Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Любимките на Пиер Карден

ЗНАМЕНИТОСТИ

Любимките на Пиер Карден

Краля на модата бил истински романтик

Пиер Карден е обличал най-красивите жени на планетата и най-популярните хора от шоу-бизнеса. Моделиерът придобива влиянието на една от най-авторитетните личности в света на модата, и щастието да е обичан и уважаван от всички. В същото време, и той си имал своите любимци.

Ето кои са любимите клиентки и музи на Краля на модата.

Най-голямата му любов е Жана Моро

Жана Моро - най-голямата му любов

Всъщност, чувствата им на обич и привързаност били взаимни. До 95-годишната си възраст Карден съжалява, че не се оженил за Жана Моро. Навремето, обаче, и на двамата не им било до това - тя постоянно била на снимки, а той - зает с работата си в ателието и модните дефилета.

Още

Жана Моро: Поканата за флирт се пише с очи

Жана Моро: Поканата за флирт се пише с очи

Освен това моделиерът държал да има деца, а Жана не искала да пожертва кариерата си на актриса. Двамата били заедно четири години, но моделиерът признава, че Жана Моро остава в сърцето му и след раздялата им Жена №1 в живота му.

С Джаки Кенеди били приятели

Можел да разсмее Джаки, когато й е тъжно

Двамата се запознават в един от най-трудните периоди в живота на Жаклин - когато започват първите недоразумения между нея и Джон Кенеди. Джаки се затваря в себе си и горчиво преживява студенината на съпруга си.

Още

Най-знаменитите влюбени в по-новата история

Най-знаменитите влюбени в по-новата история

Единственият човек, който можел да я извади от това състояние и да я накара отново да се смее, бил Пиер Карден. Двамата беседвали с часове за модата, за киното, за френската кухня и Франция...Изобщо, темите им нямали край. За кратко време Джаки се превръща в любима приятелка на Пиер Карден, с която може да сподели най-съкровените тайни на сърцето си.

Жаклин, със съпруга си Джон Кенеди

Обожавал Джаки, но тя никога не приела какъвто и да е подарък от него - считала, че това е под достойнството на една съпруга на президент. Затова пък Пиер Карден й пращал най-красивите букети, които може да получи една жена. Когато Джаки влиза в нов период на живота си и започват да я ухажват безчислен брой мъже, Пиер Карден се оттегля. Скоро след това тя се омъжва за Аристотел Онасис и отношенията им с Карден окончателно прекъсват. Въпреки това, нежните чувства помежду им остават.

С Раиса Горбачова общували до смъртта й

Пиер Карден и Раиса Горбачова се запознали много преди Горбачов да стане президент на Съветския съюз. Първата им среща е кратка, но Раиса потърсва Пиер Карден отново след години. Тогава негови съветници се опитали да възпрепятстват срещата им, но Пиер Карден не устоял на изкушението да се види отново с очарователната първа руска дама.

Остава приятел на Раиса Горбачова до края на живота й

Още

Най-големите световни звезди като деца - няма да ги познаете!

Най-големите световни звезди като деца - няма да ги познаете!

Тя му направила силно впечатление с умението си да бъде сдържана в делова обстановка, и много сърдечна и откровена, когато са насаме. Двамата станали близки приятели и дружбата им продължила до самата смърт на Раиса Горбачова.

С Марлене Дитрих имали сложни отношения

Марлене Дитрих

Една от най-сложните връзки на моделиера е с Марлене Дитрих. Той я поканил за концерт в театъра си "Еспас Карден", но на тази среща Марлен буквално го докарала до "точката на кипене". Тя капризничела, поставяла странни условия и изисквала високи хонорари за всяко свое излизане на сцената.

Още

Жан Габен превръща мъжемелечката Марлене Дитрих в покорна домакиня

Жан Габен превръща мъжемелечката Марлене Дитрих в покорна домакиня

Пиер Карден вече бил на ръба или да се откаже от идеята си да я наеме, или да развее бялото знаме и да приеме всичките й условия. И точно тогава, тя решително подписва договора, в... предложения от моделиера вид. Пиер Карден разбира, че всичко е било игра - изтощителна, но много забавна. Марлене просто се е забавлявала!..

Капризната муза на моделиера

Още

Хемингуей и Марлене Дитрих изживели платоническа любов

Хемингуей и Марлене Дитрих изживели платоническа любов

По време на подготовката за концерта, обаче, тя продължила с капризите и скандалите, държала се надменно с Пиер Карден и се правела че не забелязва букетите, които постоянно носят в гримьорната й от негово име. Това поведение дотолкова изтощило Карден, че след концерта той говорел, че не иска не само да я вижда, но да чува за нея. Това, разбира се, едва ли е било вярно.

И изведнъж "картината" се сменила - Марлене Дитрих започнала да го търси с всякакви предложения за сътрудничество. Този път той решил да се държи надменно и простил на капризната чаровница чак когато разбрал, че тя е тежко болна. След време Пиер Карден ще признае, че е бил лудо влюбен в "тази проклета и прекрасна жена".

Влюбил се в таланта на Мая Плисецкая

Гледал я за пръв път в "Кармен"

Още

Холивудската легенда Жа Жа Габор: Бракът е кратка почивка между романите

Холивудската легенда Жа Жа Габор: Бракът е кратка почивка между романите

След като гледал Мая Плисецкая в "Кармен", Пиер Карден просто не можел да не мисли за нея. Поразило го нейното изящество на сцената, движенията на тялото й, нейната стойка и обаяние. Поискал да се запознае с балерината. Запознава ги лично руската министърка на културата Екатерина Фурцева.

Мая Плисецкая

От онзи момент нататък Пиер Карден започва да шие всички официални дрехи на Мая Плисецкая, и всяка среща с нея за него е огромна радост и вдъхновение. Карден публично обявил, че Мая Плисецкая е "най-голямата актриса на 20-и век".

Еми МАРИЯНСКА

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

София става столица на мюзикъла и съвременния балет в България

Фестивалът на Музикалния театър е от 25 юни до 10 юли 2021 г.

Студентите на Малин Кръстев от Театрален колеж "Любен Гройс" - на сцената на Народния

Дипломният им спектакъл "Шум и бяс", можем да видим на 21 юни на Голяма сцена, предстоят последни представления за сезона на хитови спектакли

"Любовни истории" на Габровския театър ще има премиера в София

Постановката, създадена по едноименната пиеса на Иво Сиромахов, ще се играе на 14 юни в парк-театър "Борисова градина"

Народният театър тръгва на най-голямото си турне от 14 години насам

Шест заглавия и 21 представления ще гостуват в 11 български града в продължение на месец

Андрю Лойд Уебър обеща да отвори театрите си в Лондон дори под заплаха от арест

Той заяви, че неговите театри са подложени на "остър финансов стрес" заради ограниченията, които го принудили да направи втора ипотека на дома си в Лондон

Балет "Арабеск" представя "Опера Diva" с вечната музика на Белини, Верди, Пучини

Спектакълът е на 20 юни 2021 г. от 17.00 ч., на сцената на Музикален театър