Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Зрители изчезват в магичното шоу "Мълния" на Братя Сафронови

ФАКИРИ

Зрители изчезват в магичното шоу "Мълния" на Братя Сафронови

Илюзионисти номер едно в Русия ще покажат комплексни и спиращи дъха каскади, които не могат да бъдат обяснени и от най-заклетите скептици

Зрители изчезват в магичното шоу "Мълния" на Братя Сафронови, в което се преплитат новаторски технологии, вълшебство и каскади. Илюзионисти номер 1 на Русия ще гостуват за първи път в България - на 11 февруари в София, зала 1 на НДК, и на 13 февруари във Варна - ДКС, съобщават организаторите от Degris Events пред БТА.

Братя Сафронови ще накарат девет души от публиката да изчезнат. Един от най-зрелищните номера на магьосниците се казва "Изчезване на зрители", а създаването на илюзията отнема повече от пет години всекидневна работа. Илюзионистите ще поканят девет души от залата, избрани на случаен принцип, ще ги накарат да изчезнат от сцената и за броени секунди ще ги "телепортират" в другия край на залата.

Братя Сафронови казват, че най-трудните фокуси са свързаните с физическа подготовка и каскади, в които рискуват живота си, а на българските зрители пожелават да правят добрини и да им се случват вълшебства.

У нас магьосниците ще покажат и други от най-зрелищните си номера като "Телепорт", "Разполовяване", "Горещи метални прътове" - изключително опасен номер, който държи зрителите в напрежение през цялото време. При изпълнението му асистентка на илюзионистите е в кутия, през която мълниеносно минават нажежени метални прътове. Всички декори и помощни материали се показват на зрителите подробно преди всеки номер, за да се убедят, че няма измама - само илюзия.

Шоуспектакълът "Мълния" е подходящ и за възрастни, и за деца.

Братя Сафронови са победители във World Best big illusion от международния фестивал Wizard trophy, Най-добро илюзионно шоу на годишната церемония на Fashion TV, носители са на премия за принос към световната илюзия - Wizard trophy.

Едни от най-впечатляващите им номера са "Ходене по стена", в който Сергей Сафронов изкачва вертикална стена с височина 15 м, при температура минус 20 градуса, "Опасен влак" - през Илия Сафронов минава влак, а в кулминацията той остава невредим. Илюзията е подготвяна повече от три години.

В "Преминаване през стена" Сергей Сафронов преминава през тухлена стена на сграда, след което се показва през прозореца й. А в "Измъкване от аквариум под вода" той излиза от тесен аквариум, пълен с вода за 1.30 м., като се освобождава от белезници и четири катинара, заключващи капака на аквариума. Легендарната илюзия е изпълнена за първи път от великия Хари Худини през 1907 г.

За последните 15 г. магическите шоуспектакли на Братя Сафронови са изумили повече от пет милиона зрители по света.

Билетите има на касите на НДК (София), ДКС (Варна), мрежата на Eventim, OMV, Office1, Orange, касата на Eventim в The Mall.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

По случай 24 май: билети на цена от 10 лева в Народния театър

Кампанията важи само на касите на театъра

Над 50 музея и галерии в София се включват в Европейската нощ на музеите тази година

В Европейската нощ на музеите ще участват общо 61 държавни и общински музея и художествени галерии и техните филиали от 25 области в страната, които ще посрещат посетители със свободен вход

Днес започва Фестивалът на китайското кино в София

На 17 май вечерта е премиерата на "Назначаване на боговете – Част първа: Бури в Джаогъ", а създателите на филма ще бъдат специални гости

Престижният Международен Шекспиров фестивал ще бъде открит със спектакъл на Народния театър

"Бурята" от Уилям Шекспир на режисьора Робърт Уилсън ще се играе на 16 и 17 май в Крайова, Румъния

Вижте благотворителна изложба "Изкуство в помощ на изкуството"

Ще бъде експонирана от 14 до 30 май 2024 г. в Музей-галерия "Анел"