Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Фотографи от 12 държави ще участват на изложба в София

VIPA 2016

Фотографи от 12 държави ще участват на изложба в София

Избраните кадри ще могат да се видят от 7 до 17 април във VIVACOM Art Hall

"Високо в небето" - Мартин Кристинек от Словакия

Професионални фотографи и любители от България, Румъния, Италия, Сърбия, Нова Зеландия, Русия, Малайзия, Бангладеш, Португалия, Беларус, Словакия и Азербайджан са сред 30-е победители в първото издание на Voubs International Photography Awards 2016.

Официалното откриване на изложбата с най-добрите фотографии и церемонията по награждаването на победителите ще се състои на 6 април във VIVACOM Art Hall. Тогава ще бъде разкрито и името на "Фотографa на годината", който ще получи почетната статуетка "Златен Voubs" и допълнителна премия от 5 000 евро.

Първото място в категория "Храна" на конкурса VIPA 2016 отиде при "Сандвич с бекон" на рекламния фотограф Михаи Пенгиос от Румъния.

"Сандвич с бекон" - Михаи Пенгиос от Румъния

В "Снимки от България" безспорната звезда е емблематичният фар край Aхтопол, който вдъхнови авторите класирали се на първо и трето място. Призът в оспорваната категория, обаче отиде при Веселин Атанасов и снимката му "Страж".

"Страж" - Веселин Атанасов

Победител в най-предпочитаната категория "Хора" е фотографията "В мрака" на Сандра Вентура от Португалия, запечатала молитвата на възрастна монахиня.

"В мрака" - Сандра Вентура от Португалия

Пожар в Бангладеш става повод за заснемането на изпепеляващия кадър "Пожарникари" - дело на талантливия Танвер Хасан Рохан, който взе голямата награда в категория "Репортажи". Стилна и силна конкуренция създадоха участниците в категорията "Модна фотография", където победител е фотографът Мартин Кристинек от Словакия с "Високо в небето" - ефирен и рискован танц на фасадата на небостъргач.

"Пожарникари" – Танвер Хасан Рохан от Бангладеш

В категотия "Архитектура" Сара Калдуел от Нова Зеландия излезе начело с кадър на величествената Hintze Hall на Националния исторически музей в Лондон.

Hintze Hall на Националния исторически музей в Лондон - Сара Калдуел от Нова Зеландия

Внушителният награден фонд от 41 000 евро вече е раздаден от страна на организаторите! Всички фотографии избрани на първо място донесоха на авторите си по 2000 евро, сребърните позиции получиха 1500 евро, бронзовите - 1000 евро. Участниците класирали се на четвърто и пето място получиха съответно по 800 и 700 евро.

В първото издание на онлайн конкурса VIPA 2016 се включиха 593 фотографа от цял свят. Победителите бяха определени с иновативния алгоритъм на платформата Voubs.com, който позволява максимална прозрачност и следене в реално време на 3 компонента:

- вотът на девет членно международно жури от професионални фотографи

- вотът на публиката - стотици хиляди гласове на потребители от 87 страни

- популярността и интересът към всяка отделна фотография

На официалната церемоня във VIVACOM Art Hall ще присъстват четирима от членовете на журито - Белий Ден, Пини Хаму, Ерин Нейтън, както и българската представителка Лилия Йотова. Събитието ще бъде съпътствано от паралелна образователна програма с мастър класове по фотография.

VIPA 2016 се осъществява с подкрепата на VIVACOM. Партньори на VIPA 2016 са Асоциация на професионалните фотографи, Dnes.bg, Mikamagazine.com, iWoman.bg, Timeart.me, Stand.bg, Vijmag.bg, SofiaLive.bg, Fashioninside.bg, Vibes.bg, Trio.bg, Weekendclub.bg, Еmodno.com

 Международният конкурс се организира от българския стартъп Voubs.com. Създаден като глобален конкурсен хъб, близо 2 години развива общност от над 81 000 организатори, спонсори и творци от всички области. Всички те са обединени от възможността за създаване и управление на конкурси, регулирани от лесен и удобен софтуер, стандартни правила и алгоритъм, който позволява 100% честно и прозрачно гласуване на жури и публика. Към този момент Voubs.com отчита по 350 регистрации на ден на потребители от 157 държави по света.

Още информация вижте ТУК

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

TimeHeroes отбелязва Международния ден на доброволеца с изложба пред Народния театър

Кадрите включват 27 истории на доброволци, заснети от фотографа Денислав Стойчев

TimeHeroes празнува 10 години с интерактивна изложба, безплатно издание и различни активности в градска среда

Откриването на "Ще участвам!: 10 години TimeHeroes през обектива на Денислав Стойчев" е на 4 октомври от 18:00 ч. в галерия Doza

Вижте изложба на студенти от Фотографска академия - Ахтопол 2021

Експозицията може да бъде разгледана до 14 октомври 2022 година

„Различната красота“ на Давид Тешински

Изложба фотографии на Давид Тешински и конференция за медийна демокрация предстоят в културната програма на Чешкото председателство на Съвета на ЕС

"Строи се монумент" - фоторазказ за ледения връх Бузлуджа и за паметника там

Албумът на казанлъшкия фотограф Бедрос Азинян представя историята на Дом паметника на връх "Бузлуджа"