Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Кристалното сметище: Вижте удивителната сила на природата

МЕТАМОРФОЗИ

Кристалното сметище: Вижте удивителната сила на природата

Плажът, считан някога за опасна зона, днес е впечатляваща атракция

Снимки: Анна Пожарская

Близо до Владивосток, на брега на Усурийския залив, се намира необичаен плаж - вместо пясък, тук брегът е калейдоскоп, осеян с цветни парченца стъкло.

Преди разпадането на Съветския съюз този район е използван за сметище, в което са изхвърляни бутилки от водка, бира, вино, всякакви стъклени съдове, порцелан и фаянс.

Покоряващата сила на природата е поправила човешкото невежество и заливът днес може да се похвали с едни от най-красивите плажове в света.

В продължение на години, вълните и вятърът се преобразили счупените стъкла в милиони гладки и цветни камъчета. Някога мразената и опасна зона, днес е защитена и е видна туристическа атракация, наречена Кристалния плаж.

Усурийският залив e част от по-големия залив Петър Велики в Японско море. На бреговете му са разположени градовете Владивосток и Голям Камък. На западното му крайбрежие се намира голяма вилна зона с множество пансиони, санаториуми и детски лагери.

Вижте тази уникална цветна мозайка, с която природата отново ни дава добър урок!

Коментирай 1

Календар

Препоръчваме ви

Избраха най-неуместната дума на 2019 г. в Германия

Титлата се присъжда годишно от 1991 г. като целта на инициативата е да се привлече внимание към неподходящата употреба на езика чрез примери с думи

Симитлия - древната земя на кукерите в Симитли

Стотици кукери от цялата страна дадоха начало на фестивала. Като в приказка, един след друг, излизаха нежни моми и снажни ергени, следвани от старите, а по петите им - страшилища

Първата рисунка на Венеция е дело на италиански пилигрим

Скицата предшества всички други известни рисунки на града с изключение на картите

"Парижки музеи" предлагат безплатен цифров достъп до 100 000 произведения

Инициативата осигурява свободен достъп до творби и данни и неколкократното им използване без технически, юридически и финансови ограничения с търговска или нетърговска цел

Риека и Голуей поемат щафетата от Пловдив и Матера през 2020

Забележителна архитектура, неповторима атмосфера и чар – хърватският град Риека и ирландският Голуей са новите културни столици на Европа през 2020

С повече от 40 събития през 2020 година "Двореца" в Балчик очаква ценителите на изкуствата

"Четирите галерийни зали на "Двореца" ще отворят врати за поредица и от изложби, чието начало ще бъде поставено още през януари с живописната "Дворцова мистика"