Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Световна премиера на звуковите монаси "Схимник"

АЛАРМА ПЪНК ДЖАЗ

Световна премиера на звуковите монаси "Схимник"

8 март, четвъртък, от 21.30 ч. в обновеното Второ студио на БНР

Лав Ковач (барабани и синтове)/Сн.: БНР

Авангардното дуо "Схимник" ще направи своята световна премиера на 8 март, четвъртък, от 21.30 ч. в обновеното Второ студио на БНР. Концертът е част от фестивала "Аларма Пънк Джаз" на БНР, който тази година чества своята десета годишнина.

"Схимник" (най-висшата степен на православен монах) са двама музиканти, нарекли се "звукови монаси", които вярват, че клубовете и концертните пространства могат да са място за звуково пречистване, а не само място за забавления. Те настройват синтовете си на 432hz и се упражняват със средновековни документи с невмено (преднотно) писмо от православни манастири, за да се предаде тяхната концепция с автентичност и искреност.

Васил Хаджигрудев (бас и синтове)/Сн.: БНР

Двамата звукови монаси са Васил Хаджигрудев (бас и синтове) и Лав Ковач (барабани и синтове). Васил е познат от участието си в испанското free-eclectic-noise трио Jun Trun Gor , а Лав е един от най-креативните и търсени сръбски барабанисти, познат на българската публика от участието му в New Ritual Quartet на легендарния му баща, саксофониста-философ Борис Ковач, както и в проектите Howling Owl и Kuhn Fu.

Васил Хаджигруев и Лав Ковач са учили заедно в консерватория в Грьонинген. Свирят заедно в акустичната джаз формация Hakos Trios (заедно с испанския саксофонист Енрике Оливер и сънародника му, тромпетиста Хулиан Санчес), с която направиха турне у нас миналата година. Концертът на 8 март в БНР е концертна премиера на дуото, в което за пръв път свирят само Васил Хаджигенов и Лав Ковач. Вратите на Второ студио на БНР отварят в 21:00, а началото на концерта е точно в 21:30ч.

Билети на касите на EasyPay и онлайн в системата на EpayGo на цена от 8 лв., както и преди концерта на входа на залата на цена от 10 лв.  

Коментирай 0

1/1

Лав Ковач (барабани и синтове)/Сн.: БНР

Васил Хаджигрудев (бас и синтове)/Сн.: БНР

Календар

Препоръчваме ви

Отлагат премиерата на "Бащата"

Носителят на голямата награда от Карлови Вари на Кристина Грозева и Петър Вълчанов трябваше да тръгне по кината на 3-и април

Универсалният артист Карлес Сантос и неговата страст по минимализма

Изложба в "Софийски арсенал" - Музей за съвременно изкуство

Филмът за Атанас Буров тръгва по кината на 6-и

Премиерата на "Останалото е пепел" събра звезден елит

"Експрес ХХ век" потегля в Драматичен театър Пловдив с червен килим и шампанско

Бродуейската комедия "Експрес ХХ век" - на 5-и март в Голямата зала на театъра

Любовната история на амазонка и римлянин - в мюзикхола "Прераждане"

Мюзикхолен Театър Пловдив ни кани на зрелищен спектакъл

ГОРЕЩА стая за публики

Програма на международната група Steam Room