Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Бляскаво оперетно вариете открива новия сезон на Музикалния театър

НОВ СЕЗОН В ОПЕРЕТАТА

Бляскаво оперетно вариете открива новия сезон на Музикалния театър

Спектакълът не отстъпва на тези в "Мулен руж" и "Лидо"

Йоанна Стоянова, солист на Балета (Снимка: Музикален театър)

На 1 и 2 октомври от 19:00 часа Музикалният театър открива новия си сезон с "ОПЕРЕТНО ВАРИЕТЕ: Подари мечта". Оперетни в него ще са само част от танцовите номера, сред които кан кан, валс и чардаш.

Балетът на Музикалния театър (Снимка: Музикален театър)

От театъра обещават бляскав спектакъл, съизмерим със световните образци в жанра на вариетето. В него водеща ще е ролята на балета.

"С този спектакъл искаме да покажем на публиката, че с качествата си солистите и балетната трупа на театъра по нищо не отстъпват на своите колеги от сцените на прочутите "Лидо" и "Мулен Руж""- казва хореографът Татяна Янева, която е и режисьор на спектакъла заедно с Александър Мутафчийски.

"Танц със саби", солист Венета Гочева (Снимка: Музикален театър)

От Музикалния театър приканват публиката да си носи удобни обувки, защото накрая всички артисти и балета ще слязат при зрителите, за да танцуват заедно световния хит Jerusalema, превърнал се в послание на надеждата във време на пандемия.

Още

"Принцесата на цирка" - най-очакваната премиера на Музикалния театър

"Принцесата на цирка" - най-очакваната премиера на Музикалния театър

Така и оперетата ще се включи, наред с други български театри, в световното предизвикателство, наречено #JerusalemaChallenge, което показа как музиката и танцът могат да обединят хората. Неслучайно надсловът на вариететния спектакъл е "Предай нататък - подари мечта".

Сюжетът в него се развива през погледа на уличен музикант - в ролята ще видим солиста на Балета Крис Методиев, който е и популярен стрийт-танцьор. Той достига до прозрението, че всяка мечта е постижима, стига да подадем ръка на човека до себе си.

Александър Панайотов - Ария на Тони в мюзикъла "Уестсайдска история" (Снимка: Музикален театър)

Спектакълът обещава на зрителите феерично светлинно шоу с атрактивни танци, любими мюзикълни песни, поп-хитове, акробатични номера и циркови илюзии. Другите солисти на Балета са Йоанна Стоянова и Венета Гочева.

На сцената ще прозвучат едни от най-големите хитове на Елтън Джон, Кристина Агилера, Шер, Ванеса Паради и други в съпровод на Оркестъра на Музикалния театър с диригент Людмил Горчев. Те ще бъдат изпълнени от солистите Людмила Козарева, Християна Лоизу, Десислава Николова, Владимир Грудков, Александър Панайотов и Денко Проданов.

Във вариететната програма ще видим още илюзиониста Айвън, акробатичната трупа "Тапиа", която участва и в друго заглавие на театъра - оперетата на Калман "Принцесата на цирка". Спектакълът е със специалното участие на популярната младежка стрийт денс група X-ENERGY CREW.

Акробатична група ТАПИА на сцената на Музикалния театър (Снимка: Музикален театър)

За блясъка на вариетето ще допринесат и атрактивните костюми с много пера и пайети, изработени от художника Яна Дворецка, както и ефектната мултимедия на Иван Липчев. Сценографията е дело на Пеньо Пирозов.

"Имаме с какво да изненадаме нашата публика" - категоричен е директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова.

"На 1 и 2 октомври отваряме врати за зрителите с оперетно вариете. Това е една много различна програма, която, ако има успех, ще стане репертоарна в нашия афиш."

Още

Празнична програма "Арабеск Highlights" на сцената на Музикалния театър

Празнична програма "Арабеск Highlights" на сцената на Музикалния театър

На 30 и 31 октомври е първата премиера за новия сезон на Музикалния театър. Тя е на българския мюзикъл "Ухание на пури и джаз" по "Великия Гетсби" и Сонетите на Шекспир. Либретото и режисурата са на Бойко Илиев. Музиката на композитора Сашо Младенов е написана специално за Музикалния театър.

Очаквайте на 1 и 2 октомври от 19:00 часа откриването на новия сезон 2021/2022 на Музикалния театър със спектакъла "ОПЕРЕТНО ВАРИЕТЕ: Подари мечта". Билетите са в продажба на сайта ТУК  и на касата на театъра (тел. 02/ 943 19 79).

Музикалният театър продължава да работи при 50 процента посещаемост и стриктно спазване на всички мерки за безопасност.

Още

Оперетата учредява "Фестивал на Музикалния театър"

Оперетата учредява "Фестивал на Музикалния театър"

Още

Оперетата "Хубавата Елена" със звездното участие на Илина Михайлова и Александър Мутафчийски - в Пловдив

Оперетата "Хубавата Елена" със звездното участие на Илина Михайлова и Александър Мутафчийски - в Пловдив

Още

Царицата на оперетата Мими Балканска е лице на пощенска картичка

Царицата на оперетата Мими Балканска е лице на пощенска картичка

Още

Звездите на оперетата Катерина Тупарова и Александър Мутафчийски - 20 години заедно на сцената

Звездите на оперетата Катерина Тупарова и Александър Мутафчийски - 20 години заедно на сцената

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Комикът Морт Сал почина на 94-годишна възраст

Счита се, че Морт Сал е оказал влияние върху комици като Джордж Карлин, Уди Алън и Джонатан Уинтърс. Сред приятелите му е и друг "разбивач на комедийни калъпи", Лени Брус

Огромен успех за премиерата на "Цветята" в Театър "София"

Зрителите могат да разгледат изложба на плакати за представлението, изработени от студенти от НХА

Вътрешно горене: Този ноември София е свободен театър

Между 7 ноември и 2 декември фестивалът за свободен театър ACT ще се проведе за 11 поредна година и ще представи изключителна международна и локална програма под мотото "Вътрешно горене"

Моноспектакълът на Деян Донков "Камбаната" - специалното събитие на Киномания

"Целта ми с този мистичен, фантастичен, отчасти комичен, красиво поетичен, дори епичен, крайно драматичен, а в края си трагичен разказ е да пропътувам дългия и мъчителен път до човешкото сърце", казва актьорът, към който се присъединява и оркестър "Карандила"

Йоана Буковска-Давидова се завръща с "Променяне"

Биографичният стендъп на Део, последното за годината шоу на Иван Динев-Устата и "Една жена каза" на Здрава Каменова ще усмихват публиката в клуб Joy Station

Две от най-актуалните имена на европейската танцова сцена закриват One Dance Week 2021

Незабравим танцов уикенд ни очаква в Пловдив. Между 22 и 24 октомври гледаме спектаклите Larsen C на Христос Пападопулос и "Грации" на Силвия Грибауди