Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Книга помага на децата да спят самостоятелно

НОЩНИ ПРИКЛЮЧЕНИЯ

Книга помага на децата да спят самостоятелно

Самата история в "Нощни приключения" е за едно малко дете, което тръгва на приключение с любимите играчки, за да открие колко е хубаво да спи в собственото си легло и стая

Много родители и деца минават през предизвикателства със съня и отделното спане на детето. Не случайно се появяват все повече консултанти по детски сън. Но с "Нощни приключения" родителите и децата ще имат верен помощник в процеса по отделянето, който ще

Родител и илюстратор създадоха детската книжка "Нощни приключения", с която да помогнат на малките деца да спят самостоятелно. За много семейства отделянето на детето в собствено легло или стая е голямо предизвикателство. Историята в книжката се роди от необходимостта да се помогне на едно малко момче, синът на Ирина Илиева, да се почувства готово да спи в собствено легло.

"Като майка, исках детето ми да е сигурно, че ще получи подкрепа. Да е наясно, че няма да е карано насила да е само, че винаги може да дойде при нас, или да ни повика през нощта", споделя Ирина.

Самата история в "Нощни приключения" е за едно малко дете, което тръгва на приключение с любимите играчки, за да открие колко е хубаво да спи в собственото си легло и стая. Приключението ще го научи да бъде по-смел, да разчита на приятелите си и да вижда красотата в откриването на нови неща.

Красивите илюстрации в книгата са дело на талантливата Десислава Найденова, която е завършила "Илюстрация" в Националната художествена академия (Източник: Издателство My Messy Tales)

Още

Финландската "Пипи Дългото чорапче" излиза на български език

Финландската "Пипи Дългото чорапче" излиза на български език

Красивите илюстрации в книгата са дело на талантливата Десислава Найденова, която е завършила "Илюстрация" в Националната художествена академия.

Илюстрирането на книгата отнема на Деси близо 1000 часа работа в продължение на няколко месеца, като включва пробване на различни техники за рисуване, докато се стигне до този вариант, на който в момента може да се радват децата и родителите в книжката. "При илюстрирането се съобразявах с възрастта на децата, с това как те възприемат цветовете и детайлите.

В крайна сметка героите и композициите разработих на скици, а финалните илюстрации нарисувах дигитално. Специално съм подбрала рисунъка да е максимално близък до този на цветните моливи - текстурата и наситеността на цветовете са страхотни!", споделя Деси Найденова.

Създателките на "Нощни приключения" се обръщат към детския психолог Ваня Дункова (председател на Българската асоциация за развитие на психомоториката), за да са сигурни, че използваните думи, самата история и различните елементи от книгата, ще насочват леко и уверено детето към приемане на промяната и възприемане на самостоятелното спане като още едно приключение (Източник: Издателство My Messy Tales)

Създателките на "Нощни приключения" се обръщат към детския психолог Ваня Дункова (председател на Българската асоциация за развитие на психомоториката), за да са сигурни, че използваните думи, самата история и различните елементи от книгата, ще насочват леко и уверено детето към приемане на промяната и възприемане на самостоятелното спане като още едно приключение.

На 29 януари между 10:00 и 12:00 ч. Ирина Илиева и Деси Найденова (издателство My messy tales) ще представят персонализиран вариант на "Нощни приключения" в книжарница галерия "НБУ в ЦЕНТЪРа" (София, ул. Раковски 191Б), а в 11:00 ч. ще е онлайн включването на фейсбук страницата на книжарницата.

Още

Отбелязването на 120-годишнина на "Зайчето Питър" започва с две нови книжки

Отбелязването на 120-годишнина на "Зайчето Питър" започва с две нови книжки

Посоченият часови диапазон е за да се избегне струпването на хора, предвид епидемичната обстановка. Всяко дете може да е героят в книжката, със своето име, цвят на очите, косата и пижамката. По този начин създателите на книжката са сигурни, че въздействието на историята ще е много по-голямо върху конкретното дете.

Много родители и деца минават през предизвикателства със съня и отделното спане на детето. Не случайно се появяват все повече консултанти по детски сън. Но с "Нощни приключения" родителите и децата ще имат верен помощник в процеса по отделянето, който ще го направи по-лесен и по-пъстър.

Десислава Найденова е графичен дизайнер и илюстратор. Деси е с бакалавърска степен по "Книга и печатна графика" и е магистър "Илюстрация" от Националната художествена академия. Тя обича да рисува и твори произведения с ръцете си.

Ирина Илиева е с богат опит в комуникациите - маркетинг и ПР. Ирина е завършила бакалавърската програма по "Масови комуникации" на НБУ, след което магистратура по "Бизнесадминистрация" в същия университет. Тя обича да пише и да измисля игри.

Още

Кой може да накара цели класове да четат? Ванилия! Особено, ако е пикантна

Кой може да накара цели класове да четат? Ванилия! Особено, ако е пикантна

Още

Непревеждана досега празнична история на Джани Родари излиза на български (откъс)

Непревеждана досега празнична история на Джани Родари излиза на български (откъс)

Още

Христо Пимпирев разказва историята на пингвина Гошо в книга за деца

Христо Пимпирев разказва историята на пингвина Гошо в книга за деца

Още

Ново издание на "Приказки" от Оскар Уайлд с илюстрациите на Дамян Дамянов (откъс)

Ново издание на "Приказки" от Оскар Уайлд с илюстрациите на Дамян Дамянов (откъс)

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Господин Катеричко знае пътя към щастието"

Топли и смешни моливни илюстрации. Усет за движение и емоция. Усет за комичността на ситуацията

Вълшебството на изразявенето с "Писма до всeки и до всички"

В тази книга деца и възрастни ще преоткрият желанието да пишат, но и ще намерят нови начини да общуват – едни с други, с предметите от заобикалящия ги свят, със себе си и с това, което ни се иска да бъдем

"Котарана Мърморана" - отбрани стихотворения за най-малките

Най-честите герои на стихотворенията са любимите на децата животни, а талантливите илюстрации на художничката Невена Ангелова осигуряват незабравимо преживяване на бъдещите малки читатели

Чешки хит учи децата на съпричастност

Сравняват книгата с „Домът на мис Перигрин за чудати деца”

"Гордън и тапира": Пингинвът, който обича реда и тапира, който обича да му е весело

Книгата на издателство "Точица" - "Гордън и Тапира" е на страхотния немски автор и илюстратор Себастиан Мешенмьозер.

10 интересни книги с приказки за малки и големи

За децата реалният свят е скучен и тесен и те го разширяват чрез въображението си