Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Красавица пропътува 3 000 км, за да се омъжи за момче в инвалидна количка

ТРУДНА ЛЮБОВ

Красавица пропътува 3 000 км, за да се омъжи за момче в инвалидна количка

Двамата се запознават в социалната мрежа

Щастливият Григорий

Мислите ли, че млад мъж, прикован завинаги към инвалидна количка има шанс да се ожени за момичето на мечтите си?! Ако зададете този въпрос на Григорий Прутов от Владивосток, ще чуете неговото щастливо "да!".

Григорий се е оженил за красиво момиче, с което се запознал в интернет. Колкото и невероятно да звучи, тя се влюбила в него, такъв, какъвто е, след като прочела поста му в социалната мрежа.
Двамата влюбени
Григорий се ражда напълно нормално бебе. Но, когато дошло време момчето да тръгне на училище, родителите му разбрали, че със сина им нещо не е както трябва. И наистина, лекарите скоро му поставили диагноза "спинална атрофия на мускулите". Те предупредили, че надежда за оздравяване няма, напротив - състоянието на момчето ще се влошва с всяка изминала година. След няколко години Гриша силно се влошил. Той се нуждаел от помощ от своите роднини през цялото денонощие.

Най-ужасното било, че лекрите давали на болното момче не повече от 4-5 години живот.

Но Григорий не се отчаял от своята съдба, въпреки, че бил прикован завинаги към инвалидна количка. За да се отърве от самотата, да потърси начин на общува със света, той се научил да ползва компютър.

Веднъж Григорий написал драматичен пост, който публикувал в сайт за хора в неравностойно положение. Ето какво пишело в него:

"Аз не мога да опозная света в цялата негова красота. Мъчно ми е дори да си помисля за тези неща, които никога няма да ми се случат.

Аз няма да мога никога да плувам. Аз няма да мога да тичам по тревата, без да чувствам болка. Няма да мога да помагам на своите приятели... Няма да мога да се грижа за хората, които обичам. Няма да мога да ги направя щастливи...

Аз никога няма да разбера какво е да те обичат, да бъдеш любим. Няма да разбера как се чувства човек, когото ревнуват или се гордеят с него. Никога няма да разбера какво е това да прегръщаш любимата жена, да я защитаваш, да танцуваш с нея, да й купуваш подаръци и цветя..."

Постът на Григорий прочита Анна от Казахстан, която попаднала случайно на този сайт. Тя решила да напише на момчето, за да му каже, че неговата изповед е докоснала нейното сърце. Виждайки снимката на Анна, Григорий се влюбил в красивото момиче. Той започнал да се терзае дали да изпрати на Анна своя снимка в цял ръст. Така нещата "зациклили"...
Роднините са щастливи за двойката
Но вместо да прекрати общуването, Анна пропътувала повече от 3000 км, за да види Григорий на живо. Оазва се, че това е любов от пръв поглед и за двамата.

Не дълго след първата среща, влюбената двойка вдигнала и сватба.
С венчалния пръстен
Дано тази история да вдъхнови всички, които са се разочаровали в любовта и са престанали да се надяват.

 

Валерия КАЛЧЕВА

Коментирай 1

1/1

Роднините са щастливи за двойката

Двамата влюбени

С венчалния пръстен

Календар

Препоръчваме ви

Чудесата, сътворени от Христос, според евангелията

Ето какво пишат Матей, Марк, Лука и Йоан или "четиримата евангелисти"

Виртуална разходка на Големия празник в Рилския манастир (ВИДЕО)

Eдна възможност да почетем светинята в трудните времена, в които нямаме физически досег до нея

Опустелите градове на света - ужасяващи, но и вдъхващи надежда

Хората не са загубили способността да се обединяват за общото спасение

Обет от 17-и век пази приказно градче в Бавария

В малкия алпийски град Оберамергау на всеки десет години изпълняват Страстна пиеса, изобразяваща последните седмици от живота на Исус Христос, но тази година отлагат мащабното събитие

Тайната на папския пръстен - защо го унищожават след смъртта на папата

Ватикана пази единствено пръстена на Бенедикт XVI