Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Душата на предметите в снимките на Дина Беленко

Душата на предметите в снимките на Дина Беленко

Натюрмортът е основният стил, в който Дина Беленко снима. Всичко в нейните композиции се движи и лети във въздуха. Според нея онова, което попада пред обектива й крие някаква история в себе си. "Предметите могат да разкажат какво са видели, кой ги е счупил, както и кой после с любов е събрал всичките парченца и ги е сглобил", казва тя. "Във всяко нещо има усещането за човешко присъствие - нещо едновременно очевидно и невидимо".

За щастие на практикуващите фотография, Дина не крие тайната рецепта в работата си и има публикувани няколко урока, в които подробно описва процеса на заснемане на някои от най-красивите й снимки. За тях можете да прочетете в 500px.

Коментирай 1

Календар

Препоръчваме ви

Фермерското изложение в Пенсилвания прави конкурс за скулптури от масло

Заради пандемията изложението тази година ще бъде виртуално

Истории в чиния от Васил Апостолов

"Кухнята на петзвезден хотел сама ме повика", шегува се майсторът-готвач, който започва от мивката, за да стане един от учениците на Йестер Ларсен, по-известен като готвача на датската кралица

Тери Кулето създава хлябове, вдъхновени от картини на Ван Гог

Като чест посетител на Музея за изящни изкуства в Бостън, тя е запленена от изложбата на художника. Задава си въпроса: "Защо да не опитам?"

Тайните рецепти на Юлиан Вергов и Фермата Penelope

Мини сериалът ни пренася в носталгичната красота и позабравен уют на българското село, съживен от мириса на истинска храна, ароматни подправки, див дух и нашенски зевзеци

Забавни творби от храна от Бен Челуш

Дизайнерът първо визуализира във въображението си своите идеи

Изящни торти, вдъхновени от изкуството, изглеждат като в музей

Ще разпознаете ли от кои произведения са вдъхновени сладкишите на Мадина Яворская и Рустам Кунгуров?