Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Най-красивата жена в света през 1994-а, навърши 62

ЛЕГЕНДИ НА КИНОТО

Най-красивата жена в света през 1994-а, навърши 62

Орнела Мути ще остарява в Русия

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Актрисата Орнела Мути, с рождено име Франческа Ривели, е родена в Рим на 9 март 1955 г. Тя е дете от брака на неаполитанец и красива естонка, чиито родители са имигранти в бившата съветска република. "Красивата смесена", както я наричат приятелите й, днес навършва 62, но е все така очарователна и легенда на италианското кино.

Малката Франческа расте в интелигентно семейство - майка й е скулптор, а баща й - журналист. За пръв път я снимат едва 15-годишна. Изумен от красотата на момичето, режисьорът Дамяно Дамяни я кани за участие във филма си "Най-красивата съпруга" /1970/. Дамяни измисля и артистичното й име - Орнела Мути. Оттам насетне красавицата е била успешен модел, театрална актриса, а в киното е оставила зад гърба си над 60 филма, от които най-популярен за българските зрители е "Флаш Гордън".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

През 1994 г. Орнела Мути е обявена от едно списание за най-красивата жена в света. Остарява красиво и е майка на две големи дъщери и син, от които има внуци.

С едната от дъщерите си (Снимка: Getty Images/Guliver Photos)

От 2008 г. актрисата се насочва към модата и търговията, и разработва собствена линия бижута, които се продават в Париж, Милано, Рим, Москва и Рига. Наскоро съобщи, че проектира и линия за обувки, а преди месец представи своя козметична серия в Москва. Актрисата обяви, че възнамерява да се установи в руската столица и да заживее там постоянно, заедно с младия си приятел - французинът Фабрис. Според руската преса, вече е купила апартамент в Москва, на една от най-елитните улици в града - "Остоженка". Вестник съобщи, че Путин е готов да й даде руско гражданство, както постъпи с Жерар Депардийо. Орнела Мути и руският президент са в топли приятелски отношения. През 2010-а, за да бъде на благотворителна вечеря с Путин, красивата Орнела извършва документно престъпление, заради което е осъдена.

На вечерята с Путин през 2010 г.

Тя си изважда фалшиво медицинско, което представя пред ръководството на театър "Верди",и заради това са отменени 3 спектакъла, в които участва. Измамата е разкрита от снимка в руската преса на актрисата с Путин. На същата вечеря са присъствали Шарън Стоун и Кевин Костнър, но това не може да послужи на Орнела за извинение пред съда. Ядосана от Рим и клюките по адрес на връзката й с по-младия от нея французин, Орнела взима решението да се премести да живее в Москва. Двамата с Фабрис са заедно от 8 години.

Щастлива с Фабрис (Снимка: Getty Images/Guliver Photos)

Връзката им е постоянно препятствана от разстоянията помежду им. Фабрис е французин, който има бизнес в Испания. Там е и предишното му семейство. Той също е многодетен родител - има 4 деца от съпругата си. Орнела обаче не се срамува да обяви публично, че никога не е била толкова влюбена в друг мъж.

Орнела и Фабрис (Снимка: Getty Images/Guliver Photos)

И тя, и Фабрис смятат, че са изпълнили своя дълг като родители и могат да си позволят да бъдат щастливи заедно.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Радиограмофон" или кой би заложил на карта живота си за едно радио?

Невероятна история от социализма в България, която в днешни дни е леко сюрреалистична, можете да гледате онлайн в платформата gledam.bg

Филмът за Боян Петров "Отново съм тук" с голяма награда от Фестивала в Трендо, Италия

Лентата проследява опита на алпиниста да изкачи Шиша Пангма, който се оказва и последният връх в кариерата му. Именно там Боян изчезва и въпреки безпрецедентната спасителна акция, не е открит

Големи промени в асоциацията на Златните глобуси

Инициаторите на наградите одобриха множество реформи, които ще доведат до повече етническо многообразие и прозрачност

На 9 май ще гледаме манифестация за 9 септември в "Порталът"

Във втория епизод на сериала „влизат“ героите на Татяна Лолова и още много любими български актьори

Лесбо-монахинската драма "Бенедета" на Пол Верховен е включена в конкурсната програма в Кан

Филмът ще бъде показан премиерно в Кан на 9 юли, когато ще тръгне и по кината