"Контрабасът" - Народен театър "Иван Вазов"

От драматурга Константин Илиев

Контрабасът - Народен театър "Иван Вазов" (Снимка: Атанас Кънчев, Бистра Бошнакова))

ПРЕВОД:
Ирина Илиева

РЕЖИСЬОР:
Пламен Марков

СЦЕНОГРАФИЯ:
Невена Белева

МУЗИКА:
Валентин Ганев

Героят на Зюскинд е музикант, влюбен в млада оперна дива. Проблемът му е, че макар и да обича своя контрабас, той е отчаян от неговата незабележимост в оркестъра. Затворен сам в клаустрофобичното пространство на музикалната си стая, той ту се идентифицира със своя инструмент, ту се разграничава, като някъде в движението между двата полюса търси и да намери себе си. Търси го по начин парадоксален и комичен. Пиесата е богата и разнообразна партитура за солист и контрабас, а човек и инструмент, за актьор и предмет. Валентин Ганев "просвирва" тази сложна партия с неочаквани нюанси и обертонове.

Награда АСКЕЕР`2001, ИКАР`2001 и Първа награда за мъжка роля на Националния фестивал на малките театрални форми във Враца, 2001 г. за Валентин Ганев.

Първа награда за режисура на Националния фестивал на малките театрални форми във Враца, 2001 г. и "Икар`2001" за режисура за Пламен Марков.

Награда за сценография на театралния фестивал в Благоевград през 2001 г. и Втора награда за сценография на Националния фестивал на малките театрални форми във Враца, 2001 г. за Невена Белева.

 

АСИСТЕНТ-РЕЖИСЬОР:
Ренета Икономова

ХУДОЖНИК НА ПЛАКАТА И ПРОГРАМАТА:
Стефан Десподов

ФОТОГРАФИ:
Атанас Кънчев, Бистра Бошнакова

Премиера - 10 януари 2001 г.

Представлението не е подходящо за лица под 14 г.

Времетраене - 1 ч. 40 мин., без антракт

1/1

Още постановки в София

Виж всички постановки в София