Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Остава лимитирано количество билети за първия семеен български авторски мюзикъл

ТЕАТЪР, МУЗИКА, ТАНЦ И ЦИРК

Остава лимитирано количество билети за първия семеен български авторски мюзикъл

"Книгата на мечтите" с бляскава премиера на 14 ноември в НДК

Кои са приказните герои от вълшебната история?

Купи билет

Броени дни остават до премиерата на "Книгата на мечтите" - първият семеен български авторски мюзикъл ще отвори страниците на своята приказна история в Зала 1 на НДК на 14 ноември. Ограничено количество билети остава в билетната мрежа на ticketstation.bg, eventim.bg и на касата на Билетен център НДК.

Театър, музика, танц и цирк в една невиждана продукция с фантастична сценография, 18 авторски български песни и над 90 артиста на сцена! Вълнуващата история в основата на мюзикъла е за млад мечтател, който открива в любовта мотивация да се справи с всички предизвикателства по пътя си.

Оригиналният сценарий е изцяло от български автори, а вдъхновяващият лайтмотив на представлението е за силата на Истината и Доброто и за това, че "всичко, което виждаме с очите си, не винаги е това, което е истината. Кой пише историята на собствения ни живот, не избираме ние."

В главните роли са: Давид Крумов ( драматичен театър Търговище ), Камен Асенов, ( Столичен куклен театър ), Калина Асенова (гост-артист на Столичен куклен театър), Константин Икономов ( Сатиричен театър "Алеко Константинов)", Павлета Семова ( гост-артист на Столичен куклен театър )

Запознайте се с героите на "Книгата на мечтите" - един приказен мюзикъл за цялото семейство:

Пат

Малкият Пат (Източник: Fest Team Bulgaria)

В основата на историята е малкото момче Пат, което живее на улиците и мечтае да стане велик цирков артист. Той е самонадеян, уверен и ловък крадец, но с добро сърце - вярва в това, че могат да се правят и добри дела и вътре в себе си усеща, че е предназначен за нещо повече от живота на улицата.

В ролята на големия Пат влиза Давид Крумов - възпитаник на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", част от трупата на Драматичен театър - Търговище. Дебютира на професионална сцена в спектакъла "РевизорЪт" по Н. В. Гогол.

Давид Крумов е Пат (Източник: Fest Team Bulgaria)

Играл е в постановките: "Ателие" от Михайл Булгаков, ,,Шумът на върбите" от Кенет Греам, "Кум Лисан"от И.В. Гьоте (реж. Искра Донова) и други. Участвал е в авторските спектакли, има артистични изяви и като водещ на събития, музикални фестивали и детски програми. В ролята на малкия Пат влиза Мирослав Узунов.

Той свири на китара и танцува още от шестгодишен и вече осем години се занимава интензивно с хип-хоп, попинг и тутинг.

Люси

Калина Асенова е Люси (Източник: Fest Team Bulgaria)

Люси е дъщеря на Съдържателката на карнавала. Упорита млада дама, която тренира неуморно, макар да няма съгласието на майка си да бъде цирков артист. Тя е праволинейна и се придържа строго към правилата и установения ред в цирка, но близостта ѝ с Пат я научава, че нищо не е съвършено и за да успееш, понякога трябва да се довериш на сърцето и интуицията си.

В ролята на порасналата Люси влиза Калина Асенова. Калина от четиригодишна дублира и пее в различни касови филмови и анимационни заглавия, сред които "Весели крачета", "Замръзналото кралство", "Star wars", "Цар Лъв", "Тайната на Коко" и още много други. Оставя гласа си и в множество TV реклами и сериали за Cartoon Network, Nickelodeon и Disney Channel.

Люси (Източник: Fest Team Bulgaria)

Купи билет

Не са ѝ чужди и актьорските изяви в киното. Участва в първи сезон на американския сериал "ABSENTIA", както и в българският филм "Лили рибката". През 2020г. е нейната първа изява на сцената на Софийска опера и балет в ролята на младата Фиона в Бродуейския мюзикъл "Шрек".

Калина е ученичка в Национално музикално училище Л. Пипков от 2012г. Първите осем години изучава класическа китара в класа на Цветан Андреев, а от две години е със специалност поп и джаз пеене в класа на Роберта Ганова. В ролята на малката Люси влиза Мария Ашикова.

Мария Тренира художествена гимнастика от петгодишна. Понастоящем тренира в Клуб "Левски" с треньор Боряна Гинева. От една година се занимава активно с латино и бални танци и модерен и джаз балет в школата на Dance Station. Тази година Мария взима участие в две елитни световни състезания по латино танци - World Dance Masters 2023 Porec, Croatia и модерен балет - World Dance Contest 2023, Prague.

Елинор

Павлета Семова е Елинор (Източник: Fest Team Bulgaria)

Съдържателката на карнавала е и майка на Люси, която я отглежда сама, като същевременно се грижи за всичко и всички в карнавала. Горда, умна и опитна, тя е пазител на цирковото семейство и истински ръководител, който винаги знае как да постъпи. В "Книгата на мечтите" в ролята на Съдържателката влиза Павлета Семова. Тя завършва музикалното училище във Варна с цигулка и пеене. По-късно учи в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" - актьорско майсторство за музикален театър.

Нейна страст си остава музиката. Вокал е на групата "Бразилакустик", с която има многобройни концерти в клубове и джаз фестивали, в страната и чужбина. Гост-изпълнител е в различни музикални проекти и работи с едни от най-изявените поп и джаз музиканти. Участва в поредица от албуми с детски песни към издателство Kanev Music, озвучава във филмите "Frozen", Цар Лъв", "Весели крачета 2" и др. Преподава пеене в НАТФИЗ "Кр. Сарафов". Павлета е гостуващ актьор в Столичен Kуклен Tеатър с роли в Мюзикълът "Avenue Q" и в "Sponge Bob".

Аларан

Константин Икономов е Аралан (Източник: Fest Team Bulgaria)

Злодеят в историята е и викачът на карнавала. Той е имал потенциал за велик артист, но сериозна травма му отнема възможността да блести с циркови умения. Аларан прави това, на което се е научил най-добре - да манипулира тълпата и хората около себе си. Но сърцето му жадува за две неща: власт и отмъщение.

Известен основно с комедийните си роли, в "Книгата на мечтите" Константин Икономов ще се въплъти в предизвикателния образ на злодея. Той завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" със специалност Актьорско майсторство за драматичен театър. Играл е на сцената на Драматичен театър "Гео Милев" - Стара Загора, Народен театър "Иван Вазов", Малък градски театър "Зад канала" и Театър 199.

Купи билет

Понастоящем е актьор от трупата на Сатиричен театър "Алеко Константинов". Активно се занимава с озвучаване на игрални и анимационни филми, сред които игралната версия на Дисни - "Красавицата и Звяра" и "Аладин". Участва в множество постановки като "Милионерът", "Нашите жени", "Криворазбраната цивилизация", "Влюбеният Шекспир", "Карлсон", "Да, г-н Премиер", както и в мюзикъла "Шрек" на Национална Опера и Балет.

Фред

Камен Асенов e Фред (Източник: Fest Team Bulgaria)

Главатар на уличната банда "Опасните", Фред намира невръстния Пат и го приютява при тях. Той е изпечен крадец и предава на децата от бандата единствените правила, които знае: в този живот е трудно да се оцелява и мечтите са безсмислени, защото обществото никога няма да ти позволи да ги постигнеш.

В ролята на главатаря Фред влиза Камен Асенов. Той завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" със специалност Актьорско майсторство за куклен театър и е част от трупата на Столичен куклен театър. Играе в мюзикълите " Avenue Q", "Шрек" и "Sponge Bob". Снимал се е в сериалите "Кафе пауза", "Тя и той" и "Стъклен дом",. Озвучава филми и сериали, сред които, "Да, мило", "Грозната Бети", "Скандално", "Светкавицата", дава гласа си и за хитови анимационни сериали като "Калинката и черния котарак", "Малките титани" и др.

"Опасните"

Децата от бандата (Източник: Fest Team Bulgaria)

Децата от бандата - родени на улицата и отраснали против правилата на обществото. Те са смели и нахални хлапета, които изкарват прехраната си с дребно джебчийство и просия. Крадат, правят номера и живеят по собствените си правила. Не се съобразяват с никого и нищо, небето и звездите са техният покрив, а калните павета са предпочитаната им постеля.

Виторио (Източник: Fest Team Bulgaria)

Силвия (Източник: Fest Team Bulgaria)

Пиер (Източник: Fest Team Bulgaria)

Жени (Източник: Fest Team Bulgaria)

Амит (Източник: Fest Team Bulgaria)

Хелена (Източник: Fest Team Bulgaria)

Кай (Източник: Fest Team Bulgaria)

Лекси (Източник: Fest Team Bulgaria)

В "Книгата на мечтите" има още и циркови артисти, музиканти, жонгльори, клоуни и актьори. С всички герои, музиканти и с целия екип можете да се запознаете на официалната страница на мюзикъла www.thebook.bg и в събитието във Facebook - ТУК

Купи билет

Билети за "Книгата на мечтите" все още има в продажба от ТУК, ТУК и на Билетен център НДК, премиерата на представлението е на 14 ноември, 20:00, в Зала 1 НДК, a проектът се осъществява с подкрепата на Столична община.

Източник: Fest Team Bulgaria

Още

Мюзикълът "Бодигард" ще препълни зала 1 на НДК на 11 ноември

Мюзикълът "Бодигард" ще препълни зала 1 на НДК на 11 ноември

Още

Борис Панкин: Орлин Горанов и Манал Ел Фейтури са диамантите в короната на "Бодигард"

Борис Панкин: Орлин Горанов и Манал Ел Фейтури са диамантите в короната на "Бодигард"

Още

Мюзикълът "Малкият принц" от Бродуей гостува в България през януари

Мюзикълът "Малкият принц" от Бродуей гостува в България през януари

Още

Хореографът Ан Турние: С  "Малкият принц" помагаме на възрастните да върнат детските си сърца

Хореографът Ан Турние: С "Малкият принц" помагаме на възрастните да върнат детските си сърца

Коментирай 1

1/1

Още ВИДЕО

В Помпей откриха фрески, вдъхновени от Троянската война

Изобразени са Елена и Парис, цар Менелай, пророчицата Касандра и бог Аполон

"Фантомът на операта" пристигна с Боинг

100 души строят сцената в НДК, пресъздаваща Парижката опера

Ралица Бежан с ново стилно видео към песента "ЕТО МЕ"

С ярък театрален привкус, кинаджийско, ретро-симпатично и в същото време, носещо усмивка, свежест и настроение, видеото носи неподправения почерк на чаровната актриса и певица

"Мария Монтесори: Новата жена" в разпространение от 12 април

Филмът е вдъхновен от живота и делото на Мария Монтесори

Трагичната и вдъхновяваща история на Ейми Уайнхаус оживява на кино от 12 април

"Ейми Уайнхаус: Back to Black" е безпрецедентен поглед към една от най-ярките и иконични фигури в света на съвременната музика

"Паднали листа" на Аки Каурисмаки тръгва на кино от 5 април

Меланхоличният шедьовър на финландския режисьор безспорно е едно от най-добрите кино заглавия за истински ценители

Виж всички

Календар