Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Англия очаква скандал след филма за Даяна

ПУБЛИЧНОСТ И ОБЩЕСТВЕНО МНЕНИЕ

Англия очаква скандал след филма за Даяна

Той ще бъде излъчен на 31 август, по повод 20-годишнината от смъртта на принцесата

Чарлз и Даяна - един насилен брак

След като бе обявено, че филмът по повод 20-годишнината от гибелта на принцеса Даяна, ще бъде излъчен по британската телевизия на 31 август, много журналисти се втурнаха да правят интервюта с членове на кралското семейство, с хора от персонала на двореца и близки приятели на покойната. Интересът към съдържанието на филма е голям. Авторите му леко открехват вратата към него с откъслечни "жокери", но най-интересното тепърва предстои.

Агент на Ми5 призна на смъртния си одър, че е убил Даяна "по нареждане"?..

Първият, който даде интервю за "Нюзуик", бе принц Хари. Той разказа, че за него смъртта на майка му е била тежък психичен шок. Двамата с брат му виждали рядко майка си преди трагедията, но срещите им били винаги много топли и изпълнени с радостни емоции.

Принц Хари е едва 12-годишен, когато Даяна напуска този свят. Още съвсем малко момче, той споделя какво му е коствало да върви след ковчега на майка си: "Майка ми току-що бе умряла и трябваше да вървя след ковчега ѝ, обграден от хиляди хора, които бяха вперили погледите си в мен, докато милиони други правеха същото по телевизията!", разказва принц Хари.

Погребението на Даяна

Принцеса Даяна загина в автомобилна катастрофа в Париж на 31 август 1997 г. Погребението ѝ в Лондон бе няколко дни по-късно и е гледано на живо от 3 милиарда телевизионни зрители. Хари и по-големият му брат Уилям, който тогава е на 15, придружават тленните останки на майка си в траурната процесия до Уестминстърското абатство.

Последно "Сбогом" с Даяна...

Принц Хари определя живота си след смъртта на Даяна като "пълен хаос" и "срив". Признава, че на 28 е потърсил помощта на психотерапевт, който му помогнал "да извади главата си от пясъка". Хари смята, че много прилича на майка си и че дори кралската корона не би го отказала да пазарува като нея. Впрочем, според него, никой от кралското семейство не желаел да напусне сегашния си начин на живот и да се възкачи на трона, "ако това се наложи". "За благото на народа британската монархия трябва да се модернизира!", дръзко обявява принц Хари с усмивка, която много напомня на лъчезарното излъчване на майка му.

Принцесата се държеше много естествено и близко до народа, и сигурно затова британците я обичаха и й съчувстваха. Познавайки историята на брака й, никой не се осмели да я осъди за връзката й с Доди ал Файед.

Кралица Елизабет Втора

Още

След сапфирения юбилей на престола, Елизабет Втора очаква платинена сватба

След сапфирения юбилей на престола, Елизабет Втора очаква платинена сватба

Във филма, който ще се излъчи в края на август, се очаква зрителите да разберат непознати страни от живота на Даяна - със и... без Чарлз. Става ясно, че тя е взимала уроци по ораторско изкуство. Във филма ще се видят кадри от записите на нейния преподавател. По нейно желание уроците били заснемани, за да може да ги гледа и да види и осмисли как изглежда отстрани. В един от епизодите преподавателят я моли да разкаже за себе си. Вместо това, Даяна започва да говори за някакъв човек, когото срещнала на улицата и той й споделил проблемите си.

Даяна откровено разказва, че знае, че принц Чарлз й изневерява и че двамата правят секс "веднъж на три седмици". Припомняйки си сватбата им, тя нарича сватбения ден "най-лошия ден в моя живот".

Началото...

Още

Облякоха принцеса Даяна, Салвадор Дали и Хичкок като битници

Облякоха принцеса Даяна, Салвадор Дали и Хичкок като битници

Тези и други откровени монолози безспорно ще отворят стари рани и болезнени спомени, както и публично обсъждане на живота в кралското семейство - преди и след смъртта на Даяна. Въпреки тази угроза, досега никой от кралското семейство не се бил опитал да спре излъчването на филма.

Проблематичен е въпросът и с наследяването на престола от кралица Елизабет Втора. Принц Чарлз съвсем не прилича на човек, който е готов да "седне" на него.

Принц Чарлз - първият в "списъка" за английската корона

Херцогът на Кембридж - принц Уилям и децата му - принц Джордж и принцеса Шарлот са следващите в "списъка", но техният съвременен начин на живот май хич не "харесва двореца".

Принц Уилям със семейството си

Принц Хари е петият поред и също като майка си Даяна - най-неподготвеният да поеме "тежката" кралска корона. Очевидно, кръвта вода не става. Дори когато е примесена с "кралска" кръв.

Еми МАРИЯНСКА

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Майкъл Кейн ще издаде своя дебютен роман тази година

90-годишният Кейн обяви, че книгата, озаглавена "Смъртоносна игра", ще излезе на 23 ноември

За втора поредна година Бургас ще бъде домакин на фестивала за ново българско кино КИНОВАКАНЦИЯ

От 17 до 21 юни, в зала "Тончо Русев" на НХК и Регионална библиотека "П. К. Яворов", Бургас любителите на седмото изкуство ще се пренесат в света на любимото си кино изкуство с фестивала "Киноваканция". Жителите и гостите на Бургас ще могат да се насладят на най-доброто и на най-новото българско кино

Започнаха снимките на игралния филм за Гунди

„Гунди - легенда за любовта“ ще проследи живота на великия български футболист Георги Аспарухов

Проф. Сие Фей прави майстроски клас и представя свои филми в София

Поканата е част от честването на петдесетгодишнината на факултета по екранни изкуства в академията

Деветото издание на „Срещи на младото европейско кино“ за поредна година предлага безплатни събития за младата публика

От 20 до 25 юни 2023 в София ще се проведе деветото издание на фестивала "Срещи на младото европейско кино" - събитие, посветено на кинообразованието на младата аудитория от 3 до 19 години

Иван Бърнев с награда за мъжка роля за филма „Васил“

От международния филмов фестивал за ново европейско кино „Златна липа“ 2023