Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Българо-испанската продукция "Васил" с Иван Бърнев с премиера в Испания

КОПРОДУКЦИЯ

Българо-испанската продукция "Васил" с Иван Бърнев с премиера в Испания

Каталунската режисьорка Авелина Прат избира Иван Бърнев за главната роля в дебютния си филм, той играе с плеяда от световноизвестни испански актьори

Испанската продуцентска къща "Distinto Films" и българската филмова компания "Activist 38" отправят покана към почитателите на филмовото изкуство да посетят прожекциите на дебютния пълнометражен филм "Васил" на режисьорката Авелина Прат.

Каталунската режисьорка избира Иван Бърнев за главната роля в дебютния си филм. Българинът играе в екип с плеяда от световноизвестни кинозвезди на Испания.

"Васил" е съвременен творба за приятелството, трудностите и пътищата, които ни свързват с другите.

В него се разказва историята на един български емигрант в Испания, който се оказва отличен играч на бридж и шах. След пристигането си в Испания той спи на улицата, докато Алфредо - пенсиониран архитект, го приютява за известно време в дома си.

Каталунската режисьорка Авелина Прат избира Иван Бърнев за главната роля в дебютния си филм. Българинът играе в екип с плеяда от световноизвестни кинозвезди на Испания (Източник: Activist 38)

Още

Иван Бърнев играе главната роля в нов филм за изолацията

Иван Бърнев играе главната роля в нов филм за изолацията

Сценарият на заснетата във Валенсия копродукция е вдъхновен от лично изживяване на Авелина Прат. Премиерата на кино-лентата в Испания ще бъде на 4 ноември.

Историята е вдъхновена от реални житейски събития и действително един ден режисьорката научава, че ексцентричният й баща е приютил български емигрант без документи в дома си. Това внася смут в семейството, тъй като никой не е чувал за България до този момент.

"Васил" е съвременен творба за приятелството, трудностите и пътищата, които ни свързват с другите (Източник: Activist 38)

Създадената с деликатност и майсторство кинотворба се концентрира върху фините житейски ценности, приятелството, топлотата и необичайния начин, по който намираме път един към друг.

Авелина Прат не желае да представи българите като крадци, наркомани и криминални и се стреми филмът й да излезе от клишето за имигрантска история. Васил смайва както самотния Алфредо, така и членове на местния шах клуб с таланта си да играе бридж и шах и предизвиква промяна в живота и ценностите им.

Още

За българското кино, думите и хората

За българското кино, думите и хората

Още

Иван Бърнев е "лудият" Рицар на печалния образ - Дон Кихот

Иван Бърнев е "лудият" Рицар на печалния образ - Дон Кихот

Още

NO BLINK дава 10 млн. лева за българска филмова продукция

NO BLINK дава 10 млн. лева за българска филмова продукция

Още

"Житие" на Георги Стоянов и Войчех Тодоров и "Блаженият" на Станимир Трифонов с премиери на 25-ия София Филм Фест

"Житие" на Георги Стоянов и Войчех Тодоров и "Блаженият" на Станимир Трифонов с премиери на 25-ия София Филм Фест

 

Коментирай 1

1/1

Още ВИДЕО

Спечели специален комплект от филма "Диада"

Вторият филм на Яна Титова след супер успешния "Доза Щастие" също се радва на изключителен интерес и вече се превърна във фаворит на зрителите

Стефан Командарев в He's the Man: Уроците на един никога доволен от себе си мъж

Всички мечтаем за няколко минути, в които ще извършим подвиг, но всекидневните войни, ежедневните усилия, са най-важните и най-трудните, заявява режисьорът

Първo място за "Диада" в родния боксофис

Филмът на Яна Титова е най-гледаното заглавие за изминалия уикенд

Изложба на Модиляни се фокусира върху връзката на художника с търговеца на изкуство Пол Гийом

22 картини, 8 скулптури, фотографии и архиви могат да се видят в "Мюзе д'оранжри" в Париж до 15 януари 2024 г.

31-годишният канадец Кевин Ламбер спечели приза "Медичи"

През октомври той отпадна от предварителната селекция за наградите "Гонкур", след като романът му предизвика полемика и беше остро порицан от лауреата на "Гонкур" Никола Матийо

Модернистичен фонтан предизвиква недоумение във Виена

"Къде е най-грозният фонтан в света? В Австрия!", "Срам!", "Какъв ужас!", "Това шега ли е?", са коментарите в социалните мрежи

Виж всички

Календар