Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

За втори път национална изложба на българския комикс

СЪЮЗ НА БЪЛГАРСКИТЕ ХУДОЖНИЦИ

За втори път национална изложба на българския комикс

83-ма автори представят свои творби в галерията на СБХ на ул. "Шипка" 6

Ива Груева, II Национална изложба на българския комикс в галерията на СБХ

Втора национална изложба на българския комикс "София комикс експо 2017", ще бъде открита в галерията на Съюза на българските художници /СБХ/ на ул. "Шипка" 6 тази вечер от 18.00 ч., съобщават от СБХ.

Пенко Гелев, II Национална изложба на българския комикс в галерията на СБХ

Още

Помните ли "Дъга"?

Помните ли "Дъга"?

През 2013 г. в галерията на "Шипка" 6 се откри Първа национална изложба на българския комикс. Изложбата обхвана всички поколения български художници на комикси. Сдружението "Проектът Дъга" като основен организатор отдели специално място на художниците от легендарното списание "Дъга". Изложбата и каталогът от 130 страници показаха различните лица и широката палитра от автори и стилове на българската комикс сцена.

Алекс Малеев, II Национална изложба на българския комикс в галерията на СБХ

Втората национална изложба на българския комикс се организира от секция "Комикс" към СБХ, сдружение "Проектът Дъга" и студио "Грозен".

Участват 83-ма автори, селектирани от жури в състав: Румен Чаушев, секретар на секция "Комикс", председател; Тоня Горанова, Сотир Гелев, Сибила Коритарева, Цвятко Остоич, Петър Станимиров, Димитър Стоянов - Димо, Даниел Атанасов - Сатанасов.. Към изложбата е издаден каталог.

Евгени Йорданов, II Национална изложба на българския комикс в галерията на СБХ

Специален гост на откриването е Марко Стоянович, комикс теоретик от Сърбия, сценарист на поредицата "Вековници" (2016). В поредния албум от тази поредица -"Каинов сой", участват българските художници Петър Станимиров, Евгений Йорданов, Румен Чаушев, Пенко Гелев, Веселин Чакъров, Иван Беров, Тодор Илиев, Даниел Атанасов - Сатанасов, Иван Коритарев и Мирослав Петров. На 8 ноември Марко Стоянович ще представи албума и ще изнесе лекция в залата на изложбата.

II Национална изложба на българския комикс в галерията на СБХ, плакат

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Изложба проследява връзката между Пикасо и комикса

Сред изложените творби са скицници, скици и карикатури на Пабло Пикасо, вдъхновени от комиксите

Напечатай си изкуство

"Проектът "Печатай с мен" е особено ценен за популяризирането на техниката на ситопечата сред художници и публика

"Бях там" от Веселин Начев - в Галерия "Стубел"

Изложбата можем да видим от 15 юни до 3 юли 2021 г.

Световноизвестният сюрреалист Рафал Олбински - специален гост на OPERA OPEN 2021

Творби на художника ще красят Античния театър като проекции в декора на премиерата "Дон Жуан" с режисьор Михал Знаниецки на 24 юли и 20-ти август

Между културното наследство и социалните медии

Единствената кола с български дизайн, куполите на Ларгото покрити с цветове, пърформанс насред задръстване – тези и други проекти ще предложи международната изложба „Интимност и спектакъл в епохата на социалните медии“ - на 10 юни в подлезите под площад "Независимост"

"Територии на доверие" или можем ли да говорим за ново сътрудничество между машини и хора?

Рисунки, стенопис и добавена реалност включва изложбата "Територии на доверие" на Албена Баева – една от водещите български съвременни артистки, работещи в пресечната точка на изкуство, технология и наука