Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Още щури приключения с "Хапливите истории на Бари 2" от Стефан Георгиев (откъс)

ХВЪРКАТИ МЕЧТИ И СМЕЛИ ИДЕИ

Още щури приключения с "Хапливите истории на Бари 2" от Стефан Георгиев (откъс)

Любимият четириног приятел на децата се завръща с още по-забавни и невероятни истории, в които нищо не е невъзможно

Източник: Издателство "Сиела"

Любимият четириног приятел на децата се завръща с още по-забавни и невероятни истории, в които нищо не е невъзможно.

Помните Бари - той е хаплив, умен, много лаком и винаги се забърква в най-щурите лудории. А сега се завръща с нова порция забавни приключения и кани малки и големи да се присъединят към него. Баууу!

След като първата част от поредицата спечели сърцата на детските читатели у нас, е време за следващото пътешествие в света на Бари с "Хапливите истории на Бари 2" от Стефан Георгиев, допълнена отново от прекрасните илюстрации на Олга Паскалева.

Източник: Издателство "Сиела"

В "Хапливите истории на Бари 2" читателите ще открият пет нови още по-чудати истории за любимия на всички четириног разбойник и неговия стопанин Стив. Двамата отново са въвлечени във вихрушка от пакости и шантави случки, които ще ги отведат чак до пирамидите в Египет. И гарантират двойна доза забавление!

Още

"Торта в небето" - пъстрият неочакван свят, който живее в главата на всяко дете

"Торта в небето" - пъстрият неочакван свят, който живее в главата на всяко дете

Този път приключенията на Бари започват не къде да е, а в супермаркета. Ако се чудите къде да го намерите, само следвайте голямата бъркотия, която е забъркал - толкова голяма, че може даже да му отреди място в сутрешния вестник.

Добре, че нашият весел приятел не се плаши лесно. Дори когато заедно със Стив, Бети, Ерик и Емили откриват загадъчна говореща кукла, от която го побиват тръпки. Или пък когато с баба Жанет и дядо Том стават свидетели на истинско земетресение, от тези, които карат пода да се тресе, а вещите да се разхвърчат навсякъде.

Невероятните истории продължават, когато нахални чайки и гларуси ядосват Бари по време на морската му почивка и се опитват да откраднат храната му. А когато така чаканият му рожден ден най-после идва, освен вкусните лакомства Бари получава и още една голяма и вълнуваща изненада!

Остроумни, забавни и неочаквани, "Хапливите истории на Бари 2" са подходящи както за малките приключенци с хвъркати мечти и смели идеи, така и за вече порасналите, които все още са съхранили детското у себе си.

Стефан Георгиев пише тази сърцата поредица с много любов към българските читатели и успява да създаде разказ, в който сякаш нищо не е невъзможно - също както в детското въображение.

Из "Хапливите истории на Бари 2" от Стефан Георгиев

Бъркотия в супермаркета

През изминалата нощ спах непробудно.

Имах страхотен сън, само да не беше лошият край...

Още

 "Ах, тези родители!" - възкликва най-четеният съвременен гръцки писател Макис Цитас

"Ах, тези родители!" - възкликва най-четеният съвременен гръцки писател Макис Цитас

Сънувах, че със съседката Лили сме на дълга разходка в парка, а след това седнахме да си починем на поляната. Избрахме прохладно място под грамадно дърво с голяма сянка. Чувахме ромоленето на близката река... Лили извади покривка на бели и червени квадратчета, сложи я върху зелената трева, а плетената кошница, която носеше със себе си, бе пълна с храна. От дълбините на кошницата започнаха да се появяват невероятни деликатеси, които Лили подреждаше върху покривката.

Седях и се облизвах лакомо отстрани, а тя се засмя и ме подкани да започвам с хапването. Най-яркият спомен от съня беше огромно печено пиле! Ах, тази Лили - обичам я, помислих си, отхапвайки лакомо пилешко крилце! МЛЯС! Тя си отчупи бутче и се започна да се храни с голям апетит. Май яде по-бързо и от мен. Хи-хи! Нямаше време за много мислене, защото върху покривката имаше доста храна. Триъгълни сандвичи с пуешко, кексчета с череши и куп други вкусотии. Мисля, че щеше да ни бъде достатъчно, за да се заситя близкия час-два... ОБЛИЗ!

Имаше и студена лимонада.

Лили ме попита дали искам една чаша, но предпочетох студена вода, която тя придвидливо беше наляла в стъклена бутилка. Жадно изпихме напитките и се заехме с останалата част от печеното пиле.

Още

За малките "трудни" читатели – две поредици, които превръщат четенето в детска игра

За малките "трудни" читатели – две поредици, които превръщат четенето в детска игра

Внезапно обаче и двамата усетихме, че нещо се случва! Изведнъж се появиха черни облаци и силен вятър! Спокойствието ни бе съсипано! Пилето литна във въздуха, покривката също. Дърветата

се огъваха като сламки, а вятърът освен, че ни отнесе храната, развали и прическата на Лили.

ГРРРРР!

Срещу нас се задаваше сърдита грамадна баба с къса рошава прическа. От тропането на гигантските ѝ крака, земята се люлееше здраво! Тя приличаше на огромна мечка, дошла от гората! Наближаваше с бясна скорост. Лили много се уплаши, вдигна ме на ръце и побягна далеч от великанката. Вихрушката, отнесла вкусното пиленце, стана още по-силна! Изход нямаше, а бабата-мечка ни настигна и протегна ръце, големи като багер, за да ни изяде!!! Ужасѐни стиснахме очи, Лили закрещя от страх, аз започнах да лая... и миг преди да ни сдъвче... се събудих!

БАУУУ!

Източник: Издателство "Сиела"

Какъв страшен кошмар!?

За секунда помислих, че са ме изяли! Оххх! Май съм събудил всички. Изтръсках глава, изсумтях смутено и погледнах часовника. Показваше 7 часа сутринта. В стаята нямаше никой. Баба Жанет и дядо Том явно бяха станали по-рано, а батко Стив подремваше в другата стая. Бау! Отидох да проверя разбира се. Хих! Видях, че не съм сам вкъщи и се успокоих.

С бавна походка се върнах в стаята на баба и дядо. Качих се на леглото и полегнах отново. Макар и кошмарът вече да бе отминал, нещо ме притесняваше... Тази човекоподобна мечка ми напомняше на някого... но на кого ли?

Още

Ново издание на "Приказки" от Оскар Уайлд с илюстрациите на Дамян Дамянов (откъс)

Ново издание на "Приказки" от Оскар Уайлд с илюстрациите на Дамян Дамянов (откъс)

Изминаха още два часа и наближи 9 сутринта. Чух отваряне на вратата, скочих за секунда от леглото и веднага отидох да проверя какво се случва. Баууу! Баба и дядо се прибираха рано-рано отвън. Я виж ти! Правят си сутрешни разходки без мен. Докато съм сънувал кошмар, те са били на ранна разходка, за да пият кафе в близката сладкарница. Носеха сутрешния вестник и плик с току-що мляно кафе.

- Баринка! Пиленце златно - каза баба Жанет. - Искаш ли нещо за хапване? - попита тя. Веднага с муцуната отговорих с "Да"!

- Е как да не иска, иска разбира се! - провикна се от коридора дядо Том.

Приближи се към мен и видях, че в ръцете му освен пликчето с кафе, имаше и вкусна топла закуска с шунка.

Хапнах малко и се качих на стола в кухнята. Заглавието на вестника, оставен на масата, гласеше: "Касиерка обра супермаркет". Докато погледна и снимката, дядо се протегна и взе вестника да си го чете.

Батко Стив се събуди и дойде в кухнята при нас. Бааууу! Готови за разходки, помислих си.

- Хайде Бари, днес освен разходката, искаш ли да отидем да напазаруваме в магазина? - попита Стив.

Да, да! Излаях веднага! Малко по-късно вече бяхме навън!

Още

Две книжки, с които ще държим скуката надалеч през лятото

Две книжки, с които ще държим скуката надалеч през лятото

Още

Нова поредица от създателя на "Страховитото в историята" прави историята достъпна за децата

Нова поредица от създателя на "Страховитото в историята" прави историята достъпна за децата

Още

"Кой каза мяу?" във вълшебното букварче на Владимир Сутеев

"Кой каза мяу?" във вълшебното букварче на Владимир Сутеев

Още

"Приключенията на врабчето Незабравко" дава крила и на малки, и на големи

"Приключенията на врабчето Незабравко" дава крила и на малки, и на големи

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Април отново ще бъде месец на четенето в България с "Походът на книгите"

Тази година Походът включва и националната кампания "Четяща класна стая", проектът е насочен към насърчаване на четенето сред децата

Пролет на улица "Черешова" от Ротраут Сузане Бернер

В "Пролет на улица "Черешова" хората и животните са в движение навсякъде - в градината и във фермата в покрайнините на града, на пазара и по улиците, в универсалния магазин и в парка

Чуй отвътре как звучи "Чин Чин" в новата книга на Нуша Роянова

"Чин Чин" е книга и за смелостта, и за топлината, и за приключенията, но преди всичко това е книга за приятелството и за неговата безкрайна сила

"Елизабет и царството на Змееродните" - завладяващата фентъзи поредица се завръща

Петър Голийски е готов с третата част за вълшебните пътешествия на малката Елизабет

Всяко нещо е чудо в "Нощта преди Коледа"

Защо класическото коледно стихотворение и съвременните илюстрации от Холи Хоби и Клемънт Кларк Мур, претворени заедно в новата книга на издателство "Дъбови листа", развълнуваха родителите?

"Направи си сам приказка" – обновено издание на любимата творческа игра

Творческата игра е вдъхновена от "Граматика на фантазията" от Джани Родари