Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Моят път" на Георги Христов - сред акцентите в НДК тази седмица

НДК - СЕДМИЧНА ПРОГРАМА

"Моят път" на Георги Христов - сред акцентите в НДК тази седмица

Impressio представя събитията в Двореца за периода: 22 - 30 април 2019 г.

Снимка: Булфото

Предстоящи събития в НДК

Снимка: Shutterstock

22 април  (понеделник)

В понделник 22 април от 09:30 до 15:00 часа в зала 3 на НДК ще се състои общо събрание на Института на дипломираните експерт-счетоводители в България.

Още

Христо Мутафчиев е страшният пират Флинт в "Островът на съкровищата"

Христо Мутафчиев е страшният пират Флинт в "Островът на съкровищата"

"Островът на съкровищата" - вълнуващо приключение за пирати, скрити съкровища и тайнствени острови, ефектни декори, много младежка енергия и настроение, може да гледате на 22 април от 18:30 часа в Театър Азарян.

Българската поетеса Лиляна Стефанова ще отпразнува 70 години творчество със стихосбирката си "Бях - за да бъда" на 22 април от 18:00 часа в Литературен клуб "Перото".

Още

"Изкуството отива на кино" на "Master of Art" 2019: Вижте кои 15 филма избра Impressio за вас

"Изкуството отива на кино" на "Master of Art" 2019: Вижте кои 15 филма избра Impressio за вас

На 22 април в кино "Люмиер Лидл" от 18:30 ще може да гледате филма "You will never walk alone", част от програмата на фестивала MASTER OF ART. Повече информация за филмa може да намерите на сайта на фестивала и в програмата на сайта на НДК.

23 април  (вторник)

Снимка: Булфото

Легендата Георги Христов се завръща на сцената зала 1 на НДК на 23 април от 20:00 часа след пет годишна пауза. За първи път в София, като част от своето национално турне в големите градове на страната, той ще представи своя авторски концерт-спектакъл "Моят път". На сцената с него ще бъдат симфоничният оркестър на Варненската опера под диригентството на маестро Ганчо Ганчев и група "Черно и бяло".

Още

"Косвени щети" по книгата "Войната не е с лице на жена" с премиера в Театър Азарян

"Косвени щети" по книгата "Войната не е с лице на жена" с премиера в Театър Азарян

В Театър Азарян - сцена Backstage на 23 април от 18:30 часа публиката ще може да гледа премиерния спектакъл "Косвени щети". Представлението на талантливата режисьорка Максима Боева изследва историите на жените, които не са преки участници във войната, но се оказват прицел на едни от най-тежките ѝ наказания и са принудени да споделят вината на общността, към която принадлежат. Техните обичани братя и синове може би са същите като зверовете, от които самите те се страхуват.

На 23 април (вторник) между 11:00 и 14:00 часа ще се проведе затворено събитие в Литературен клуб "Перото".

Отново в Литературен клуб "Перото" между 18:00 и 19:00 часа ще бъде представена книгата на Алберто Анджела "Пътешествието на една монета из Римската империя".

На 23 април в кино "Люмиер Лидл" от 18:30 часа ще има прожекция на филма "Творци на протест", част от програмата на фестивала MASTER OF ART.

24 април (сряда)

Още

Защо "За кравите" е представление за "овце"?

Защо "За кравите" е представление за "овце"?

"За кравите" е документална пиеса на Вадим Леванов, която изследва ролята на телевизията в обществото. Спектакълът с интригуващо заглавие ви провокира да го гледате в сряда 24 април от 19:00 часа в Театър Азарян. Сюжетът проследява емисия новини в голям телевизионен канал със скандален сюжет за дълъг съдебен спор за гладуващи елитни крави между селска ферма и доставчик на фураж. Чиновници от различни нива се опитват да сплашат продуцентите на телевизията и да спрат сюжета, но въпреки всичко той излиза в ефир. Отвратителната история завършва щастливо за останалите живи крави, но има печален постскриптум за хората, работещи на фермата.

Още

"Азбуката на Грийнауей" на режисьора Саския Бодеке е големият победител на Master of Art 2019

"Азбуката на Грийнауей" на режисьора Саския Бодеке е големият победител на Master of Art 2019

В кино "Люмиер Лидл" са предвидени две прожекции на документални филми от програмата на MASTER OF ART: "Мокър от дъжд не се бои" от 19:00 и "Белите стени не казват нищо" от 20:30. Повече информация за филмите може да намерите на сайта на фестивала и в програмата на сайта на НДК.

25 април  (четвъртък)

На 25 април от 19:30 часа хитовият спектакъл на Театър 199 "Чамкория" ще може да бъде видян на сцената на Театър Азарян. Моноспектакълът на Захари Бахаров по едноименния роман на Милен Русков "Чамкория", режисиран от Явор Гърдев, се превърна в театрално събитие за родната сцена.

Още

Захари Бахаров с моноспектакъл по култовия роман "Чамкория"

Захари Бахаров с моноспектакъл по култовия роман "Чамкория"

В четвъртък 25 април ще може да гледате последните два документални филма от фестивала MASTER OF ART в кино "Люмиер Лидл". Това са: "Написаното с перо на ангел е завинаги" от 18:30 и "Ашкан" от 20:30.

29 април  (понеделник)

Годишните награди в областта на хореографията "Златна муза 2019" ще бъдат връчени на 29 април (понеделник) в зала 3 на НДК.

Коментирай 0

1/1

Снимка: Булфото

Снимка: Shutterstock

Снимка: Булфото

Календар

Препоръчваме ви

Днес ще разберем кои са победителите на 24-тия София Филм Фест - ЛЯТО

Непосредствено след церемонията на Платформата А6 (НДК) ще бъде излъчен филмът на Джесика Удуърт и Петер Бросенс "Босият император"

"Шарлатан" на Агнешка Холанд прави своята фестивална премиера днес на открито

Вижте още какви филмови изненади можете да гледате на 5 юли в програмата и онлайн срещите на София Филм Фест

Народният театър учредява награда на името на Иван Вазов

Тържествена церемония ще бъде на 9 юли - рождения ден на Вазов, на която ще станат известни имената на номинираните и лауреатът

"Формулата на Тео" с благотворителна прожекция в новата автокино програма на Сердика Център

Търговският център предлага забавления за малки и големи и през юли

Филмов разказ за уникални съдби - "Денят на жената" с премиера на открито

София Филм Фест стартира прожекциите на откритата сцена в Парк Военна академия с филма на Доля Гавански, а началото 20.30 часа

За лечебната сила на любовта в "Тези, които останаха" - унгарското предложение за "Оскар"

Вижте още какви филмови изненади можете да гледате на 2 юли в програмата и онлайн излъчванията на София Филм Фест