Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Авторите на "Детектив Пиер" създадоха лабиринт на София

ЯПОНСКИ МАЙСТОРИ НА ИЛЮСТРАЦИЯТА

Авторите на "Детектив Пиер" създадоха лабиринт на София

Японският колектив IC4DESIGN, избран за един от 200-те най-добри илюстратори в света, нарисува въображаема карта на София

Лабиринт на София (Детектив Пиер)

Как изглежда София под лупа? Едва ли има запален читател-приключенец, който да не е държал в ръцете си книга от култовата японска поредица "Детектив Пиер", чиито пъстри издания разкриват под лупа фантастични детайли на въображаеми светове. Ако и Вие сте сред тях, новината е, че вече и София има своя детективска карта!

Още

Глътка цвят с Биенале на илюстрацията 2020

Глътка цвят с Биенале на илюстрацията 2020

Автор на "Детектив Пиер" е японският илюстратор Хиро Камигаки, а създаденият от него илюстраторски колектив IC4DESIGN наскоро откликна на поканата на българската логистична компания Eurospeed да създаде лабиринт и на нашата столица. Сред клиентите на IC4DESIGN по света са Google, Adobe, Toyota, The New York Times, Mercedes-Bentz.

"За първи път работим за България и ни е изключително приятно. Работата по картината-лабиринт на София ни отне близо три месеца. Искахме да е свързана със столицата ви, но и не само. Вплели сме много и различни детайли, сега остава хората да ги намерят", споделя художникът Хиро Камигаки.

"Лабиринтът на София" включва елементи, подобни на познатите ни от "Детектив Пиер" - книги с култов статус не само сред децата, но и креативни читатели на най-различна възраст.

Още

Метрото в Стокхолм - най-дългата художествена изложба в света

Метрото в Стокхолм - най-дългата художествена изложба в света

"Много хубави неща стават случайно. Със сина ми сме големи фенове на "Детектив Пиер" и докато играехме с книгата по време на пандемията, ни хрумна да направим илюстрация на София по нейно подобие. Тази година е изключително важна за компанията ни Eurospeed, защото отваряме нов търговски офис в София и искахме творческа провокация, която да е свързана с бранша ни.

Tака се появи идеята да се свържем именно с IC4DESIGN. Изобщо не знаех какво ще се получи, но за наша най-приятна изненада те откликнаха, а в процеса на работа се ангажираха да ребрандират цялостната идентичност на Eurospeed в типичната за тях триизмерна, игрова стилистика - нещо, което не бяхме планирали, но в крайна сметка се получи наистина страхотно!

Оригиналът на картината ще бъде поставен в новия търговски офис на компанията, а дигиталната й версия ще споделим с всички на нашия сайт", разказва Николай Рашков, оперативен директор на Eurospeed.

Скоро се очаква на пазара в България да излезе и новата книга за "Детектив Пиер".

Още

Забравена каменна плоча може да е най-старата известна карта в Европа

Забравена каменна плоча може да е най-старата известна карта в Европа

Още

Фотоконкурс събра най-любимите места на България в интерактивна карта

Фотоконкурс събра най-любимите места на България в интерактивна карта

 

 

Коментирай 2

Календар

Препоръчваме ви

Живот на пауза: Знамена, в цветовете на пандемията

Всяка година от 2007 г. насам Институтът за цветовете на Пантон (The Pantone Color Institute) избира цвят на годината, с който прогнозира световните цветови тенденции и задава хроматичния дух на времето

Бланка Шперкова представя проекта си „Бабче и внуче“

Тя е автор на филмова анимация, илюстратор, майсторка на плетени телени бижута и баба. Бланка Шперкова ще представи в Чешкия център своята колекция от неповторими бижута и обекти от тел

Часът на Земята ще бъде отбелязан с арт ателие пред Народния театър

На 26 март от 10:00 - 18:00 ч. в градинката пред Народния театър в София, Център АЛОС ще проведе открито ателие за мозайки от цветни капачки "МозайКАП"

Скъпоценният път на Данте - "Божествена комедия" в бижутата на Диего Перкоси Папи

Изложбата е от 24 март до 30 април 2022 г. в Националната Галерия

Да изследваме хибридните обекти под формата на бижута

Изложбата е от 17 февруари 2022 до 16 март 2022 в Арт Галерия Le Papillon

Възстановяват надписа pLOVEdiv, разположен на стената над Античния театър

В момента буквите имат нужда от подмяна, а осветлението не работи. По тази причина общинската администрация и Фондацията ще се заемат да възстановят оригиналния вид на надписа