Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

RADAR Фестивал: 10 години аудио-визуално творческо вълнение

АУДИО-ВИЗУАЛНИ СРЕЩИ

RADAR Фестивал: 10 години аудио-визуално творческо вълнение

От 3-ти до 6-ти август във Варна, ​RADAR празнува десетилетие с музиканти и визуални артисти от 7 държави

От 3-ти до 6-ти август във Варна, ​RADAR празнува десетилетие с музиканти и визуални артисти от 7 държави (Източник: RADAR FESTIVAL)

В самото начало, през 2014., RADAR стартира като фестивал, без аналог на българската сцена. И така вече 10 години, RADAR продължава да предизвиква любопитството и да търси нестандартното, да се движи на границата на музикалните жанрове и изкуствата в търсене на една нова естетика.

От 3-ти до 6-ти август във Варна, ​RADAR празнува десетилетие с музиканти и визуални артисти от 7 държави (Източник: RADAR FESTIVAL)

RADAR търси, открива и създава онези приятни мигове, които ни карат да затаяваме дъх.

Десетото юбилейно издание на фестивала RADAR се очертава да бъде най-необикновеното досега.

Струнен квартет North Sea (Източник: RADAR FESTIVAL)

Представяйки изключителна селекция от международно признати музиканти и мултидисциплинарни артисти, фестивал RADAR обещава да завладее посетителите с поредица от незабравими изпълнения с джаз импровизации, фънк ритми, ню-соул вълни, брокън бийт музика, вибрации на експерименталната електроника и енергията на неокласическите композиции както никога досега..

От 3-ти до 6-ти август във Варна, ​RADAR празнува десетилетие с музиканти и визуални артисти от 7 държави (Източник: RADAR FESTIVAL)

От 3-ти до 6-ти август, варненската публика ще се наслаждава на изкусителните изпълнения на струнен квартет North Sea, свежия полъх от EVDN, музикалното вълнение на испанския джаз пианист Сезар Латоре с кино-концерта към "ГЕНЕРАЛЪТ", и аудиовизуалното шоу на португалския пианист и визуален артист Диого Карисо.

EVDN (RADAR FESTIVAL)

На сцената ще гостуват и немският тромпетист и пианист Себастиан Студницки с проекта "MEMENTO", а също и барабанистът Ричард Спейвън заедно с хип-хоп вокалиста Тендайи. Завършващият акт ще поднесе безкомпромисната експериментална музика и аудио-визуални сетове на живо от Катерина Заволока, а.к.а Zavoloka.

В допълнение към вълнуващите изпълнения, съпътстващата програма, която започва на 21 юли и продължава през целия фестивал, ще представи редица събития, включително прожекции на концертни филми, уъркшопи, лекция, pop-up магазин и специална изложба, включваща емблематичните плакати от всяко издание от създаването му през 2014 г. досега.

ПортугалскияТ пианист и визуален артист Диого Карисо (Източник: RADAR FESTIVAL)

RADAR фестивал пренася музиката отвъд на емблематични места в град Варна, създавайки атмосфера, която ще накара публиката да се движи и забавлява през цялата фестивална програма. Официалното откриващо парти на 3-ти август ще се насладим на джаз-фънк-електроника край морето, на Пристанище Варна, пред LZ Yacht club. В следващите фестивални дни, основната програма ще продължи в Градска художествена галерия и в двора на Археологически музей.

Барабанистът Ричард Спейвън (Източник: RADAR FESTIVAL)

Съпътстващата програма ще предложи също разнообразие с две прожекции на кино концерти във Фестивален и конгресен център Варна, а откриването на изложба ще бъде отново на плажа в приятното пространство на Кубо Рибарски плаж.

Подробности и новини около фестивалната програмата следете на сайта на инициативата: radar-festival.eu, както и на страниците на фестивала във Facebook и Instagram.

Предварителната продажба на билетите вече започна онлайн в официалния сайт на фестивала, а някои събития от съпътстващата програма са безплатни.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален Фонд "Култура" по програма "Едногодишен грант - 2022", Фонд Култура на Община Варна, Министерство на културата, Посолството на Федерална република Германия в България, Посолството на Нидерландия в България, Гьоте институт - България, Програма "Достъп" на Фондация "Арт Офис", Дентална клиника д-р Чаушев.

Още

RADAR festival beyond music 2022 ни носи мощен заряд с музика между 5-ти и 7-ми август

RADAR festival beyond music 2022 ни носи мощен заряд с музика между 5-ти и 7-ми август

Още

RADAR festival beyond music 2023 празнува 10 години със специално издание в София през март

RADAR festival beyond music 2023 празнува 10 години със специално издание в София през март

Още

Radar Festival - микс от изкуства, които се сливат в едно

Radar Festival - микс от изкуства, които се сливат в едно

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Диана Добрева и Александър Секулов с нов мащабен проект - спектакъл по романа "Моби Дик"

Премиерата ще бъде на 3 и 4 февруари 2024 г. в Народния театър

С оперетата "Цигански барон" се открива новият сезон на Бургаската опера в петък

Постановката на Марио Николов е атрактивна трактовка на интригуващия сюжет, в съчетание с възхитителната музика на Йохан Щраус-син

Софийската опера представя "Валкюра" от Рихард Вагнер на фестивал в германския град Фюсен

На сцената на фестивалния театър "Нойшванщайн" публиката ще види постановката, чиято премиера се състоя в София през юли 2023 г., под режисурата на Пламен Карталов - един от най-търсените Вагнерови режисьори

Оперната прима Диана Дамрау пристига в София с цялото си семейство

Звездата на Метрополитън опера с концерт в зала „България“ на 8 октомври

"Лакомият змей" е премиерният спектакъл за деца на плевенския театър

Първите премиерни представления на "Лакомият змей" са днес от 11:00 и от 13:00 часа в камерна зала. През октомври спектакълът ще има нови срещи с детската публика

Националният музикален театър вдига завесата за нов творчески сезон

Откриването е с премиерата на концерт-спектакъла "Приказка за виенския валс"