Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Музикалният театър с празнична програма до 31 декември

МУЗИКАЛНИ ПРАЗНИЦИ

Музикалният театър с празнична програма до 31 декември

Новогодишни концерти и спектакли очакват ценителите на оперетата и мюзикъла

Новогодишен спектакъл на "Прилепът" (Източник: Музикален театър)

Купи билетДо 31 декември програмата на Музикалния театър е заредена с празнично настроение. Трупата е в трескава подготовка на своите традиционни новогодишни спектакли, с които ще зарадва ценителите на оперетата и мюзикъла.

На 28 декември след едногодишно прекъсване, заради пандемията, Музикалният театър кани зрителите на своя Новогодишен оперетен бал. По традиция балът е в зала 1 на НДК, за да събере големия брой желаещи да се докоснат до блясъка и жизнеността на вечно оптимистничния жанр на оперетата.

Балетът на Оперетата (Източник: Музикален театър)

Тази година за първи път наред с любимите шедьоври на оперетната класика от Щраус, Лехар и Калман в концерта-спектакъл ще прозвучат и популярни оперни творби от Бизе, Росини и Верди.

Другата изненада за зрителите е специалното участие на Балет "Арабеск".

Запазена марка на Новогодишния оперетен бал в зала 1 на НДК е и представянето на детска балетна школа. Участват солистите: Марияна Арсенова, Владимир Грудков, Зорница Дамянова, Денис Иванов(гост), Илона Иванова, Добрина Икономова, Елица Красимирова, Кръстан Кръстанов, Еделина Кънева, Юлия Маринова, Илина Михайлова, Олга Михайлова, Исидора Молес, Добромир Момеков, Александър Мутафчийски, Александър Панайотов, Стефан Петков, Пеньо Пирозов, Денко Проданов, Христо Сарафов, Богомил Спиров, Теменужка Трифонова, Катерина Тупарова. Хор, Балет и Оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов.

Десислава Николова и Тодор Велков в Коледно-новогодишния спектакъл на Музикалния театър (Източник: Музикален театър)

За Новогодишния оперетен бал билетите се продават през Ивентим и Билетния център на НДК.

Още

Ретро автомобил "Рокни Студебейкър" от 1930-та, качват на сцената за "Царицата на чардаша"

Ретро автомобил "Рокни Студебейкър" от 1930-та, качват на сцената за "Царицата на чардаша"

На 30 декември от 19.00 часа артистите играят най-любимата оперета на българската публика "Царицата на чардаша". Постановката на Музикалния театър е класическа и в същото време модерна трактовка на оперетата на Калман, която ни пренася в бляскавата атмосфера на Австро-Унгарската империя.

Почитателите на оперетата ще се насладят на богатата оркестрация в музиката на Калман, увличащото и изпълнено с комични обрати либрето, динамичната хореография и красивите костюми и сценография.

Добрина Икономова в "Царицата на чардаша" (Източник: Музикален театър)

Купи билетРежисьор-постановчик е Адриан Холендер от Австрия, режисьор - Марияна Арсенова, сценограф и художник на костюмите е Иван Савов. На 30 декември, четвъртък, от 19.00 часа участват солистите: Добрина Икономова(Силва), Пеньо Пирозов(Едвин), Илона Иванова(Щаси), Александър Панайотов(Бони), Христо Сарафов(Фери Бачи), Марияна Арсенова(Цилика), Иван Панев(Князът) и други. Хор, Балет и Оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов.

Още

Новогодишният спектакъл на "Прилепът" взриви от емоции Музикалния театър

Новогодишният спектакъл на "Прилепът" взриви от емоции Музикалния театър

В навечерието на Новата 2022 година - на 31 декември от 17 часа - Музикалният театър кани зрителите на най-популярната и обичана оперета на Щраус - "Прилепът". Тази творба на Краля на валса традиционно се играе във всички големи оперни и оперетни театри по света в навечерието на Нова година.

За зрителите на Новогодишния спектакъл на "Прилепът" в Музикалния театър на 31 декември ще има томбола с награди, която ще се тегли по време на маскения бал в двореца на Принц Орловски. Сюжетът в оперетата на Щраус е изпъстрен с комични обрати, които подлагат на изпитание любовта и съпружеската вярност на главните герои Айзенщайн и Розалинда.

"Прилепът" в Музикалния театър (Източник: Музикален театър)

Купи билетНа 31 декември от 17.00 часа участват солистите: Владимир Грудков (Айзенщайн), Олга Михайлова-Динова (Розалинда), Христо Сарафов (Франк), Денко Проданов (Принц Орловски), Стефан Петков(Алфред), Добромир Момеков (Фалке), Тодор Велков(Блинд), Исидора Молес (Адела), Ралица Анкова (Ида), Георги-Маноел Димитров(Фрош), Александър Василев (Лакей/Лесничей), Пламена Михова (Мелания), Николай Димов (Корикон), Румен Григоров (Герхард), Лъчезар Лазаров (Франц), Алексей Римша (Лакей). Хор, Балет и Оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов

Новогадишен оперетен бал в НДК (Източник: Музикален театър)

В навечерието на Новата 2022 година с очакване тя да бъде по-добра от отминалата Музикалният театър кани зрителите на своите празнични спектакли. Билетите се продават на сайта и на касата на Музикалния театър 02/943 19 79).

Още

 Музикалният театър представя своя Коледно-новогодишен концерт

Музикалният театър представя своя Коледно-новогодишен концерт

Още

Музикалният театър играе оперетата "Една нощ във Венеция"  в памет на проф. Светозар Донев

Музикалният театър играе оперетата "Една нощ във Венеция" в памет на проф. Светозар Донев

Още

Празнична програма "Арабеск Highlights" на сцената на Музикалния театър

Празнична програма "Арабеск Highlights" на сцената на Музикалния театър

Още

"Ухание на пури и джаз" по "Великият Гетсби" и Сонетите на Шекспир с премиера в Музикалния театър

"Ухание на пури и джаз" по "Великият Гетсби" и Сонетите на Шекспир с премиера в Музикалния театър

 

 

 

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

hug or handshake представят най-новия си видео клип към песента SLOWBOY

Една силно зареждаща песен, носеща мелодично и танцувално поп звучене

Величието на Depeche Mode в Memento Mori

Dave Gahan и Martin Gore отпразнуват живота в петнадесетия си студиен албум "Memento Mori"

Световноизвестното клавирно дуо Катя и Мариел Лабек и маестро Найден Тодоров с концерт в деня на изборите

Те ще представят изключителния Концерт за две пиана на Франсис Пуленк. Елегантната френска вечер включва още "Следобедът на един фавн" от Клод Дебюси и забележителното "Болеро" от Морис Равел

Михаил Йосифов и "Новините в джаза" с турне и дебютен албум

Групата ще представи дебютния си албум "Първа емисия" с поредица от концерти в 7 града в страната

Нетфликс пуска филм за група "KISS" през 2024 г.

Групата е основана през 1973 г. в Ню Йорк. За 46-годишното си съществуване тя е продала над 100 милиона копия от албумите си

МУЗИКАУТОР писа до над 80 театъра, културни домове и ателиета за задължението да лицензират музиката в постановките си

"България, въпреки устойчивия си през последните години растеж, е на последно място по приходи от авторски възнаграждения на Балканите", заяви изпълнителният директор Иван Димитров