Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

БНР търси новите "Български посланици на културата"

БЪЛГАРИЯ В СВЕТОВНОТО КУЛТУРНО ПРОСТРАНСТВО

БНР търси новите "Български посланици на културата"

Със старта на кампанията БНР покани своите слушатели да предложат имена на творци, допринесли за популяризирането на българската култура извън границите на страната ни

Второто издание на кампанията "Българските посланици на културата" на Българското национално радио е в разгара си. Негов патрон ще бъде вицепрезидентът Илияна Йотова. Партньорски организации на кампанията са Държавният културен институт и Изпълнителната агенция за българите в чужбина.

Със старта на кампанията БНР покани своите слушатели да предложат имена на творци, допринесли за популяризирането на българската култура извън границите на страната ни. Номинациите за творци, поставящи България на културната карта на света през 2022-ра година, могат да бъдат направени до края на месец декември на адрес: [email protected]

Още

БНР организира кампанията "Българските посланици на културата"

БНР организира кампанията "Българските посланици на културата"

В началото на 2023-та година авторитетно жури ще избере 12 от всички предложения, които ще бъдат Българските посланици на културата за 2022-ра година.

Около Деня на българската просвета и култура БНР ще организира кръгла маса на тема "Власт, медии, култура" с участието на новоизбраните Български посланици на културата за 2022-ра година.

Организаторите на инициативата имат за цел и да поставят въпроса за необходимостта от структурирани политики за подкрепа на българските творци, избрали да живеят и творят извън страната ни, така както има осигурена подкрепа за българското образование и българските училища зад граница.

В по-дългосрочен план амбицията е за създаване на Фестивал на българската култура, който да се превърне в ежегодна среща и своеобразен духовен мост между творците в България и тези, избрали да творят извън страната ни.

Още

В БНР беше открита фотографската изложба "Разговори за войната"

В БНР беше открита фотографската изложба "Разговори за войната"

Още

Вижте кои са „Българските посланици на културата 2021" на БНР

Вижте кои са „Българските посланици на културата 2021" на БНР

Коментирай 1

1/1

Още ВИДЕО

Потопен преди 351 години военен кораб може да разкрие тайната за холандското корабостроене

"Клайн Холандия", участвал във всички големи битки по време на Втората англо-холандска война от 1665-1677 г., потъва с товар от мраморни плочки

Филмът "Васил" - една съвременна приказка за човечност и стереотипи

Част от екипа на българо-испанската копродукция се срещна с журналисти, филмът тръгва по кината от 27 януари

"Двете страни на острието" на Клер Дени тръгва по кината от 3 февруари

Филмът бе удостоен със Сребърна мечка на миналогодишното издание на Берлинале

Симпатичният полет на "Колибрито"

Филмът "Колибрито" на Франческа Акрибучи оглавяваше боксофис класацията в Италия в продължение на два месеца, а от 27 януари тръгва по кината в България

Гоблените от Обюсон пътешестват във вселената на майстора на анимацията Хаяо Миядзаки

Международното градче за гобленарство представи най-новата си монументална творба "Банкетът на безликия" - сцена от анимацията на Миядзаки "Отнесена от духовете"

Честит рожден ден, Моцарт!

Моцартов триумф на инструменталните концерти

Виж всички

Календар