Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Игра на Impressio: Къде хореографите Габриела Каризо и Франк Шартие основават компанията за танцов театър Peeping Tom?

ИГРА НА IMPRESSIO

Игра на Impressio: Къде хореографите Габриела Каризо и Франк Шартие основават компанията за танцов театър Peeping Tom?

Тази седмица нашият въпрос е свързан с най-мащабното издание на ONE DANCE WEEK, което започва на 20 и 21 септември с "ДЕТЕ" - новият спектакъл на легендарната белгийска компания Peeping Tom

KIND © Oleg Degtiarov, Peeping Tom

Играта на Impressio приключи!

Първите двама, които дадоха верен отговор на нашата фейсбук страница са Иво Тодоров/Ivo Todorov и Славка Генова, и те ще получат по една двойна покана за втората дата (21 септември) на спектакъла "ДЕТЕ", който открива ONE DANCE WEEK​.

Благодарим на всички, които се включиха в играта на Impressio!

Тази седмица нашият въпрос бе свързан с най-мащабното издание на ONE DANCE WEEK, което започва на 20 и 21 септември с "ДЕТЕ" - новият спектакъл на легендарната белгийска компания Peeping Tom:

Къде хореографите Габриела Каризо и Франк Шартие основават компанията за танцов театър Peeping Tom?

a) Париж
б) Брюксел
c) Ливърпул

Верният отговор е б) Брюксел.

 Играта бе активна в периода от 15 до 19 септември включително.

Играйте тук: Добре дошли в официалната фейсбук страница на Impressio! Успех!

Наградата се осигурява от нашите партньори от ONE DANCE WEEK.

KIND © Oleg Degtiarov, Peeping Tom

Втората дата, на която може да гледате спектакъла "ДЕТЕ" е на 21 септември от 20:00 ч. в Дом на културата "Борис Христов" в Пловдив.

KIND © Oleg Degtiarov, Peeping Tom

"ДЕТЕ" е финалната глава от семейната трилогия на Peeping Tom, след "БАЩА" (2014) и "МАЙКА" (спектакълът гледахме на ONE DANCE WEEK 2017).

Спектакълът отразява поведенчески модели, наука и личен опит, за да пресъздаде сложния вътрешен и външен свят на децата по пътя им към зрелостта.

Реалност или фантазия? Приказка или кошмар?

Култовата белгийска компания Peeping Tom умело си играе с ужасяващите измерения на действителността и човешкото съзнание, като поставя в сърцето на последния си спектакъл сложния и често неразбран свят на ДЕТЕ-то.

Сцената, преобразена до неузнаваемост, пресъздава реалистичен горски пейзаж, в който оживяват отдавна забравени приказки, кошмари, мечти и страхове, дълбоко свързани с детето във всеки от нас. Спектакъл, провокиращ преосмисляне на начина, по който гледаме към детското (под)съзнание.

KIND © Oleg Degtiarov, Peeping Tom

Танцьори от различни поколения и мецосопрано връщат на сцената детството, което сме забравили, надраснали или не разбираме съвсем. Борбата срещу страховете, отърсването от илюзиите, първите самостоятелни избори, физическата трансформация - това е детството без розови очила.

"Най-същественото остава в неспирния танц. Дори когато телата са неподвижни, виждаме енергията, дезартикулацията, точността и пълния контрол над телата, така характерни за талантливите танцьори от PEEPING TOM." - споделя за представлението Luxemburger Wort.

Танцовият театър на Peeping Tom произхожда от обмяната на опит между артистите, което го прави личен, динамичен и докосващ. Редом с експресивния език на движение и изразяване на сцената, артистите използват техники от киното и звукови ефекти, записани в реално време, докато текат спектаклите.

Габриела Каризо и Франк Шартие © Jesse Willems

Истински шедьовър на съвременния танц, "ДЕТЕ" ще може да бъде видян на 20 и 21 септември в Дом на Културата "Борис Христов", Пловдив.

Подробности и билети ще намерите ТУК

KIND © Oleg Degtiarov, Peeping Tom

12-то специално издание на ONE DANCE WEEK, през годината на титлата Пловдив - Европейска столица на културата 2019, ще продължи от 20 септември до 19 октомври, включва 22 спектакъла от 17 държави и богата съпътстваща програма от концерти, партита и ателиета.

ONE DANCE WEEK се организира от Фондация "ЕДНО за култура и изкуства" и е акцент в програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. Фестивалът се осъществява с подкрепата на Министерството на културата.

Още

Танц срещу безразличие

Танц срещу безразличие

Още

Танцът завладява Пловдив от септември

Танцът завладява Пловдив от септември

Още

Танц вместо думи идва от Япония на ONE DANCE WEEK

Танц вместо думи идва от Япония на ONE DANCE WEEK

Още

Европейска премиера на ONE DANCE WEEK

Европейска премиера на ONE DANCE WEEK

 

 

Коментирай 1

Календар

Препоръчваме ви

Пол Сезан: Искам да покоря Париж с ябълки и моркови

Проверете знанията си за "бащата" на постимпресионизма

Знаете ли кой е художникът на болката?

Проверете знанията си за Хосе де Рибера

Проверете знанията си с Impressio

В първата седмица от новата година имаме за вас въпроси от различни сфери на културата

Забавна коледна викторина ви чака тук!

Проверете знанията си с Impressio

Знаете ли кой е бащата на абстрактното изкуство?

Проверете знанията си за Паул Клее