Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Любимките на Пиер Карден

ЗНАМЕНИТОСТИ

Любимките на Пиер Карден

Краля на модата бил истински романтик

Пиер Карден е обличал най-красивите жени на планетата и най-популярните хора от шоу-бизнеса. Моделиерът придобива влиянието на една от най-авторитетните личности в света на модата, и щастието да е обичан и уважаван от всички. В същото време, и той си имал своите любимци.

Ето кои са любимите клиентки и музи на Краля на модата.

Най-голямата му любов е Жана Моро

Жана Моро - най-голямата му любов

Всъщност, чувствата им на обич и привързаност били взаимни. До 95-годишната си възраст Карден съжалява, че не се оженил за Жана Моро. Навремето, обаче, и на двамата не им било до това - тя постоянно била на снимки, а той - зает с работата си в ателието и модните дефилета.

Още

Жана Моро: Поканата за флирт се пише с очи

Жана Моро: Поканата за флирт се пише с очи

Освен това моделиерът държал да има деца, а Жана не искала да пожертва кариерата си на актриса. Двамата били заедно четири години, но моделиерът признава, че Жана Моро остава в сърцето му и след раздялата им Жена №1 в живота му.

С Джаки Кенеди били приятели

Можел да разсмее Джаки, когато й е тъжно

Двамата се запознават в един от най-трудните периоди в живота на Жаклин - когато започват първите недоразумения между нея и Джон Кенеди. Джаки се затваря в себе си и горчиво преживява студенината на съпруга си.

Още

Най-знаменитите влюбени в по-новата история

Най-знаменитите влюбени в по-новата история

Единственият човек, който можел да я извади от това състояние и да я накара отново да се смее, бил Пиер Карден. Двамата беседвали с часове за модата, за киното, за френската кухня и Франция...Изобщо, темите им нямали край. За кратко време Джаки се превръща в любима приятелка на Пиер Карден, с която може да сподели най-съкровените тайни на сърцето си.

Жаклин, със съпруга си Джон Кенеди

Обожавал Джаки, но тя никога не приела какъвто и да е подарък от него - считала, че това е под достойнството на една съпруга на президент. Затова пък Пиер Карден й пращал най-красивите букети, които може да получи една жена. Когато Джаки влиза в нов период на живота си и започват да я ухажват безчислен брой мъже, Пиер Карден се оттегля. Скоро след това тя се омъжва за Аристотел Онасис и отношенията им с Карден окончателно прекъсват. Въпреки това, нежните чувства помежду им остават.

С Раиса Горбачова общували до смъртта й

Пиер Карден и Раиса Горбачова се запознали много преди Горбачов да стане президент на Съветския съюз. Първата им среща е кратка, но Раиса потърсва Пиер Карден отново след години. Тогава негови съветници се опитали да възпрепятстват срещата им, но Пиер Карден не устоял на изкушението да се види отново с очарователната първа руска дама.

Остава приятел на Раиса Горбачова до края на живота й

Още

Най-големите световни звезди като деца - няма да ги познаете!

Най-големите световни звезди като деца - няма да ги познаете!

Тя му направила силно впечатление с умението си да бъде сдържана в делова обстановка, и много сърдечна и откровена, когато са насаме. Двамата станали близки приятели и дружбата им продължила до самата смърт на Раиса Горбачова.

С Марлене Дитрих имали сложни отношения

Марлене Дитрих

Една от най-сложните връзки на моделиера е с Марлене Дитрих. Той я поканил за концерт в театъра си "Еспас Карден", но на тази среща Марлен буквално го докарала до "точката на кипене". Тя капризничела, поставяла странни условия и изисквала високи хонорари за всяко свое излизане на сцената.

Още

Жан Габен превръща мъжемелечката Марлене Дитрих в покорна домакиня

Жан Габен превръща мъжемелечката Марлене Дитрих в покорна домакиня

Пиер Карден вече бил на ръба или да се откаже от идеята си да я наеме, или да развее бялото знаме и да приеме всичките й условия. И точно тогава, тя решително подписва договора, в... предложения от моделиера вид. Пиер Карден разбира, че всичко е било игра - изтощителна, но много забавна. Марлене просто се е забавлявала!..

Капризната муза на моделиера

Още

Хемингуей и Марлене Дитрих изживели платоническа любов

Хемингуей и Марлене Дитрих изживели платоническа любов

По време на подготовката за концерта, обаче, тя продължила с капризите и скандалите, държала се надменно с Пиер Карден и се правела че не забелязва букетите, които постоянно носят в гримьорната й от негово име. Това поведение дотолкова изтощило Карден, че след концерта той говорел, че не иска не само да я вижда, но да чува за нея. Това, разбира се, едва ли е било вярно.

И изведнъж "картината" се сменила - Марлене Дитрих започнала да го търси с всякакви предложения за сътрудничество. Този път той решил да се държи надменно и простил на капризната чаровница чак когато разбрал, че тя е тежко болна. След време Пиер Карден ще признае, че е бил лудо влюбен в "тази проклета и прекрасна жена".

Влюбил се в таланта на Мая Плисецкая

Гледал я за пръв път в "Кармен"

Още

Холивудската легенда Жа Жа Габор: Бракът е кратка почивка между романите

Холивудската легенда Жа Жа Габор: Бракът е кратка почивка между романите

След като гледал Мая Плисецкая в "Кармен", Пиер Карден просто не можел да не мисли за нея. Поразило го нейното изящество на сцената, движенията на тялото й, нейната стойка и обаяние. Поискал да се запознае с балерината. Запознава ги лично руската министърка на културата Екатерина Фурцева.

Мая Плисецкая

От онзи момент нататък Пиер Карден започва да шие всички официални дрехи на Мая Плисецкая, и всяка среща с нея за него е огромна радост и вдъхновение. Карден публично обявил, че Мая Плисецкая е "най-голямата актриса на 20-и век".

Еми МАРИЯНСКА

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Мамо?" - интерактивен авторски спектакъл на Яна Титова

Премиерата е на 14-ти декември, 19.30 на сцена "Дерида"

Празнично настроение в Бургаската опера с два спектакъла на "Лешникотрошачката"

Балетната феерия по музика на П. И. Чайковски и режисура на проф. Хикмет Мехмедов ще оживее на бургаска сцена на 9 декември от 16 часа и на 19 декември от 19 часа в залата на Операта

Три британски театрални спектакъла се прожектират в Дома на киното

Постановките са част от програмата National Theatre Live, ръководена от Кралския национален театър в Лондон

Постановката "Исус и Лазар" се завръща на театралната сцена в София

Една година след премиерата си театралните любители ще имат възможността да гледат отново постановката "Исус и Лазар" в арт пространството на I AM STUDIO на 6, 9 и 13 декември в столицата

"Описания. Преди да заспиш" – театрален пърформанс, с премиера на 10 декември

Марион Дърова, Стефан Иванов, Николай Колев и Мартина Апостолова с продължението на „Списъци“, но в увеличен екип на сцената на Yalta Art Room