Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Правим ли това, което обичаме? Обичаме ли това, което правим?

ПРЕМИЕРА В ТЕАТЪР 199

Правим ли това, което обичаме? Обичаме ли това, което правим?

Това са част от въпросите, които си задава Ива Тодорова в премиерния си моноспектакъл "Приятно ми е, Ива!"

Сн.: Театър 199, фотограф: Павел Червенков

Актрисата Ива Тодорова, ученичка на проф. Крикор Азарян представя своя нов авторски  моноспектакъл "Приятно ми е, Ива!" на сцената на столичния Театър 199 "Валентин Стойчев.  Консултант на постановката е режисьорът Стоян Радев. Сценичната среда е дело на Елица Георгиева и Момчил Алексиев.

Сн.: Театър 199, фотограф: Павел Червенков

Ива Тодорова в "Приятно ми е, Ива"/Сн.: Театър 199, фотограф: Павел Червенков

Премиерата на "Приятно ми е, Ива!" е на 3-ти февруари (събота) от 19,30 часа.

Сами в къщи може да се заемете с приятни занимания. Да потанцувате пред огледалото, да зяпате в небето през прозореца. На хубав спомен да се отдадете, да мечтаете или да размишлявате на най-различни теми... Като Ива, която пита - колко личности живеят в един човек? Правим ли това, което обичаме? Обичаме ли това, което правим? Какво е да си пораснал? А също и - каква е връзката между популацията на лешоядите и ежедневието на рекламния директор? А между любовен монолог и изгоряла крушка?

Сн.: Театър 199, фотограф: Павел Червенков

"Превеждах на един голям индийски гуру и той ми каза под секрет, че знае от сигурен източник, от самия Ръководител. Ние не сме някакви низки твари, които трябва да растат духовно. Ние сме искри от извора, висши духовни същества, избрали сме сега да придобием тази опитност. Не мога да си представя: как ли се блъскаме и пререждаме там, горе, за да слезем точно сега? За да правим точно това, което правим. За това е спектакълът.", споделя актрисата.

Сн.: Театър 199, фотограф: Павел Червенков

Ива Тодорова завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" през 1997 г. в класа на проф. Крикор Азарян и доц. Тодор Колев, специалност "Актьорско майсторство за драматичен театър". До 2002 г. играе в множество представления на Театъра на Армията, Народния театър "Иван Вазов", театър "Сфумато". Работи с режисьори като Стоян Радев, Галин Стоев, Лилия Абаджиева, Марий Росен, Андрей Белчев. Сред най-значимите ѝ роли са моноспектакълът "Етюд за стая и глас" по Жан Кокто, реж. Стоян Радев; Саломе в "Саломе" от Оскар Уайлд, реж. Стоян Радев; Томасина в "Аркадия" от Том Стопард, реж. Галин Стоев - спектакъла, спечелил "Аскеер" за представление на 2001 г.; Фьокла Ивановна в "Женитба" по Николай Гогол, реж. Лилия Абаджиева и Груша Вахнадзе; "Кавказкият тебеширен кръг" от Бертолт Брехт, реж. Галин Стоев.

Сн.: Театър 199, фотограф: Павел Червенков

През 2002 г. заминава за Торино, Италия, където създава театрална компания за деца. От 2009 г. е отново в София, работи в Списание 8 като Директор ПР и Реклама, организира събития, пише пътеписи за България и чужбина, публикации за света на животните, за необясними загадки. Ива владее няколко езика, занимава се с планински спортове, танци, музика, литература... и какво ли още не.

"Не мога да правя само едно нещо, обичам да експериментирам, да се хвърлям в нови предизвикателства. Като децата - те са най-добрите ми учители. Неведнъж съм изпробвала съвета на Пипи да гълтам суров грах и да изричам: "Хайде, хапчета чудесни - никога да не порасна!".

Сн.: Театър 199, фотограф: Павел Червенков

Следващите представления на "Приятно ми е, Ива!" в Театър 199 са на 18-ти февруари, 2-ри и 21-ви март.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Вълшебната флейта" - музика в устата на Бога

Предпремиерата на спектакъла е на 23 и 24 април 2021, 19.00, Държавна опера Варна, а премиерата - на 22 юни 2021, 21 ч., Опера в Летния театър

От понеделник културните събития ще се провеждат на 50 процента от капацитета на помещенията

От Министерство на културата уточняват, че става въпрос са фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство

"Бележките под линия" на Мария, Ана, Илиана, Вяра, Параскева и Ирина

Катя Петрова режисира една изключителна "женска пиеса" на Мирела Иванова с премиера на 17 и 18 април в Народния театър

Премиерата на операта "Парсифал" във Виенската опера премина без зрители

Видеоверсия на спектакъла ще могат да гледат от 18-и април в интернет зрители от цял свят