Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Кое е Коледното произведение на Чайковски?

ИГРА НА IMPRESSIO

Кое е Коледното произведение на Чайковски?

Играта на Impressio тази седмица е свързана с предстоящия Коледен концерт на Симфоничния оркестър и Смесения хор на БНР под палката на Маестро Марк Кадин.

Марк Кадин, главен диригент на Симфоничния оркестър на БНР/Сн. БНР, автор: Ани Петрова

Регламент на играта:

Първите двама участника, посочили правилния отговор на въпроса на нашата фейсбук страница, печелят по една двойна покана за

Коледния концерт на Симфоничния оркестър и Смесения хор на БНР, под палката на Маестро Марк Кадин в зала "България" на 1 декември, от 19:30 часа.

 Играта е активна в периода от 20 до 26 ноември 2017 г.

Имената на победителите ще бъдат обявени тук.

Играта приключи!

Верен отговор - "Лешникотрошачката"

Победители в Играта на Impressio тази седмица са:

Иван Найденов

Анна Тодорова

Наградата - двойна покана за Коледния концерт на Симфоничния оркестър на БНР, с диригент Маестро Кадин може да си я получите от Информация на БНР на бул. "Драган  Цанков " 4.

Симфоничен оркестър на БНР, с главен диригент Маестро Марк Кадин/Сн. БНР, автор: Ани Петрова

Симфоничният оркестър и Смесеният хор на БНР започват празничния сезон с коледен концерт на 1 декември от 19.30 ч. в зала "България". Под диригентството на Марк Кадин те ще изпълнят Празничната оратория за солисти, смесен хор и оркестър "Коледа" на Димитър Ненов.

С това непознато за широката аудитория произведение, радиосимфониците ще отдадат почит на един от най-талантливите български композитори.

Димитър Ненов е композитор, пианист, музикален педагог и архитект, една от най-ярките фигури в културния живот на София преди Втората световна война. Той създава фонотеката на българското радио, която се развива и до днес, поръчва на най-добрите български композитори да напишат произведения специално за радиото и проправя пътя на съвременната европейска музика в българския радиоефир. Изключителен музикант, личност с дарования в различни изкуства, деликатен човек с драматична съдба, той остава забравен за десетилетия.

Марк Кадин, главен диригент на Симфоничния оркестър на БНР/Сн. БНР, автор: Ани Петрова

На 1 декември в зала "България" Симфоничният оркестър на БНР ще възкреси музикалното наследство на Димитър Ненов като изпълни празничната му оратория "Коледа". Солисти ще бъдат баритонът Иво Йорданов, лауреат на национални и международни конкурси, сред които Singer of the World, Европейска общност, Светослав Обретенов, и примата на Софийска опера и балет Габриела Георгиева, ученичка на Калуди Калудов и Гена Димитрова, които изиграват основна роля за изграждането й като певица. Хоровите партии са поверени на Смесения хор на БНР с диригент Любомира Александрова.

Радиосимфониците ще изпълнят и фрагменти от прочуто произведение на Пьотр Илич Чайковски - една коледна класика, любима на малки и големи по цял свят, за която ви питаме в Играта на Impressio.

Билетите в Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" №4), на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България" и в мрежата на www.ticketsbg.com.

Входът е свободен за ученици от музикалните училища и за студенти от НМА "Панчо Владигеров", АМТИИ - Пловдив, Департамент "Музика" на НБУ и специалност "Музика" във ФНПП на СУ "Св. Климент Охридски" срещу ученическа или студентска карта.

Марк Кадин, главен диригент на Симфоничния оркестър на БНР/Сн. БНР, автор: Ани Петрова

Добре дошли в официалната фейсбук страница на Impressio! Успех!

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Спечели покана и се включи в най-големия фестивал за татуировки на Балканите

Bulgaria Tattoo Expo ще се проведе на 16 и 17 септември в зала 3 на НДК, а списъкът с участници е над 200!

Едгар Дега - революционерът в импресионизма

Проверете знанията си за знаменития творец

Спечели два билета за фееричното лятно турне на Орлин Павлов

Не пропускайте шанса си да получите наслада от невероятното музикално шоу на живо под звездите!

Спечели двойна покана за юбилейния концерт - 30 години Б.Т.Р.

Обичаната група ще отбележи юбилея си със симфоничен оркестър на 13 октомври в зала 1 на НДК

Спечели специални награди от Фестивала за градска култура и музика A to JazZ

Дванадесетото издание на мащабния форум ще се проведе от 6 до 9 юли в емблематичния Южен парк 2 и вече става четири дни с първия международен шоукейс за уърлд музика у нас

Вдъхновяващата история на Мери Стивънсън Касат

Проверете знанията си за живота и изкуството на една забележителна художничка