Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Разтърсващи, откровени и вълнуващи кадри: Световните награди за фотография на Sony

Разтърсващи, откровени и вълнуващи кадри: Световните награди за фотография на Sony

Вижте част от номинациите

© Alex Andriesi, Румъния, номиниран в категория "Обработени"

От Creative Boom представиха селекция от най-интересните номинации в различните категории от конкурса Световни награди за фотография на Сони за 2017 г. . Te ще бъдат и част от изложбата "Световни награди за фотография на Сони 2017 и Мартин Пар", която ще включва и рядко показвани снимки от самия Мартин Пар.

Тази снимка критикува съвременните взаимоотношения и отчуждението в общуването между хората | © Carloman Macidiano Céspedes Riojas, Перу, номиниран в категория "Портрети"

 

Кръщене в храм в Тбилиси, Грузия. Юли 2016 г. | © Beniamino Pisati, Италия, номиниран в категория "Култура"

 

Либия, 14 юли, 2016 г.: Бойци от либийските сили се разхождат около огромен полилей в заседателната зала на центъра "Уагадугу" | © Alessio Romenzi, Италия, номиниран в категория "Новини"

 

Отражението на дърво в косата на жена | © Tavepong Pratoomwong, Тайланд, номиниран в категория "Улична фотография"

 

"Човешка комедия". Всеки един от хората, които си почиват на плажа, ни разказва различна история | © Vito Leone, Италия, номиниран в категория "Култура"

 

Огромни бръмбари-златки (Buprestidae) светят в металически отблясъци, тъй като външните слоеве на обвивката им съдържат микроскопични рефлектори | © Felicity McCabe, Великобритания, номинирана в категория "Природа"

 

Салвадор (6 г.) седи на леглото си в очакване на следобедното бикоборство на Плаца де Торос в Мексико. Всяка от победните панделки на стената зад него символизира по един бик, посветен на детето от неговите любими матадори. Салвадор произлиза от богато католическо семейство. Родителите му смятат, че Господ ще го пази от всякакви беди | © Christina Simons, Исландия, номинирана в категория "Ежедневие"

 

"Горд съм, че съм Американец, обичам тази страна и смятам, че е време Америка да се събуди." Раул Родригез-младши, Калифорния | © Giulia Piermartiri & Edoardo Delille, Италия, номинирани в категория "Портретна фотография"

 

Траурната церемония Мухарем в Ардабил (Иран) | © Emrah Karakoç, Турция, номиниран в категория "Култура"

 

"Градска симетрия" представя снимки на сгради по бреговете на Дунав | © Zsolt Hlinka, Унгария, номиниран в категория "Архитектура"

 

Снимка, направена с дрона на фотографа по време на неговата ваканция на Адриатическото крайбрежие | © Placido Faranda, Италия, номиниран в категория "Пътуване"

 

Баха Калифорния, Мексико. Голям рибен пасаж в защитените води на Кабо Пулмо | © Christian Vizl, Мексико, ниминиран в категория "Природа"

 

Фотографът е заснел дъщеря си по време на игра. Снимката е част от проект, в който той се опитва да улови завинаги отлитащите малки моменти, които са част от живота на всяко семейство | © Tim Topple, Великобритания, номиниран в категория "Портрети"

 

"Самотното дърво" се намира в труднодостъпното плато "Белият джоб" във Вермилиън Клифс, щата Аризона, САЩ. Снимката е правена доста преди изгрева на слънцето, за да може в кадъра да попаднат възможно най-малко цветове | © Tom Jacobi, Германия, номиниран в категория "Пейзаж"

 

Снимка, заснета този февруари в Нагано-кен при надморска височина от около 1700 м | © Masayasu Sakuma, Япония, номиниран в категория "Природа"

 

"Когато пристигнах, имах усещането, че съм прекъснал сбиване между тези две малки палми, а те се преструваха, че нищо не е станало." Постройката "Червената стена", проектирана от Рикардо Бофил в Аликанте, Испания | © Andrés Gallardo Albajar, Испания, номиниран в категория "Натюрморт"

Още

Червената стена - шедьовърът на Рикардо Бофил

Червената стена - шедьовърът на Рикардо Бофил

 

Сюзана (9 г.) се крие в изгнила стара кола пред изоставената сграда, в която момичето живее, в Гюмри, Армения. Десет дни по-рано бащата на Сюзана се самоубива заради натрупани дългове | © Yulia Grigoryants, Армения, номинирана в категория "Ежедневие"

 

Стадо биволи пият вода в Африка | © Andreas Hemb, Швеция, номиниран в категория "Дива природа"

 

Кармен Сахерас е 85-годишна жена, родена в Куба и произлиза от семейство на испански емигранти. Въпреки че тя се чувства на сто процента гражданин на Куба, възрастната дама живее в постоянна носталгия по годините преди Революцията и начинът, по който семейството й е живяло в Испания | © Anisleidy Martínez Fonseca, Куба, номинирана в категория "Портрет"

 

Мъже от Хауиджа в Ирак се готвят за разпит от кюрдските служби в база, намираща се близо до Киркук. Всички, избягали от районите, намиращи се под контрола на Ислямска държава, които искат да се присъединят към семействата си, подлежат на задължителен разпит преди да им се осигури достъп до лагерите, създадени от Кюрдите | © Ivor Prickett, Ирландия, номиниран в категория "Фотожурналистика"

 

Дали тази малка панда може да бъде заблудена от костюма на работника? На това се надяват хората от центъра във Волонг, Китай, където една от целите на грижещите се за тях е контактът на животните с хора да се ограничи до минимум | © Ami Vitale, САЩ, номинирана в категория "Природа"

 

Участници в състезание по бодибилдинг изчакват реда си зад сцената. Ставропол, Русия | © Едуард Корниенко, Русия, номиниран в категория "Спорт"

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Вижте изложба на студенти от Фотографска академия - Ахтопол 2021

Експозицията може да бъде разгледана до 14 октомври 2022 година

„Различната красота“ на Давид Тешински

Изложба фотографии на Давид Тешински и конференция за медийна демокрация предстоят в културната програма на Чешкото председателство на Съвета на ЕС

"Строи се монумент" - фоторазказ за ледения връх Бузлуджа и за паметника там

Албумът на казанлъшкия фотограф Бедрос Азинян представя историята на Дом паметника на връх "Бузлуджа"

Американският артист Андрес Серано представя TORTURE (ИЗТЕЗАНИЕ)

Изложбата ще бъде открита на 16 септември 2022 г. в Националната галерия - Двореца, София и ще продължи до 27 октомври

Изоставени домове и нефункциониращи фабрики показва фотографската изложба „Меланхолия“

С фотографиите си Николчова представя места, които носят чувство за замръзналост и неестественост. Паралелно с това те биха могли да бъдат познати на зрителите заради спомени и преживявания