Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Изненада! Вижте тези смайващи валентинки отпреди 200 г.

СПОМЕНИ

Изненада! Вижте тези смайващи валентинки отпреди 200 г.

"Метрополитън музей" крие сладки изненади за Деня на влюбените отпреди 200 години. Колекцията на музея пази исторически валентинки от Америка и Европа от времето, когато изпращането на картички е достигнало своя връх. 

През 19-и век, когато пощенските картички вече са факт, изпращането на валентинки и подаръци за Свети Валентин се превръща в отличителна черта на викторианския живот. "Любовните" картички стават все по-сложни, за да помогнат на влюбените да изпратят своето специално послание. 

Едни от най-интересните валентинки, произведени по това време, са тези с форма на паяжина. Те са сложна ръчна изработка и се състоят от прецизно изрязани слоеве хартия. Подвижните валентинки са позволявали на получателя си да издърпа горната част, за да открие тайното послание, скрито под нея. 

Концепцията, че са "само за вашите очи" прави "паяжинките" изключително популярни. Смята се, че над 60 000 такива са били изпратени между 1830 и 1840 г.

Украсени с любовна символика, романтични пейзажи и портрети на млади жени, уникалните картички носят духа на викторианската традиция. Благодарение на запалени колекционери, днес ние можем да се докоснем до тези съкровища и да си припомним романтиката на онези отминали времена. 

Още на: The Metropolitan Museum of Art

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Музеят "Гугенхайм" в Билбао отново приема посетители

Киносалоните, театрите и търговските центрове също могат да работят, но с намалена посещаемост

Колизеят в Рим отвори врати

"Това е символичен момент за Рим и за Италия" - каза директорът на археологическия парк към Колизея Алфонсина Русо

Древни римски мозайки бяха открити насред лозе в Италия

Снимките, публикувани онлайн, показват "девствената мозайка", както и основите на римска вила

Хотелски стаи се превръщат в оперни ложи във Виена

На 30 май оперните певици Моника Медек и Дагмар Декановски ще зарадват почитателите на класическата музика с концерт на едно необичайно място

Италия отваря най-емблематичния си туристически обект на 1 юни

Величественият Колизей в Рим ще приема посетители при спазване на адекватни санитарни мерки, включващи маски и измерване на температурата, обезопасени преходи, задължителна резервация и променено работно време

Археологическият парк Помпей отвори врати (галерия)

Руините на древния град са втората най-посещавана от туристи историческа забележителност в страната след Колизеума в Рим