Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Булевардът" на Михаил Белчев - сред акцентите в НДК тази седмица

НДК - СЕДМИЧНА ПРОГРАМА

Булевардът" на Михаил Белчев - сред акцентите в НДК тази седмица

Impressio представя събитията в Двореца на културата за периода: 4-10 ноември

Предстоящи събития в НДК
(4 - 10 ноемри 2019 г.)

 4 ноември  (понеделник)

Още

"Нарцис и Ехо" или как загледани и заслушани в себе си, отваряме бездънната самота

"Нарцис и Ехо" или как загледани и заслушани в себе си, отваряме бездънната самота

На 4 ноември от 19:00 часа в Театър Азарян ще можете да гледате спектакъла "Нарцис и Ехо", който обединява таланта и усилията на първите стипендианти на проекта "С усилие към звездите", иницииран от оперната прима Ина Кънчева.

Младите артисти Антъни Пенев, Надя Керанова, Емона Илиева, Катерина Стоянова, Констанца Гецова, Стефани Кръстева и Себастиян Цолов изправят публиката пред въпроси като: какво се случва, когато поставим себе си в центъра на собствения си свят? Как прекаленото съзерцаване в това кои сме ние и как изглеждаме ще рефлектира върху нашия вътрешен свят?

Още

Ина Кънчева: Фондацията не "притежава" таланти, а им дава възможност да летят

Ина Кънчева: Фондацията не "притежава" таланти, а им дава възможност да летят

5 ноември (вторник)

Големият български поет и писател Любомир Левчев ще бъде почетен с рецитал на 5 ноември от 18:30 часа в зала 6. Вечерта посветена на писателя ще носи името "Звездопът" на една от емблематичните стихосбирки на Левчев.

Едни от най-обичаните стихове на поета ще прозвучат с неговия глас, а специално участие във вечерта ще вземе актьорът от Народен театър "Иван Вазов" Валентин Ганев.

Входът е свободен.

Още

Отиде си Любомир Левчев

Отиде си Любомир Левчев

За първи път НДК е домакин на едно от най-големите и влиятелни международни художествени изложения - Триенале на сценичния плакат.

Тази година предстои деветото му издание. То е създадено преди 25 години от Божидар Икономов, Божидар Йонов и Албена Спасова. 659 плаката на автори от 30 държави ще бъдат разположени във фоайетата на НДК между 6 и 24 ноември, от 11:00 и 18:00 часа. Официалното откриване е на 5 ноември от 18:00 ч. в Мраморно фоайе.

Още

НДК за първи път е домакин на Международно триенале на сценичния плакат

НДК за първи път е домакин на Международно триенале на сценичния плакат

В два поредни дни - 5 и 6 ноември от 08:00 до 20:00 часа Теленор България ще проведе срещи и обучения на своите служители в Литературен клуб "Перото".

На 5 ноември (вторник) от 10:30 часа в кино "Люмиер Лидл" ще се проведе основната пресконференция по случай старта на 33-тото издание на Киномания.

Ще бъдат представени основните акценти от програмата и най-новите български филми, чиито премиери ще бъдат в рамките на фестивала.

Още

Мариус на 50: Всичко съм премахнал от живота си. Остана вакуум и само един театър в средата

Мариус на 50: Премахнах всичко от живота си. Остана вакуум с един театър в средата

Филмът "Romance" ще можете да гледате на 5 ноември от 20:00 часа в кино "Люмиер Лидл". От изоставени сгради в Сараево и улиците на Минеаполис до дълбоките от сняг гори в Япония и огромните масиви в Канада. Продукцията Level 1 за поредна година е събрала едни от най-добрите скиори, които ще ви потопят в пленяващия свят на фрийстайл ските.

 6 ноември (сряда)

IV годишна среща на страните от Централна и Източна Европа и Китай (Инициатива 17+1) ще се състои на 6 ноември от 09:00 часа в зала 3.

Конференция на Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца ще се проведе в дните 6 до 8 ноември в зали 7 и 9.

Премиерата на книгата "Преходът. България 30 години по-късно", в която 14 видни български личности и интелектуалци споделят размислите си за (не)осъществения преход към демокрация, ще се състои на 6 ноември от 19:30 часа в Литературен клуб "Перото".

Още

Велики класики от съкровищницата на "Мосфилм" представя Киномания

Велики класики от съкровищницата на "Мосфилм" представя Киномания

Спектакълът "Тотална щета" с участието на Леонид Йовчев и Галя Костадинова ще можете да видите на 6 ноември от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс.

Киномания ще представи някои от най-великите класически филми-дело на най-голямата руска и съветска кинокомпания "Мосфилм". Нетипичните филмови заглавия от средата на миналия век, които са част от програмата на фестивала, ще предложат на посетителите в кино "Люмиер Лидл" истинско разнообразие от жанрове и вълнуващи сюжети. Продукциите "Александър Невски", "Дерсу Узала" и "Спартак", ще бъдат прожектирани съответно на 6, 7 и 8 ноември от 19:00 ч.

7 ноември (четвъртък)

За шеста поредна година Комеди Клуб София събира на едно място най-добрите стендъп комедианти от България и света. В продължение на цял месец София ще се смее заедно с някои от най-големите и интересни лица от българската и световна комедийна сцена. Основното събитие на Фестивал на Комедията 2019 е на 7 ноември в зала 1 от 20:00 часа. Шоуто ще бъде най-голямото от Фестивала и ще бъде с изцяло ексклузивен материал.

Надя Керанова в "Нарцис и ехо" (Снимка: Снимка: НДК)

Спектакълът "Нарцис и Ехо" ще можете да гледате на 7 ноември от 18:30 часа в Театър Азарян. Сюжетът на "Нарцис и Ехо" е вдъхновен от древната легенда, но прочитът му е съвременен и по думите на Явор Гърдев "древният мит за невъзможната среща между загледания в собствения си образ Нарцис и заслушаната в собствения си глас Ехо проявява симптомите на една от най-тежките социални болести на съвременността - отчуждението".

"Машината за омраза" /HATING MACHINE/ на Марион Дърова ви очаква на 7 ноември от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс. Да мразиш е по-лесният начин да формираш идентичност и значимост в свят на скорости и противоречива информация. Омразата покълва лесно, прераства в епидемия, гарантира комфорта на групата и съществуване без съмнения.

 8 ноември (петък)

Михаил Белчев отново събира приятели, певци и артисти да изпеят най-хубавите си песни, вдъхновени от любовта, красотата и романтиката. Очаквайте един необикновен спектакъл за необикновени хора "Булевардът" - 8 ноември, 19:00 часа, зала 1.

Още

Обявиха краткия списък на номинациите за Литературните награди "Перото" 2019

Обявиха краткия списък на номинациите за Литературните награди "Перото" 2019

Церемонията по връчването на петите Литературни награди "Перото" ще се състои на 8 ноември от 18:00 часа в едноименния клуб.

9 ноември (събота)

33-тото издание на Киномания ще представи селекция от филми, посветена на големия италиански режисьор Франко Дзефирели, който ни напусна тази година на 96-годишна възраст. Публиката в кино "Люмиер Лидл"ще се наслади на едни от най-известните му филмови заглавия, като "Укротяване на опърничавата", "Ромео и Жулиета" "Хамлет", и "Братко Слънце, Сестро Луна". От 9-и до 12-и ноември.

Още

Шедьоврите на Дзефирели - "Ромео и Жулиета" и "Укротяване на опърничавата" - на Киномания

Шедьоврите на Дзефирели - "Ромео и Жулиета" и "Укротяване на опърничавата" - на Киномания

Второ издание на международния фестивал за дизайн ще се проведе на 9 ноември в зала 6 от 10:00 часа.

10 ноември  (неделя)

Истории за 90-те години на XX век на повече от 20 автори от различни възрасти ви очакват в сборник със съставител преводачката и издател Невена Дишлиева-Кръстева. Представянето ще бъде на 10 ноември от 18:30 часа в Литературен клуб "Перото".  

Коментирай 1

1/1

Още ВИДЕО

За виното от глухарчета и какво е да слушаш еротични романи

Вижте кои са най-горещите летни заглавия за слушане в Storytel

Отиде си художничката Ивана Енева - първата жена професор по керамика в България

"За мен керамиката е начин на живот, а Академията - моята съдба", казваше именитият ни творец

"Световен театър в София" представя "Тартюф, лицемерът" на "Комеди франсез"

"Световен театър в София" представя "Тартюф, лицемерът" на "Комеди франсез". В три поредни вечери - 16, 17 и 18 юни, във Френския институт ще бъде излъчен запис от представлението на един от най-прочутите театри

"Рицари на справедливостта" с изключителния Мадс Микелсен от 17 юни в кината на 19 града в България

Лентата на Андерс Томас Йенсен е определен от киноспециалисти в цял свят като един от най-добрите датски филми на 2021 година

"Атлантида" по Хофман - невъзможният персонаж

На Ернст Теодор Амадеус Хофман е посветен премиерният спектакъл "Атлантида". Първите представления са на 16 и 17 юни в Swimming Pool

Спечели двойна покана за филма "Рицари на справедливостта" с Мадс Микелсен

Филмът на датския режисьор и носител на "Оскар" Андерс Томас Йенсен тръгва по кината на 17 юни

Виж всички

Календар