Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Игра на Impressio: На пазарния площад на кой град е първата среща на пирата Конрад с любимата му в балета "Корсар" от Адам?

СПЕЧЕЛИ БИЛЕТ

Игра на Impressio: На пазарния площад на кой град е първата среща на пирата Конрад с любимата му в балета "Корсар" от Адам?

Тази седмица нашият въпрос е свързан с балетния спектакъл "Корсар", който можете да видите на 20 и 22 февруари от 19.00 часа на сцената на Софийската опера и балет

Марта Петкова и Никола Хаджитанев в балетния спектакъл "Корсар" (Снимка: Софийска опера и балет)

Регламент на Играта на Impressio:

На пазарния площад на кой град е първата среща на пирата Конрад с любимата му в балета "Корсар" от Адам?
а) Адрианопол
  б) Александрия

Първият участник, дал верен отговор "Адрианопол" на нашата фейсбук страница е:

Stela Todorova/Стела Тодорова

Тя ще получи 1 двойна покана за спектакъла на 22 февруари от 19.00 часа в Софийската опера и балет.

Играйте тук: Добре дошли в официалната фейсбук страница на Impressio!

Играта бe активна в периода от 19 до 21 февруари включително.

Благодарим на всички, които се включиха!

Балетният спектакъл "Корсар" (Снимка: Софийска опера и балет)

Балетният спектакъл "Корсар" по музика на Адолф Адам ще се играе на 20 и 22 февруари от 19.00 ч. на сцената на Софийската опера и балет.

На 20 февруари участват премиер-солистите: Боряна Петрова, София Цуцакова, Александър Александров, Трифон Митев. Новата звезда на балета Джон Абенанти ще направи дебют с ролята на пирата Конрад на 20 февруари.

Джон Абенанти в балетния спектакъл "Корсар" (Снимка: Софийска опера и балет)

Купи билет

Абенанти е солист на балета в Софийската опера и балет. Той е на 25 години, от Бруклин, Ню Йорк. Избира България за свой дом. През 2017 година пристига в София и е приет в балетната трупа на първия ни оперен и балетен театър. За краткия си престой у нас той твърди, че вече обича страната ни и българите, защото уважават хората на изкуството.

Джон се яви на 28-то издание на Балетната Олимпиада във Варна през 2018 година и достигна до трети кръг, заедно със своята партньорка София Цуцакова. В журито беше и легендарният Владимир Василев, който даде висока оценка на младия балетист. 

Балетният спектакъл "Корсар" (Снимка: Софийска опера и балет)

Никола Хаджитанев в балетния спектакъл "Корсар" (Снимка: Софийска опера и балет)

На 22 февруари на сцената на първия ни оперен театър ще излязат премиер-солистите: Марта Петкова, Никола Хаджитанев (Конрад), Памела Пандова, Георги Банчев, Трифон Митев.

Хореографията е на Елдар Алиев, който е автор на либретото и художник по осветлението на своята оригинална и динамична версия на балета "Корсар". Премиерата на този балетен шедьовър беше на 24 ноември 2017 година. От тогава до сега тази постановка е търсена и чакана от ценителите на балетното изкуство.

Балетният спектакъл "Корсар" се игра с огромен успех и на сцената на Болшой театър в Москва по време на гастрола на Софийската опера през 2018 г., където беше посрещнат изключително сърдечно от руската публика.

Географският район на гастролите на Елдар Алиев обхващат повече от 40 страни по света и най-престижните сцени: "Кенеди център" във Вашингтон, Метрополитен опера в Ню Йорк, Парижката опера, Римската опера, Миланската "Ла Скала", "Ковънт Гардън" и театър "Колизеум" в Лондон, Берлинската държавна опера, театър "Белас Артес" в Мексико, театър "Колон" в Буенос Айрес, Операта в Сидни и др.

Балетният спектакъл "Корсар" (Снимка: Софийска опера и балет)

Балетният спектакъл "Корсар" (Снимка: Софийска опера и балет)

Купи билет

Балетът "Корсар" е създаден през 1856 г. по едноименната поема на Джордж Байрон, вече нееднократно послужила за основа на много опери и балети. От времето на първата постановка в Париж балетът "Корсар" е допълван с музика от други композитори, променяна е хореографията, но увлекателният сюжет за приключенията и любовта на благородния морски разбойник остава същият и досега. Музиката на балета Корсар привлича със своята лекота, истински френско изящество и висок вкус.

Билетите са в продажба на касата на Софийската опера и балет, онлайн в мрежата на еpay-go и eventim.bg.

Още

"Шрек" завладя Софийската опера (галерия)

"Шрек" завладя Софийската опера (галерия)

Още

Хитовият мюзикъл "Чикаго" на сцената в НДК

Хитовият мюзикъл "Чикаго" на сцената в НДК

Още

 "Цигулар на покрива" в класация за музикално събитие на годината

"Цигулар на покрива" в класация за музикално събитие на годината

Още

"Турандот" на Варненска опера и ПармаОперАрт, с блестящи солисти на 9 март в НДК

"Турандот" на Варненска опера и ПармаОперАрт, с блестящи солисти на 9 март в НДК

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Игра на Impressio: Какво означава терминът "фолктроника"?

Тази седмица нашият въпрос е свързан с дългоочаквания и изключително любопитен като звучене албум на колаборативната формация TRIGAIDA - ELATE, който ще бъде представен на живо на 12 юни в Парк Военна Академия от 19.30 часа

Игра на Impressio: За колко дни Джузепе Верди написва музиката на операта "Трубадур"?

Тази седмица нашата игра е свързана с операта "Трубадур", която ви очаква на 6, 7 и 8 март, от 19 часа в Софийската опера и балет

Игра на Impressio: Коя е песента на Рут Колева, в чийто клип участват актрисите Цветана Манева и Анастасия Лютова?

Тази седмица нашият въпрос е свързан с певицата Рут Колева, която подготвя представянето на своя пети албум, чието име все още е тайна, а големият концерт ще бъде в Зала България на 15 февруари

Игра на Impressio: През коя година виртуозният Питър Бенс пуска сензационната си видео интерпретация на "Bad" на Майкъл Джексън?

Тази седмица нашият въпрос е свързан с феноменалния пианист Питър Бенс, който идва с два концерта в България - на 13 ноември в София, а на 15 ноември за първи път и във Варна

Игра на Impressio: Koй е първият диригент, с когото Сара Чанг свири в България?

Виртуозната цигуларка пристига в София за концерта си на 10 ноември в зала "България"

Игра на Impressio: Кой поред студиен албум na Chemical Brothers е "No Geography"?

Най-култовото електронно дуо в света пристига в София за шоуто си на 10 октомври в Арена Армеец