Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Игра на Impressio: На кого принадлежи мисълта "Господ не играе на зарове"?

СПЕЧЕЛИ ПОКАНИ

Игра на Impressio: На кого принадлежи мисълта "Господ не играе на зарове"?

Тази седмица нашият въпрос е свързан със задаващия се научно-театрален фестивал "Театър на чудесата", който ще се състои премиерно в София от 10 до 12 септември 2021 г.

Регламент на Играта на Impressio:

На кого принадлежи мисълта "Господ не играе на зарове"?

a) Леонардо да Винчи
b) Алберт Айнщайн
c) Никола Тесла
d) Алфред Нобел

Верният отговор е: Алберт Айнщайн

Първият отговорил вярно на въпроса на официалната фейсбук страницата на Impressio е: 

Жана Андреева Петрова 

Тя ще получи една двойна покана за пърформанса "Синтетичният човек" - част от програмата на научно-театралния фестивал "Театър на чудесата", който ще се състои премиерно в София от 10 до 12 септември 2021 г. в клуб Терминал 1 и сцена Дерида.

Играйте тук: Добре дошли в официалната фейсбук страница на Impressio!

Играта бе активна в периода от 8 до 9 септември включително.

 Благодарим на всички, които се включиха!

Още

"Театър на чудесата" идва с черни дупки, безсмъртни хора и праисторически зверове

"Театър на чудесата" идва с черни дупки, безсмъртни хора и праисторически зверове

От 10 до 12 септември 2021 г. в клуб Терминал 1 и сцена Дерида в София, ще се проведе първото у нас издание на международния мултижанров фестивал "Театър на чудесата" (Theatre of Wonder).

Дебютният за България формат, със съорганизатори "Арте Урбана Колектив" и RATIO, е част от европейска мрежа от фестивали посветени на сътрудничеството между хора на изкуството и науката, стартирала през 2017 г. в Тренто, Италия.

Първото българско издание на "Театър на чудесата" ще зарадва всички родни фенове на науката и изпълнителските изкуства с 3 премиерни интердисциплинарни лекционни пърформънси, представени на сцената на популярния столичен клуб Терминал 1 (ул. Ангел Кънчев 1), както и три представления на научна тема в пространството за съвременно изкуство "Сцена Дерида" (ул. "Цар Самуил" 32), които ще потопят зрителите в необятните вселени на науката и изкуството и техните пресечни точки.

Още

Изявени творци и именити учени от най-интересните сфери на науката се включат в "Театър на чудесата"

Изявени творци и именити учени от най-интересните сфери на науката се включат в "Театър на чудесата"

Тематиката на продукциите, билетите за които вече са в продажба, е всеобхватна - от опитомяването на древни зверове през пречупването на космическите граници до търсенето на разковничето за нашето безсмъртие. Всяка от тези теми може да се превърне както в чуден художествен сюжет, така и в авангардна научна разработка, а с резултата от този експеримент може да се запознаете лично в рамките на "Театър на чудесата" (10-12 септември 2021).

"Ритъмът в сърцето на Галактиката" (10.09, клуб Т1) например ще ни отведе в сърцето на Млечния път, където се намира свръхмасивна черна дупка. Това е истинско космическо чудовище с размер на милиони Слънца.

Какво прави тя там и какво представляват активните галактични ядра? Отговорът ще открием заедно по време на едно вълнуващо космическо приключение, през което ще ни поведат опитни гидове - астрофизикът Владимир Божилов, музикантката Анна Бочева и импро-режисьорът Живко Джуранов.

Отново на същото място, на 12.09 пък ще се срещнем очи в очи със "Звярът" на режисьора Стефан Прохоров. Той заедно с палеозоолога Надежда Карастоянова, актрисата Деница Зафирова ще ни върнат 13 хиляди години назад във времето, когато човекът за пръв път опитомява животни. Какво знаем днес за първите опитомени от човека животни и как тази способност е променила завинаги хода на нашето развитие?

Какво означава тя за бъдещето ни? Ще научим на 12.09 в Терминал 1.

Изкуствени човешки органи, които заменят природните оригинали; майки, които раждат чрез синтетични органи; безсмъртни хора... Макар и да звучи като фантастика, новата реалност вече чука на вратата.

Дали науката може да превземе един от последните бастиони на природата - безсмъртието? Не просто ще чуете отговора, но и ще се докоснете до медицински подходи, които от научна фантастика се превръщат в научна реалност.

Със "Синтетичният човек - мечта, кошмар, реалност?" (11.09, клуб Т1) ще ни срещнат ученият и предприемач Спас Керимов, видео-артистът Никола Налбантов и режисьорът Димитър Узунов.

"Как да се превърнеш в Айнщайн за един час?" (10.09, сцена Дерида), (автор и реж. Димитър Узунов) пък ще поведе зрителите на едно забавно и вълнуващо приключение в търсене на тайните на креативността на най-великия учен на всички времена.

Театралната лекция "Изчислителната красота на природата" (12.09, сцена Дерида) кани на пътешествие в изчислителната същност на природата и уникалното взаимодействие на множеството различни и смайващи форми на живот.

И това не е всичко! Паралелно на сцената на пространство "Дерида", ексклузивно за публиката на "Театър на чудесата" ще бъдат представени три допълнители представления на научна тема с далеч не по-малко атрактивни теми.

Вълнуващият моноспектакъл на италианеца Андреа Брунело "Принципът на неопределеността" (11.09, сцена Дерида) ще посвети публиката в някои от най-загадъчните концепции на квантовата физика, като например Котката на Шрьодингер;

Всичко това и още много ни очаква в рамките на международния "Театър на чудесата" от 10 до 12 септември в София.

Събитието ще се осъществи при спазени всички актуални противоепидемични мерки.

Фестивалът "Театър на чудесата" се организира в България от Арте Урбана Колектив и RATIO, в партньорство с Френски Институт в България, Сцена Дерида, Си Ви Ес България и с подкрепата на програма "Творческа Европа", Национален Фонд "Култура" и Столична програма "Култура". "Театър на чудесата" е част от европейския проект CURIOUS.

Билети за фестивала може да откриете на цени: Пълен фестивален пропуск - 69 лв; Представления клуб Терминал 1 - 39 лв; Представления сцена Дерида - 39 лв; Единичен билет - 15 лв. Билетите могат да бъдат закупени онлайн на адрес: https://www.arteurbanacollectif.com/theatre-of-wonder.html

Както и на касите на Терминал 1 и Сцена Дерида преди началото на всяко представление.

Присъединете се и следете всички подробности за "Театър на чудесата" - София на:

https://www.arteurbanacollectif.com/theatre-of-wonder.html

https://ratio.bg/wonder/

Официално Фейсбук събитие: ТУК

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Истински киноман ли си?

Провери знанията си за филмовите класики и ако сбъркаш - гледай ги пак!

Спечели двойна покана за филма "Рицари на справедливостта" с Мадс Микелсен

Филмът на датския режисьор и носител на "Оскар" Андерс Томас Йенсен тръгва по кината на 17 юни

Какво знаете за най-престижния филмов фестивал в света?

Проверете знанията си за някои от известните филми и творци, печелили награди в Кан

Спечели двойна покана за концерта на легендарния барабанист Ник Мейсън и бандата му

Българската публика ще има удоволствието да види групата Nick Mason"s Saucerful of Secrets, ръководена от емблематичния музикант от Pink Floyd, на 8 юни в Зала 1 на НДК

Какво не знаете за един от най-великите драматурзи на всички времена?

"Човекът в търсене на самия себе си" - проверете знанията си за Уилям Шекспир

Чаплин създава Чарли

Проверете знанията си за великия англичанин превзел Америка, а след това света