Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Варненският драматичен театър стартира сезона с комедия по Рей Куни

МЕЛПОМЕНА

Варненският драматичен театър стартира сезона с комедия по Рей Куни

Премиерните представления на "Бащи, лъжи и още нещо" са на 19 и 20 септември на сцена "Филиал"

"Бащи, лъжи и още нещо", по Рей Куни, премиера на Драматичен театър - Варна

В началото на своя 97-ми творчески сезон (2017/18) Драматичен театър "Стоян Бъчваров" във Варна ще изненада своите почитатели с две премиери и един нов прочит на познато заглавие.

На 19 и 20 септември, от 19.00 часа, на Сцена Филиал, варненските театрали ще забавляват своята публика с "Бащи, лъжи и още нещо" от Рей Куни, постановка на майстора на комедията Костадин Бандутов, който обещава един комичен, но в същото време естетски спектакъл. Всъщност това е вторият му режисьорски прочит на варненска сцена на същата пиеса, а колко време е изтекло междувременно личи от факта, че Свилен Стоянов, който преди е играл ролята на сина, сега ще видим в главната роля на бащата. С тази роля известният варненски актьор посреща своята 60-годишнина.

Свилен Стоянов, актьор от ДТ "Стоян Бъчваров", Варна/Сн. ДТ-Варна

В спектакъла участват още: Валери Вълчев, Милена Кънева, Димитър Мартинов, Веселина Михалкова, Валентин Митев, Биляна Стоева, Полина Недкова, Станислав Кондов, Николай Кенаров, Пламен Георгиев, Теодора Михайлова. Автор на сценографията и костюмите е  художникът Петър Митев, с когото Костадин Бандутов отново работи в тандем, както беше и в комедията "Прелестите на изневярата" от Валентин Красногоров.

Пиесата "Сън" е втората премиера на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна. Тя ще се състои на 26 септември, от 19.00 часа, на Сцена Филиал и е предназначена за младата аудитория.

Авторката Магда Борисова  е дългогодишен драматург на МДТ "Константин Кисимов" - Велико Търново. 

Първият й успех идва през 2011 г., когато печели с пиесата "Сън" националния конкурс за детска драматургия на Варненския драматичен театър. Любопитно е, че на варненска сцена излиза най-напред другата й пиеса "Коледното приключение на...", последвана от "Голямото коледно приключение 2" през 2015 година. И двете постановки са дело на известния актьор и режисьор Стоян Радев Ге. К., който поставя през 2017 година и "Сън".

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Сатирата поставя "Пазар за мъже" от Жан-Клод Дано

Очаквана премиера: 29 и 30 март, сцена Comedy Bar Happy Сатира

Днес представят неиздаван роман на Антон Дончев за Вълчан Войвода

"Той работеше усилено, но последните няколко месеца, когато болестта го налегна по-сериозно, не можеше много силно да работи върху романа", разказва Иван Гранитски

"Тартюф" с режисьор Крис Шарков е премиерният спектакъл на Драматично-куклен театър "Иван Радоев" в Плевен

Първите представления пред публика ще се състоят на 14 и 20 декември 2023 г.

Артисти представят една от най-енигматичните и провокативни пиеси на френския драматург Фредерик Зонтаг

Спектакълът се фокусира върху темата за разпадането на личността и въпросът "Кой съм аз?", разказват от екипа, голяма част от който са бивши студенти на проф. Иван Добчев и проф. Маргарита Младенова