Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Англия очаква скандал след филма за Даяна

ПУБЛИЧНОСТ И ОБЩЕСТВЕНО МНЕНИЕ

Англия очаква скандал след филма за Даяна

Той ще бъде излъчен на 31 август, по повод 20-годишнината от смъртта на принцесата

Чарлз и Даяна - един насилен брак

След като бе обявено, че филмът по повод 20-годишнината от гибелта на принцеса Даяна, ще бъде излъчен по британската телевизия на 31 август, много журналисти се втурнаха да правят интервюта с членове на кралското семейство, с хора от персонала на двореца и близки приятели на покойната. Интересът към съдържанието на филма е голям. Авторите му леко открехват вратата към него с откъслечни "жокери", но най-интересното тепърва предстои.

Агент на Ми5 призна на смъртния си одър, че е убил Даяна "по нареждане"?..

Първият, който даде интервю за "Нюзуик", бе принц Хари. Той разказа, че за него смъртта на майка му е била тежък психичен шок. Двамата с брат му виждали рядко майка си преди трагедията, но срещите им били винаги много топли и изпълнени с радостни емоции.

Принц Хари е едва 12-годишен, когато Даяна напуска този свят. Още съвсем малко момче, той споделя какво му е коствало да върви след ковчега на майка си: "Майка ми току-що бе умряла и трябваше да вървя след ковчега ѝ, обграден от хиляди хора, които бяха вперили погледите си в мен, докато милиони други правеха същото по телевизията!", разказва принц Хари.

Погребението на Даяна

Принцеса Даяна загина в автомобилна катастрофа в Париж на 31 август 1997 г. Погребението ѝ в Лондон бе няколко дни по-късно и е гледано на живо от 3 милиарда телевизионни зрители. Хари и по-големият му брат Уилям, който тогава е на 15, придружават тленните останки на майка си в траурната процесия до Уестминстърското абатство.

Последно "Сбогом" с Даяна...

Принц Хари определя живота си след смъртта на Даяна като "пълен хаос" и "срив". Признава, че на 28 е потърсил помощта на психотерапевт, който му помогнал "да извади главата си от пясъка". Хари смята, че много прилича на майка си и че дори кралската корона не би го отказала да пазарува като нея. Впрочем, според него, никой от кралското семейство не желаел да напусне сегашния си начин на живот и да се възкачи на трона, "ако това се наложи". "За благото на народа британската монархия трябва да се модернизира!", дръзко обявява принц Хари с усмивка, която много напомня на лъчезарното излъчване на майка му.

Принцесата се държеше много естествено и близко до народа, и сигурно затова британците я обичаха и й съчувстваха. Познавайки историята на брака й, никой не се осмели да я осъди за връзката й с Доди ал Файед.

Кралица Елизабет Втора

Още

След сапфирения юбилей на престола, Елизабет Втора очаква платинена сватба

След сапфирения юбилей на престола, Елизабет Втора очаква платинена сватба

Във филма, който ще се излъчи в края на август, се очаква зрителите да разберат непознати страни от живота на Даяна - със и... без Чарлз. Става ясно, че тя е взимала уроци по ораторско изкуство. Във филма ще се видят кадри от записите на нейния преподавател. По нейно желание уроците били заснемани, за да може да ги гледа и да види и осмисли как изглежда отстрани. В един от епизодите преподавателят я моли да разкаже за себе си. Вместо това, Даяна започва да говори за някакъв човек, когото срещнала на улицата и той й споделил проблемите си.

Даяна откровено разказва, че знае, че принц Чарлз й изневерява и че двамата правят секс "веднъж на три седмици". Припомняйки си сватбата им, тя нарича сватбения ден "най-лошия ден в моя живот".

Началото...

Още

Облякоха принцеса Даяна, Салвадор Дали и Хичкок като битници

Облякоха принцеса Даяна, Салвадор Дали и Хичкок като битници

Тези и други откровени монолози безспорно ще отворят стари рани и болезнени спомени, както и публично обсъждане на живота в кралското семейство - преди и след смъртта на Даяна. Въпреки тази угроза, досега никой от кралското семейство не се бил опитал да спре излъчването на филма.

Проблематичен е въпросът и с наследяването на престола от кралица Елизабет Втора. Принц Чарлз съвсем не прилича на човек, който е готов да "седне" на него.

Принц Чарлз - първият в "списъка" за английската корона

Херцогът на Кембридж - принц Уилям и децата му - принц Джордж и принцеса Шарлот са следващите в "списъка", но техният съвременен начин на живот май хич не "харесва двореца".

Принц Уилям със семейството си

Принц Хари е петият поред и също като майка си Даяна - най-неподготвеният да поеме "тежката" кралска корона. Очевидно, кръвта вода не става. Дори когато е примесена с "кралска" кръв.

Еми МАРИЯНСКА

Коментирай 0

1/1

Чарлз и Даяна - един насилен брак

Погребението на Даяна

Агент на Ми5 призна на смъртния си одър, че е убил Даяна "по нареждане"?..

Началото...

Кралица Елизабет Втора

Последно "Сбогом" с Даяна...

Принц Чарлз - първият в "списъка" за английската корона

Принц Уилям със семейството си

Календар

Препоръчваме ви

Най-новият филм на Педро Алмодовар на Киномания

"Човешкият глас" е 30-минутна лента, базирана на едноименната пиеса на Жан Кокто

Изабел Юпер като Кръстницата на всички гангстери

Изискана церемония откри шестото издание на Международния кино-литературен фестивал Синелибри, който тази година носи символичното мото „Възпитание на чувствата“

"Европейско кино за учащи" стартира с "Котка в стената" на Мина Милева и Весела Казакова

Есенния семестър в Дома на киното предоставя възможност на ученици и студенти да гледат и анализират ключови творби на европейското и независимото кино с вход свободен

Кинофестивалът в Рим започна в сянката на пандемията

Петнадесетото издание на филмовия фестивал в Рим ще продължи до 25 октомври.

Киномания 2020 започва със "Страх" на Ивайло Христов

Новото издание ще се проведе между 19 ноември и 3 декември под мотото "Киното е!"

"Паразит" тръгва по кината от днес

Южнокорейският филм на Понг-Чун-Хо спечели Златна палма в Кан и четири награди "Оскар", включително за най-добър филм