метеор и ДНК - Пространство за съвременен танц и пърформанс

14 февруари | сряда | 19:30 ч.

"Тотална щета", спектакъл на ДНК/Сн.: НДК

Автор и режисьор на спектакъла е Ани Васева, драматург - Боян Манчев, музика - Константин Цеков, художник - Георги Шаров. 

"Тотална щета" е комедия за щетата, която си нанасяме, живеейки. За любовта, красотата, изкуството. За безпричинните афекти.

"Тотална щета" е физически спектакъл на една от най-оригиналните в момента групи от съмишленици в независимата българска сцена между театъра и пърформанса. През годините театралният автор и режисьор Ани Васева изгражда тясно сътрудничество с философа Боян Манчев и актьорите Леонид Йовчев и Галя Костадинова. Тя развива своя система на работа, която включва личния опит на участниците и импровизация, достигайки до силно експресивен физически и театрален език.

Сн.: Официален фейсбук профил

Феновете на легендарната група "Сигнал" са поканени на таен концерт -Signal - The secret acoustic concert.

Акустичният концерт е с начален час 20:00 на 14 февруари, а мястото е кино "Люмиер Лидл". Няма нищо по-тайнствено от любовта, каза фронтменът на групата Данчо Караджов. За това съвсем не е случайна и датата, избрана за събитието - 14 февруари, допълват рокаджиите. Почитателите на "Сигнал" ще могат да чуят един нов прочит на вечните хитове на прочутата рок формация.

15 февруари /четвъртък/

В четвъртък (15 февруари) от 19:00 часа в Театър Азарян ви очаква среща с представлението "Корабът Нощ". Режисьорът Стилиян Петров събира за пръв път на една сцена четири забележителни български актриси: Петя Силянова, Пламена Гетова, Татяна Лолова и Цветана Манева. Актьорската им среща е през текстовете на Маргьорит Дюрас - една от най-значимите фигури на френската литература.

"Тотална щета"

Метеор и ДНК - Пространство за съвременен танц и пърформанс

15 февруари | четвъртък | 19:30 ч.

 8 февруари /неделя/

Още

"Нощ на книгите за Хари Потър" се отлага за 18 февруари

"Нощ на книгите за Хари Потър" се отлага за 18 февруари

За втора поредна година Литературен клуб "Перото" ще се присъедини към ежегодното честване на "Нощ на книгите за Хари Потър". Събитието ще се състои на 18 февруари (неделя) от 11:00 до 19:00 часа, а вълшебната тема тази година е Фантастични животни, включваща идеи от всичките седем книги от поредицата, както и от допълнителните книги от колекцията на хогуортската библиотека.

19 февруари /понеделник/

Представлението "В очакване на Годо" ще се играе отново на 19 февруари (понеделник) от 19:00 часа на сцената на Театър Азарян. Режисьорската версия на спектакъла е дело на Деян Донков, познат на българската публика с над 40 роли в театъра.  Спектакълът е вдъхновен от огромното влияние, което работата и приятелството с проф. Крикор Азарян са оказали върху театралното присъствие на Деян Донков.

"В очакване на Годо", спектакъл на Театър "Азарян"/Сн.: НДК

"Пътуване към ада"

Метеор и ДНК - Пространство за съвременен танц и пърформанс

19 февруари | понеделник | 19:30 ч.

Режисьор на спектакъла е  Ани Васева, текст  - Боян Манчев, музика - Константин Марков.

Участват: Леонид Йовчев, Емона Илиева, Валери Георгиев, Мария Панайотова, Мартина Апостолова и Михаил Жекунов

"Пътуване към ада" е спектакъл за еуфорията от освобождаването на формите и желанията. За пространство без време. За радостното разбесняване на фантазията, каквото е у Бош, Брьогел, Данте и Блейк.

"Пътуване към ада", спектакъл на Метеор и ДНК/Сн.: НДК

20 февруари /вторник/

"Пътуване към ада"

Метеор и ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс

20 февруари | вторник | 19:30 ч.

На 20 февруари (вторник) от 18:30 ч. в Литературен клуб "Перото" ще бъде представена новата книга на Димитър Дженев - "Небесни посланици". Красиво слово с нежен ритъм, точни попадения в емоционалната човешка бездна, без излишна меланхолия - това определение за стихосбирката "Небесни посланици" е достатъчна причина да искате да я имате.

 21 февруари /сряда/

"Пътуване към ада"

Метеор и ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс

21 февруари | сряда | 19:30 ч.

 22 февруари /четвъртък/

"Ако нямах лоши сънища", Театър "Азарян"/Сн.: НДК

Нашумелият спектакъл на Лилия Абаджиева - "Ако нямах лоши сънища" ще можете да гледате на 22 февруари (четвъртък) от 19:00 часа в Театър Азарян. В ролите се превъплъщават популярни лица от телевизионния екран като Александър Кадиев и Моню Монев, както и въздействащите актьори: Асен Данков, Васил Витанов, Васил Ряхов, Георги Кацарски и Никола Додов. Сценографията и костюмите са на Васил Абаджиев. "Ако нямах лоши сънища" е неизменна част от задълбочените дългогодишни търсения на Лилия Абаджиева върху Шекспир.

24 февруари /събота/

Hyster

Тихо пространство, Фондация СИДЕЯ и ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс

24 февруари | събота | 19:30 ч.

HYSTER , спектакъл на режисьора Младен Алексиев , ДНК/Сн.: НДК

HYSTER - спектакълът на режисьора Младен Алексиев, е едно от най-новите заглавия в програмата на ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс. В края на изминалия сезон представлението бе изиграно на две премиерни дати.

HYSTER е спектакъл, чието заглавие и последователност на епизодите се решава от алгоритъм в деня на всяко негово представяне пред публика. HYSTER е постоянен процес, чиято определяща база е зависима от 40 думи и словосъчетания.

На 24 февруари (събота) от 18:00 часа в Литературен клуб "Перото" е представянето на новата поетична книга на Атанас Янев - "Лазурът се разлисти", която излиза в каталога на издателство "Литературен форум".

28 февруари /сряда/

Още

"За теб" отново в театър "Азарян"

"За теб" отново в театър "Азарян"

Ужасно смешна, малко тъжна и страшна, е пиесата с участието на Станимир Гъмов и Христо Мутафчиев - "За теб", която ще можете да гледате на 28 февруари (сряда) от 19:00 часа в Театър Азарян. Спектакъл, написан специално за тези актьори. Пъзел от думи, тайни и преживявания, вдъхновен от истинския живот.

Пиесата има номинация за Икар 2015 на САБ за драматургичен текст и номинация за Аскеер 2015 за съвременна българска драматургия. Автор: Яна Борисова; Режисьор: Петър Кауков, сценограф: Никола Тороманов.        

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Купуваш билет за спектакъла "Камбаната" за 31 декември, получаваш втори от Народния театър

Деян Донков излиза на сцената с музикантите от "Карандила"

Соня Йончева представя албума "Прераждане" тази вечер в зала "България"

Един букет от мелодии, някои от които са на повече от 400 години

Детски маратон на Балет "Арабеск" в навечерието на Коледа

"Арабеск" ще представи любимите спектакли "Снежната кралица" и "Лешникотрошачката"

Галерия Аросита и галерия Depoo представят: For Fans Only 2023

Събитието е от 8 до 10 декември, 2023 г.

Артисти представят една от най-енигматичните и провокативни пиеси на френския драматург Фредерик Зонтаг

Спектакълът се фокусира върху темата за разпадането на личността и въпросът "Кой съм аз?", разказват от екипа, голяма част от който са бивши студенти на проф. Иван Добчев и проф. Маргарита Младенова

"Бягащият човек" - между изкуство и лични истории на хора, които бягат от терор, война, политически репресии

Едномесечната изложба e инициатива на платформата за плакатно изкуство Plakatkombinat.com