Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Златю Бояджиев и Стоян Куцев във Виена

ГОСТУВАЩИ ИЗЛОЖБИ

Златю Бояджиев и Стоян Куцев във Виена

ГХГ– Пловдив и Българският културен институт „Дом Витгенщайн“ ще срещнат виенската публика с изкуството на пловдивските художници през февруари 2018 г.

Изложба на Златю Бояджиев във Виена, гостуваща изложба на ГХГ - Пловдив

Проектът "Златю Бояджиев - живописец на традиционния български бит. Гостуване във Виена по повод Българското председателство на Европейския съюз - 2018" се осъществява от Градска художествена галерия - Пловдив по покана на Български културен институт "Дом Витгенщайн"- Виена, Австрия.

БКИ - Дом Витгенщайн - Виена/Сн. Официален фейсбук профил

Експозицията ще бъде открита на 8 февруари 2018 г. и ще продължи до 30 март 2018 г. в залите на българската културна мисия, съобщават от ГХГ в Пловдив.  Ще бъдат показани някои от най-известните картини на именития български художник, които са собственост на Галерията. Гостуването им в австрийската столица се осъществява със съдействието на Министерството на културата и ще е сред най-значимите събития, свързани с тази колекция през 2018 г., когато България поема ротационно Председателството на Европейския съюз. Изложбата е сред проявите, предшестващи 2019 г., когато страната ни отново ще бъде във фокуса на вниманието на цяла Европа заради избора на град Пловдив като Европейска столица на културата заедно с италианския град Матера.

Изложба на Стоян Куцев във Виена, гостуваща изложба на ГХГ - Пловдив

Успоредно с откриването на експозицията на Златю Бояджиев в "Дом Витгенщайн" ще гостува и съвременният пловдивски творец Стоян Куцев. Двойното представяне на изобразително изкуство от Пловдив е в изпълнение на мащабната съвместна програма на "Дом Витгенщайн" и Градската художествена галерия, чийто първи етап са вече осъществените две изложби - на Цанко Лавренов и на Васил Стоев. През месец март в един от салоните на виенската ни мисия ще бъдат изложени и творбите на пловдивските автори Васил Маргаритов (скулптура) и Димитър Воденичаров (живопис).

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Художникът Андрей Кулев между Варвара и Китай

Във Варвара се намира ателието на художника, а с азиатската страна е свързан от 2016 г., когато става гост професор по анимация в Чангчун

Арт Галерия Le Papillon представя Христо Христов с изложбата "Преминаващи фигури"

Събитието е от 13 май 2021 до 09 юни 2021 г. - Варна, ул."Драгоман" 12

"Пътят" с Елиезер Алшех

Вернисаж на 12 май, четвъртък, от 17.00 до 19.00 часа в галерия nOva art