Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Българо-испанската продукция "Васил" с Иван Бърнев с премиера в Испания

КОПРОДУКЦИЯ

Българо-испанската продукция "Васил" с Иван Бърнев с премиера в Испания

Каталунската режисьорка Авелина Прат избира Иван Бърнев за главната роля в дебютния си филм, той играе с плеяда от световноизвестни испански актьори

Испанската продуцентска къща "Distinto Films" и българската филмова компания "Activist 38" отправят покана към почитателите на филмовото изкуство да посетят прожекциите на дебютния пълнометражен филм "Васил" на режисьорката Авелина Прат.

Каталунската режисьорка избира Иван Бърнев за главната роля в дебютния си филм. Българинът играе в екип с плеяда от световноизвестни кинозвезди на Испания.

"Васил" е съвременен творба за приятелството, трудностите и пътищата, които ни свързват с другите.

В него се разказва историята на един български емигрант в Испания, който се оказва отличен играч на бридж и шах. След пристигането си в Испания той спи на улицата, докато Алфредо - пенсиониран архитект, го приютява за известно време в дома си.

Каталунската режисьорка Авелина Прат избира Иван Бърнев за главната роля в дебютния си филм. Българинът играе в екип с плеяда от световноизвестни кинозвезди на Испания (Източник: Activist 38)

Още

Иван Бърнев играе главната роля в нов филм за изолацията

Иван Бърнев играе главната роля в нов филм за изолацията

Сценарият на заснетата във Валенсия копродукция е вдъхновен от лично изживяване на Авелина Прат. Премиерата на кино-лентата в Испания ще бъде на 4 ноември.

Историята е вдъхновена от реални житейски събития и действително един ден режисьорката научава, че ексцентричният й баща е приютил български емигрант без документи в дома си. Това внася смут в семейството, тъй като никой не е чувал за България до този момент.

"Васил" е съвременен творба за приятелството, трудностите и пътищата, които ни свързват с другите (Източник: Activist 38)

Създадената с деликатност и майсторство кинотворба се концентрира върху фините житейски ценности, приятелството, топлотата и необичайния начин, по който намираме път един към друг.

Авелина Прат не желае да представи българите като крадци, наркомани и криминални и се стреми филмът й да излезе от клишето за имигрантска история. Васил смайва както самотния Алфредо, така и членове на местния шах клуб с таланта си да играе бридж и шах и предизвиква промяна в живота и ценностите им.

Още

За българското кино, думите и хората

За българското кино, думите и хората

Още

Иван Бърнев е "лудият" Рицар на печалния образ - Дон Кихот

Иван Бърнев е "лудият" Рицар на печалния образ - Дон Кихот

Още

NO BLINK дава 10 млн. лева за българска филмова продукция

NO BLINK дава 10 млн. лева за българска филмова продукция

Още

"Житие" на Георги Стоянов и Войчех Тодоров и "Блаженият" на Станимир Трифонов с премиери на 25-ия София Филм Фест

"Житие" на Георги Стоянов и Войчех Тодоров и "Блаженият" на Станимир Трифонов с премиери на 25-ия София Филм Фест

 

Коментирай 1

1/1

Още ВИДЕО

"Игра на доверие" изненадва с емоционален нов трейлър и премиера на 17 февруари

Филмът по идея на Яна Маринова е вдъхновяваща история за силната жена, която отстоява свободната си воля

HAYES&Y с нов видео клип броени часове преди най-мащабния им концерт

Песента се казва "Turn Around, Look Away" и е част от дебютния албум на групата

Георги Господинов: Разказването на истории прогонва страховете

"Писането е самотно занимание, писателят стои сам, ден след ден, намираш се в убежището на една книга. Когато излезеш от това убежище след това, чувството е много особено, то е странно приятно, защото ти е липсвало през дните, в които си писал"

Маестро Найден Тодоров: Необходима ни е здравословна глухота

"Това, което човек вижда, това го спохожда. Свикнал съм да виждам хубавото по света, в повечето случаи и в хората. Понякога ми се натрапват и другите неща. Онова, нехубавото, е много по-малко, но е много по-шумно...", сподели пред гостите на He's the Man директорът на Софийската филхармония

"Нашата професия не се работи, а се живее": Той е Човекът - Малин Кръстев

"Защо бедуините правят чести почивки в пустинята? Не само, за да си починат камилите , а и за да позволят на душата им да ги настигне... От време на време искам да седна в себе си и да изчакам моята душица да ме настигне...", разкри актьорът

"Сестра" на Светла Цоцоркова тръгва по кината

Филмът на режисьорката разказва историята за нерадостната съдба на майка и двете ѝ дъщери в малък град в България

Виж всички

Календар