Лив Щайн

от Нино Харатишвили

"Лив Щайн", Малък градски театър "Зад канала"

Режисьор: Крис Шарков

Сценография: Чавдар Гюзелев

Костюми: Илияна Кънчева

Фотограф: Симон Варсано

"Лив Щайн", Малък градски театър "Зад канала"

Участват: Анастасия Лютова, Василена Атанасова, Весела Бабинова, Луиза Григорова, Пенко Господинов

В "Лив Щайн" от Нино Харатишвили съвременният човек е вгледан в руините на личния си живот; прескачащ между илюзии и истина в търсене на идентичност; фиксиран в успеха в кариерата си не като осигуряване на социален и материален статус, а като осребряване на изначална и неутолима липса; осмислящ ценноста си на изчезващ европейски артист. Всичко това в една нова пиеса от началото на 21-ви век, напомняща на важни образци от театъра на съпреживяването на 20-ти век.

Крис Шарков

Историята разказва живота на пианистката Лив Щайн - преуспяла в музикалната си кариера, но пропиляла личния си живот жена, изгубила сина си и изправена пред най-голямото предизвикателство - изборът да се промениш. Един ден в дома й се прокрадва лъч светлина - младата и талантлива Лоре, която твърди, че е познавала сина й. Момичето иска да получава уроци по пиано, а в замяна предлага единственото, което представлява интерес за съкрушената майка - своите разкази. Но тази сделка променя не само живота на Лив, а и на всички действащи лица - мъжът, с когото е разведена - Емил Щайн, сегашната му жена Хелене, както и мениджърката Симоне. И следва цял поток от опустошителни процеси, падения и заблуди.

"Лив Щайн" е история за атрофиралия човек, вкопчен в успеха като единствена спасителна връв и надежда. Човекът, който със съзнателните си изброи и горделивост води до деградацията не само на своята личност, но и тази на своите деца и близки. Но това е също и история за човека на изкуството, белязан да бъде различен, да търси непрестанно баланса между личния и професионалния живот, да бъде отдаден на своето творчество.

Продължителност: 1 ч. и 50 мин.

1/1