Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Людмила Сланева по ръба на бръснача между Луи дьо Финес, Дейвид Линч и Били Айлиш

ПО РЪБА НА ОСТРИЕТО

Людмила Сланева по ръба на бръснача между Луи дьо Финес, Дейвид Линч и Били Айлиш

Провокативният спектакъл "Джими с бялата фланелка" е за всички почитатели на живота, които вярват, че разходката по ръба на бръснача, предлага най-малкото хубава гледка. А най-много - огледало с обратно виждане

Премиерите на авторския спектакъл на Людмила Сланева "Джими с бялата фланелка" можете да гледате на 23 и 24 март, както и на 31 март

Авторският спектакъл - комедиятa "Джими с бялата фланелка" на актрисата Людмила Сланева е за всички почитатели на живота, които вярват, че разходката по ръба на бръснача, предлага най-малкото хубава гледка. А най-много - огледало с обратно виждане.

Ако се сетиш да гледаш в огледалата. Има ли неопровержима истина живота? Една ли е? Открита и споделена ли е? Колко често сте си говорили наум със спомените си и защо Вирджиния Улф отива на къмпинг - на всички тези въпроси ще отговори от сцената на Comedy bar Happy (Сатиричен театър) актрисата Людмила Сланева. На 23 и 24 март от 20 ч. оживява нейния моноспектакъл "Джими с бялата фланелка".

Миксът от класическа комедия с Луи дьо Финес и чувствителността на Били Айлиш проговаря в провокативен спектакъл, в който очертанията на реалността ще напомнят за прочутата "червена стая" в сериала на Дейвид Линч - "Туин Пийкс".

Още

Стенли: Революциите се правят от лудите глави, но докато си млад

Стенли: Революциите се правят от лудите глави, но докато си млад

Разностранният талант на Люси Сланева се развива в много посоки през годините, благодарение на вродената й способност да се впуска в разнообразни арт провокации. Актриса, певица и пишещ човек, в творческата си биография Людмила Сланева ще добави и сценичната комедия "Джими с бялата фланелка".

На сцената на "Сатиричният театър" оживява един спектакъл, роден от провокацията да споделяш честно. "Всичко започна от едни чути от мен истории, които разказах на режисьора. Всъщност, режисьорът е сценарист по професия и професионално се занимава с истории. Един ден ми звънна и ме попита дали ще пиша нещо или той да почва.

От неудобство и респект към него, надрасках някаква рамка и пратих. Той се смя още повече от първия път и съвсем на игра поговорихме за разширяване на разказа. Тук някъде се заиграх като дете. Като във всяка истинска игра не мина без драма - в пиесата говоря за себе си, нямам герой, зад който да се крия. В спектакъла присъстват много от моите несъвършенства и лудости без да е нарочно. Напротив. Иска ми се да съм по-съвършена версия на себе си. Но не съм. Поне не в епизода на тази пиеса. Да напиша и да изиграя това ми дава възможност да нямам форма, тъй като трябва да забравя какво знам за себе си. Да нямаш форма, означава да споделяш съдържание.", споделя Люси.

Провокативният спектакъл "Джими с бялата фланелка" е за всички почитатели на живота, които вярват, че разходката по ръба на бръснача, предлага най-малкото хубава гледка. А най-много - огледало с обратно виждане.

Още

Лутащи се между мрак и светлина - "Обсадно положение" по Албер Камю в НАТФИЗ

Лутащи се между мрак и светлина - "Обсадно положение" по Албер Камю в НАТФИЗ

В сценичното приключение на Люси Сланева се включват хора, с които обича да работи - такъв е режисьорът Емил Бонев, китаристът - Ташо Колев от Jeremy?, който прави аранжименти за две китари, които ще чуете на живо и сценографката Елица Георгиева - "модерна и лека като графика на Пикасо". С този артистичен, приятелски кръг, Люси Сланева се отправя на пътешествие към онова заветно място, където има шанс да се срещнем един с друг чрез споделянето.

"Тази пиеса можеше да се казва "Животът е хубав". Можеше да се казва и "Вирджиния Улф на къмпинг". Името й сега е "Джими с бялата фланелка". Елате да ви разкажа защо. Мисля, че е забавно, честно и чувствително представление. Мисля, че ще изненадам зрителя с едно лице, което не съм показвала. Моите учители - Крикор азарян и Тодор Колев знаеха, че съм комедийна. Разсмивала съм самият Тодор Колев не веднъж. Но в последствие, ролите в които бях разпределяна бяха предимно драматични. Сега, когато жанровете в театъра се смесват и губят очертания, се чувствам много по-комфортно, много по - възможна"... казва Люси Сланева.

Емил Бонев, режисьор: "Този текст го изсънувах в бяло, докато го четях. Като се събудих и видях спектакъла, усетих доброта. А Людмила ? Тя е бяла и добра. Понякога..."

COMEDY BAR HAPPY САТИРА

Премиерите на "Джими с бялата фланелка" можете да гледате на 23 и 24 март, както и на 31 март. Автор на комедийния спектакъл е Людмила Сланева. Режисьор е Емил Бонев, художник е Елица Георгиева, музикална картина Ташо Колев и Людмила Сланева, хореография Анна Кабакова. Спектакълът е с участието на Ташо Колев (JEREMY?). 

Билети на цени от 16 и 20 лв. могат да се купят на касата на Сатирата или онлайн

Още

Голям концерт-спектакъл "Песен за Коко" в памет на Крикор Азарян

Голям концерт-спектакъл "Песен за Коко" в памет на Крикор Азарян

Още

Музикалният директор на "Болшой театър" подаде оставка заради натиска да изрази позиция за Украйна

Музикалният директор на "Болшой театър" подаде оставка заради натиска да изрази позиция за Украйна

Още

Звездите на Португалия Жонаш и Ландер идват на ONE DANCE WEEK 2022

Звездите на Португалия Жонаш и Ландер идват на ONE DANCE WEEK 2022

Още

Още една жена каза – стендъп концерт на Здрава Каменова и Вяра Панталеева

Още една жена каза – стендъп концерт на Здрава Каменова и Вяра Панталеева

Коментирай 2

Календар

Препоръчваме ви

Спектакли от България, Белгия и Бразилия във втория уикенд на ONE DANCE WEEK

След зашеметяващ старт фестивалът за съвременен танц продължава с пълна сила в Пловдив

Петото юбилейно издание на SoFest ще се проведе в третата седмица на юни

Любимият софийски фестивал ще предложи на феновете уникални концерти и спектакли в четири поредни дни

"Фолкпевица" от Народния театър с бенефис на 19 май

Последно за сезона представление на моноспектакъла "Бонбон" на София Бобчева, бонбони и вълк за публиката в салона

"Свободно падане" - новият спектакъл на Марион Дърова със световна премиера на ONE DANCE WEEK 2022

Спектакълът е първата копродукция на фестивала за съвременен танц ОNE DANCE WEEK и Регионален център за съвременни изкуства "Топлоцентрала"

Марта Петкова и Никола Хаджитанев танцуват с ансамбъл "5/4 Танго" в уникален спектакъл

Светлин Ивелинов създава хореографията специално за това събитие от Европейския музикален фестивал 2022

"Локдаун №5" - комедия за една пандемия

Премиера на първия моноспектакъл на актрисата Сребрина Тимофей на 13 май в Yalta Art Room