Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Каква е връзката между любовен монолог и изгоряла крушка", пита в моноспектакъла си Ива Тодорова

ТЕАТЪР АЗАРЯН

"Каква е връзката между любовен монолог и изгоряла крушка", пита в моноспектакъла си Ива Тодорова

НДК и Фондация "Проф. Крикор Азарян" отбелязват рождения ден на големия режисьор с авторския спектакъл "Приятно ми е, Ива"

Ива Тодорова със своя учител Крикор Азарян

Още

Правим ли това, което обичаме? Обичаме ли това, което правим?

Правим ли това, което обичаме? Обичаме ли това, което правим?

Брилянтна комедия, която се движи по ръба на стендъп и поезия - това е спектакълът на Ива Тодорова - "Приятно ми е, Ива!", който гостува на Театър Азарян на 15 март от 19:00 часа, специално заради честването на рождения ден на големия Крикор Азарян.

Авторската постановка на Ива Тодорова е на ТЕАТЪР 199 "Валентин Стойчев", с постановъчен консултан Стоян Радев, сценична среда Елица Георгиева и Момчил Алексиев, драматургичен консултант- Андрей Филипов и фотограф Павел Червенков.

"Приятно ми е, Ива" (Снимка: Павел Червенков/ Театър 199)

Ива Тодорова завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на проф. Крикор Азарян и както се случва с всички негови ученици, това оставя дълбока следа у нея и всичко, с което се занимава.

"Правим ли това, което обичаме? Обичаме ли това, което правим? Какво е да си пораснал? А също и - каква е връзката между популацията на лешоядите и ежедневието на рекламния директор? А между любовен монолог и изгоряла крушка?", пита авторката на спектакъла и и със смях до сълзи представя нейната гледна точка, вдъхновена и от досега й с проф. Азарян.

"Приятно ми е, Ива" (Снимка: Павел Червенков/ Театър 199)

"Всеки час по актьорско беше повод за експеримент и радост. И някак неусетно започнах и да чета много, да гледам непрекъснато филми и представления. Коко така разказваше за автори, художници, филми, че веднага ти се приискваше да си част от знанието", споделя още Ива.

През 2015 година точно на рождения ден на Крикор Азарян - зала 2 в НДК се превръща в Театър Азарян. От тогава на тази дата НДК отбелязва раждането на големия режисьор със специално събитие, дело на някой от учениците му.

Театър Азарян е с една от най-големите и красиви театрални зали в България, с уникална амфитеатрална форма. На нея вече са били представяни някои от най-известните български актьори и режисьори, както и съвсем млади творци. Първото представление в новия театър е "Чайка" по Чехов - един от любимите драматурзи на проф. Азарян.

Крикор Азарян: "Това, което мен ме вълнува е не как живее човекът, а за какво живее"...

Билети на касите на Билетен център НДК и на ndk.bg

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Музейна експозиция и театър в едно - този уикенд (19.06 - 20.06) в градинката Кристал

ЕКСПОНАТИ - най-новият проект на VOX POPULI представя истории за силата на човешкия дух

"Синьо огледало" от Антон-Константин Анастасов в Brave creation art space

Откриването е на 3 юни от 18 ч. на ул. "Хан Крум" №4

На 30 май виртуозният Борис Белкин отново гостува на Софийската филхармония

Александър Краповски, Александър Сомов и Симон Трпчески се включват в програмата с Тройния концерт на Бетовен

Народният театър продължава кампанията "Препрочитаме Вазов"

В кампанията се включват и актьори от други театри, клиповете ще се излъчват от 24-ти май по БНТ и БНР, партньор на кампанията е и БТА