Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Този уикенд: „Реквием“ от Моцарт с Маестро Камджалов

МОЦАРТ

Този уикенд: „Реквием“ от Моцарт с Маестро Камджалов

Смелост и нови мащаби в класиката

На сцените в София (25 март, събота) и Пловдив (26 март, неделя) Йордан Камджалов ще излезе заедно с Genesis Orchestra - утвърдени по цял свят български музиканти, събрани от различни страни на една сцена, и хористите на Музикална лаборатория за Човека - непрофесионалисти, които доказват колко далеч може да стигне човек, избрал да развие потенциала си чрез безграничната сила на пеенето.

"Да застанат на сцената хора, а да пеят ангели - това търсим и за това работим." Така маестро Камджалов описа работата със солистите на Лабораторията. Сред смелите идеи на диригента ще е и опитът му да "преведе" Моцарт чрез нова форма на докосване до музиката - "музикално въведение", което само един експериментатор би си позволил.

Концертът в Пловдив на 26 март ще пренесе класическите форми в изцяло нов мащаб. На специално устроена сцена в зала "Колодрума", която дава 360-градусов поглед към хора, оркестъра, солистите и диригента, събитието на Маестро Камждалов ще бъде излъчвано на живо и онлайн чрез "лайвстрийм" абсолютно безплатно.

Коментирай 0

1/1

Още ВИДЕО

Филм за Стенли Кубрик е големият победител във фестивала Master of Art

Френската продукция на режисьора Грегори Монро спечели наградата Master оf Art - Aurubis Award за най-добър филм за 2022 г. и наградата за най-добър филм в категория "Театър и кино"

Спечели двойна покана за специалната премиерна прожекция на филма "Как се научих да летя"

На 13 септември в Дома на киното в София специален гост ще бъде главната героиня на филма, младата Клара Хърванович, която е очарователна в ролята на София

Габриел Гарсия Маркес бе почетен с уникална стъклена инсталация

Художникът Едуардо Бутрон използва 10 000 събрани бутилки, за да изрази екологично послание за опазването на природата

Монумент Бузлуджа ще отвори за посетители за пръв път от над 30 години насам

Целта е хилядите туристи, тълпящи се пред вратата всяка седмица, да могат да влязат в него и да го видят в актуалния му вид, да научат повече за мястото и да бъдат част от процеса по опазване на уникалната сграда

Мартин Макдона се завръща във Венеция с "Баншитата от Инишърин"

Най-новият филм на режисьора с Колин Фарел и Брендън Глийсън е конкурент за "Златен лъв"

Фестивалът в Довил се поклони пред Ленард Коен

Реализацията на дългоочаквания филмов проект "Алелуя, думите на Ленард Коен", посветен на прочутия канадски певец и поет, е отнела повече от 8 години и включва семейни архиви, ранни интервюта, както и "селфита"

Виж всички

Календар