Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Балет "Арабеск" на прага на новия сезон с вълнуваща програма

СЪВРЕМЕНЕН ТАНЦ И БАЛЕТ

Балет "Арабеск" на прага на новия сезон с вълнуваща програма

Трупата ще представи на 11 септември от 20 часа атрактивна програма, изпълнена с любов, страст, красота, хумор и малко тъга

Снимка: Балет "Арабеск"

На открито в пространството на пешеходната зона на бул."Витоша" и бул "Патриарх Евтимий"от 18.30 ч. ще можете да предвкусите преживяването, което Ви очаква на гала-вечерта, с която Балер "Арабеск" открива новия сезон 2020/2021 на 11 септември на лятната сцена "ПЛАТФОРМА А6", НДК от 20.00 ч.

Тогава балет "Арабеск" ще "дръпне завесата" и ще сложи началото на новия сезон със своята въздействаща гала, в която сме подбрали за вас най-добрите фрагменти от репертоара на трупата през годините.

Купи билетБалет "Арабеск" ще представи атрактивна програма, изпълнена с любов, страст, красота, хумор и малко тъга. Тази програма винаги е посрещана с продължителни аплодисменти и затова решихме да открием новия сезон със същата програма.

Снимка: Балет "Арабеск"

В програмата на Гала-вечерта ще видите спектакли на чужди гост-хореографи от Германия, Израел, САЩ и Обединено Кралство", работили с трупата през последните години, а така също и специална селекция от най-любимите на публиката спектакли на български хореографии.

Билети на касите на: НДК, Музикален театър (02/943 19 79), или в ЕVENTIM.

Снимка: Балет "Арабеск"

"СВОБОДНО РАЗПОЛОЖЕНИ МИСЛИ"

Музика Нилс Фрам, Ламберт, Сократис, Синопулос Квартет, Макс Рихтер, Хореография - Аршак Галумян, Германия, Сценография - Никола Налбантов, Костюми - Яна Саленко, Репетитор - Олеся Пантикина

Това е спектакъл за Времето, което тече и никога не спира, но и за времето на нашия човешки живот. "Свободно разположени мисли" улавя моменти от живота на човешкото същество, мъж или жена и за това как времето ги среща. В центъра на сценичното пространство е поставено дърво, но и пясъчен часовник в същото време - един вечен символ и своеобразен модел на Вселената и на човека по принципа на подобието. Спектакълът е абстрактен и дава възможност на публиката да сътвори свои собствени истории.

Снимка: Балет "Арабеск"

Купи билет "ДВОЙНСТВЕНОСТ" премиера 2005 г.

Музика - Астор Пиацола, Хореография - Лиз Лий (Обединено Кралство) и танцьорите На Балет "Арабеск", Костюми - Цветанка Петкова Стойнова, Репетитор - Олеся Пантикина

Танцьорите на балет "Арабеск" създават "Двойственост" по стихове на Пабло Неруда, на базата уъркшоп, проведен от британската хореографка Лиз Леа с трупата, както и на собствената си подготовка и натрупан опит. Лиз Лий е моделирала движенията на танцьорите и според нея тяхната отдаденост към нови начини на работа и ентусиазмът им са били истинска радост за нея.

Езикът на творбата съчетава по изключително аткрактивен начин традициите на Изтока и Запада, танца и бойните изкуства.

Снимка: Балет "Арабеск"

 "THE LONELY PEOPLE"

Хореография - Мириам Енгел, Музика - Рахманинов, Репетитор - Олеся Пантикина

Спектакълът The Lonely People на израелската хореографка с български корени Мириам Енгел, внучка на балерината Дора Мушанова, въздейства с личения, колоритен и уникален език и дизайн, базирани както на съвременни техники, така и на театрални методи.

Хореографията ѝ вълнува публиката по деликатен, но безкомпромисен начин. Без предразсъдъци. И засяга съвременни въпроси за идентичността и индивидуалността.

Снимка: Балет "Арабеск"

 "ПЪТЯТ МИ С ТЕБ"

Хореография - Ангелина Гаврилова, Музика - Макс Рихтер, Репетитор - Олеся Пантикина

Ще вървим заедно до края, който ще ни настигне във време различно за мен и за теб.

Снимка: Балет "Арабеск"

"БЛА, БЛА....", премиера 2015 г.

Музика - Джони Транк и Джус ансамбъл, Хореография - Морис Кози (САЩ)

Хореографът Морис Кози превръща хлапашкото безгрижие, младежката свежест, култът да бъдеш готин, coolмодата и веселия непукизъм в ироничен и безжалостен инструмент за разобличаване на късмета да живееш в постпостмодерните времена. Спектакълът е в задъхано, почти шеметно темпо, цветен, пъстър и нахакан.  

Снимка: Балет "Арабеск"

Купи билет"ДАНЦОН 2"

Музика - Артуро Маркес, Хореография - Боряна Сечанова, Репетитор -Олеся Пантикина

Видяхме един оркестър, в който музикантите буквално не докосваха земята. [...] И преди всичко видях на всяко едно лице нещо, което винаги съм вярвал, че музиката е - чиста радост. Общуване и радост." Сър Саймън Ратъл

Това е музика, която те кара да се обърнеш, да забележиш човека, минаващ покрай теб, да се усмихнеш, да пожелаеш да го докоснеш и да танцуваш...

"КЪСНА ИСТОРИЯ"

Музика - Макс Рихтер, Хореография - Филип Миланов

"БОЛЕРО"

Хореография - Маргарита Арнаудова, Музика - Морис Равел, Костюми - Мария Трендафилова,Репетитор - Олеся Пантикина

"Болеро" носи силно изразена програмност и впечатляваща атмосфера, където балетното движение е стилизирано в ритъма на испанския танц. Заслуга за експресивната колоритност на танца има полифоничността в хореографията на Маргарита Арнаудова.

"БОЛЕРО" е един от емблематичните спектакли на балет «Арабеск», останали в наследство от голямата хореографка и директор на трупата Маргарита Арнаудова. "БОЛЕРО" е от най-играните спектакли, останал в репертоара на балет «Арабеск». Костюмите на Мария Трендафилова също допринасят за оригиналността и колоритността на спектакъла. Спектакълът е поставен за пръв път през 1987 г. 

Още

Балет "Арабеск" пренася световното танцово изкуство в Театър Азарян

Балет "Арабеск" пренася световното танцово изкуство в Театър Азарян

Още

Огнени движения в огнено червено в "Колекция Кармен" на балет "Арабеск"

Огнени движения в огнено червено в "Колекция Кармен" на балет "Арабеск"

Още

Балет "Арабеск"  с  премиера на "Ромео и Жулиета"

Балет "Арабеск" с премиера на "Ромео и Жулиета"

Още

Балет "Арабеск" представя най-великата любовна история на всички времена "Ромео и Жулиета"

Балет "Арабеск" представя най-великата любовна история на всички времена "Ромео и Жулиета"

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Съни Сънински ще режисира пиесата, носител на наградата "Славка Славова"

"Кулата" на Борис Кръстев е последният засега носител на наградата на името на актрисата Славка Славова (1924-2002), която се дава от екипа на "Театър 199". Участват Йоана Буковска, Свежен Младенов и Йордан Ръсин

„Шърли Валънтайн“ ще има 100-тно представление в Народния театър

Едноименният моноспектакъл на Албена Колева е режисиран от нейния баща Тодор Колев

Самуел Финци с гръм и трясък

Не пропускайте "Един кон влязъл в бар" на 25 и 26 март в Народния театър, копродукция на Дойчес Театър (Берлин), Залцбургски фестивал и Бургтеатър (Виена)

"Риголето" с гост-диригент и забележителни солисти на бургаска сцена

Спектакълът ще бъде под палката на Матей Поп от Румъния

Документална изложба представя Апостол Карамитев пред Народния театър

До 2 април 28 табла разказват за живота и творческия път на големия актьор, който ще бъде запомнен както с големите си роли в киното, така и на театралната сцена

"Живакът" на Димитър Живков излиза като роман след 10 години и 250 представления

"Това е роман, от който ще се смеете с глас, който ще пречисти душата ви. И след който с усмивка ще си повтаряте "Я съм могу див!", разказва издателят Христо Блажев