Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Най-красивата жена в света през 1994-а, навърши 62

ЛЕГЕНДИ НА КИНОТО

Най-красивата жена в света през 1994-а, навърши 62

Орнела Мути ще остарява в Русия

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Актрисата Орнела Мути, с рождено име Франческа Ривели, е родена в Рим на 9 март 1955 г. Тя е дете от брака на неаполитанец и красива естонка, чиито родители са имигранти в бившата съветска република. "Красивата смесена", както я наричат приятелите й, днес навършва 62, но е все така очарователна и легенда на италианското кино.

Малката Франческа расте в интелигентно семейство - майка й е скулптор, а баща й - журналист. За пръв път я снимат едва 15-годишна. Изумен от красотата на момичето, режисьорът Дамяно Дамяни я кани за участие във филма си "Най-красивата съпруга" /1970/. Дамяни измисля и артистичното й име - Орнела Мути. Оттам насетне красавицата е била успешен модел, театрална актриса, а в киното е оставила зад гърба си над 60 филма, от които най-популярен за българските зрители е "Флаш Гордън".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

През 1994 г. Орнела Мути е обявена от едно списание за най-красивата жена в света. Остарява красиво и е майка на две големи дъщери и син, от които има внуци.

С едната от дъщерите си (Снимка: Getty Images/Guliver Photos)

От 2008 г. актрисата се насочва към модата и търговията, и разработва собствена линия бижута, които се продават в Париж, Милано, Рим, Москва и Рига. Наскоро съобщи, че проектира и линия за обувки, а преди месец представи своя козметична серия в Москва. Актрисата обяви, че възнамерява да се установи в руската столица и да заживее там постоянно, заедно с младия си приятел - французинът Фабрис. Според руската преса, вече е купила апартамент в Москва, на една от най-елитните улици в града - "Остоженка". Вестник съобщи, че Путин е готов да й даде руско гражданство, както постъпи с Жерар Депардийо. Орнела Мути и руският президент са в топли приятелски отношения. През 2010-а, за да бъде на благотворителна вечеря с Путин, красивата Орнела извършва документно престъпление, заради което е осъдена.

На вечерята с Путин през 2010 г.

Тя си изважда фалшиво медицинско, което представя пред ръководството на театър "Верди",и заради това са отменени 3 спектакъла, в които участва. Измамата е разкрита от снимка в руската преса на актрисата с Путин. На същата вечеря са присъствали Шарън Стоун и Кевин Костнър, но това не може да послужи на Орнела за извинение пред съда. Ядосана от Рим и клюките по адрес на връзката й с по-младия от нея французин, Орнела взима решението да се премести да живее в Москва. Двамата с Фабрис са заедно от 8 години.

Щастлива с Фабрис (Снимка: Getty Images/Guliver Photos)

Връзката им е постоянно препятствана от разстоянията помежду им. Фабрис е французин, който има бизнес в Испания. Там е и предишното му семейство. Той също е многодетен родител - има 4 деца от съпругата си. Орнела обаче не се срамува да обяви публично, че никога не е била толкова влюбена в друг мъж.

Орнела и Фабрис (Снимка: Getty Images/Guliver Photos)

И тя, и Фабрис смятат, че са изпълнили своя дълг като родители и могат да си позволят да бъдат щастливи заедно.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Жан Дю Бари: фаворитката на краля" на голям екран в цялата страна

Във филма необикновената съдба на графиня Жан дю Бари е представена като приказка, смесваща класика и модерност

Първи кадри от снимачния процес на новия български сериал "Тревожност"

Ана Пападопулу и Пенко Господинов влизат в ролите на психотерапевти

Дружеството на нюйоркските кинокритици избра "Убийците на цветната луна" за филм на годината

Скорсезе за трети път получава признание от организацията, която през 1990 г. отличи филма му "Добри момчета", а през 2019 г. - "Ирландецът"

Какво остава да видим на Киномания 2023

Фестивалът продължава до 3 декември в кината и онлайн платформата Neterra TV+

"Само ние двамата" в разпространение от 1 декември

Напрегнатата психологическа драма "Само ние двамата“ с Виржини Ефира и Мелвил Пупо в главните роли тръгва в разпространение по кината от 1 декември

След тригодишни дискусии: Законът за авторското право и сродните му права вече е факт

Филмаутор: Депутатите демонстрираха разбиране за ролята на творците за културата ни