Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Митко Щерев направи кавър на "Хризантеми" за 75-ия си рожден ден

НОВ ПРОЧИТ

Митко Щерев направи кавър на "Хризантеми" за 75-ия си рожден ден

Песента е създадена в далечната 1976 година за Лили Иванова

Филмовият композитор на столетието Митко Щерев възроди една от най-неувяхващите си мелодии "Хризантеми". Броени дни след 75-годишния си юбилей, той представи актуалната версия в страницата на групата си във фейсбук: "Представям ви най-новия запис на "Диана Експрес". Това е кавър на песента "Хризантеми".

С вокалиста на "Диана Експрес" Илия Ангелов и съпругата му (Снимка: Личен архив)

Още

Митко Щерев: Емил Димитров ме научи как се правят хитове

Митко Щерев: Емил Димитров ме научи как се правят хитове

Композирах тази песен в далечната 1976 година за Лили Иванова. Автор на стиховете е моят приятел Иля Велчев. Винаги с тази песен ме свързват два спомена. Първият - неприятен, защото комисията в БНР не я прие, като я определи с епитета "кръчмарска песен". За разлика от първия, вторият спомен ми донесе много радост и голямо удоволетворение.

Само за няколко месеца "Хризантеми" стана хит. Направиха го хората, които посещаваха концертите на Лили. И последно, тази песен в продължение на 20 години беше хит и в Русия". Няколко години след записа, в дома му гостува Киркор Киркоров - бащата на Филип Киркоров.

"Мисля, че тогава Филип Киркоров беше осми клас. Киркор е човекът, който популяризира "Хризантеми" в Русия. С текст на руски през последните тридесет години тази песен е изпята от много руски певци и певици. Нещо повече. Има много руснаци, които и сега казват, че "Хризантеми" е руска песен.

С Емил Димитров (Снимка: Личен архив)

Твърдя това, защото почти една година от живота ми мина по турнета в тази необятна страна. Концертирах най-напред с Емил Димитров, после с Лили Иванова и накрая имах няколко турнета с "Диана Експрес", разказва още Митко Щерев.

Съвсем скоро той се надява да може да заснеме и видеоклип на актуалната версия на "Хризантеми", а след това започва работа по новите аранжименти на други знакови свои хитове "Стари мой приятелю" и "Осъдени души".

Още

Почина поетът Петър Василев, шестият от "Диана Експрес"

Почина поетът Петър Василев, шестият от "Диана Експрес"

Още

Музикантите от "Диана Експрес" заминават при българите в земята на Исус

Музикантите от "Диана Експрес" заминават при българите в земята на Исус

 

Коментирай 6

1/1

Още ВИДЕО

Чавдар Николов в "Истории с карикатури и чукове"

Каква нецензурна история има от Габрово карикатуристът и роднина ли е Магнитски на Комарницки?

"Човекът, който продаде кожата си" тръгва на кино

"Човекът, който продаде кожата си" е алегория за личната свобода в една система, която не поддържа равноправието, и се занимава с по-широкото значение на темите в световен мащаб

"Новогодишно обръщение на президентката Трошка Пръндачка"

Трошка Пръндачка е президентка. (На какво и на кого, все още никой не е установил с точност). Тя обаче е спечелила кампания. И има да направи новогодишно, специализирано обръщение към нацията

Тайните на мумията на Аменхотеп I се разкриват чрез компютърна томография

Сканирането разкрива подробности за външността и мумификацията на владетеля от 18-ата династия, управлявал Египет около 1525-1504 г. пр.н.е.

Виж всички

Календар