Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Защо Джоан Роулинг харесва рисунките на Любен Зидаров, а фейсбук - не

КУЛТУРОЛОГИЯ

Защо Джоан Роулинг харесва рисунките на Любен Зидаров, а фейсбук - не

Кой породи скандала с илюстрациите на юбилейната книга "Хари Потър", и не беше ли редно първо да попитаме децата?

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

... именно децата си. Не ги харесаха. Аз също никога не съм го харесвала, съжалявам.

Любен Зидаров е художник от челото на световното изкуство. Вярвам на отговорното мнение на Джоан Роулинг хилядократно повече, отколкото на масовия неграмотен безделник от Фейса. Хората са различни и днес всеки освен, че има право на мнение, може безпрепятствено да го разпространява. Това не променя факта, че малцина преживяват изкуството със знание, вкус и култура, а масовият простак гледа сеир.

съм съгласна, че илюстрацията трябва само да загатва, а детското въображение да свърши останалото. Да не подценяваме децата, или поне тези, които родителите им не са успели да направят пълни дебили. А и това все пак не е снимка

Аз ги харесвам. Илюстрациите на детските ми книги ме карат да ги запазвам въпреки овехтелия им вид, защото юлюстрациите са допълвали моите детски възприятие с едно друго изкуство, един друг поглед, с един друг разказвач.Така и не се научих да рисувам, но обичам живопистта,ако тя ме докосва.

помня като дете когато видях за пръв път илюстрации от този художник. Много ми бяха странни... Том Сойер . Бил съм на 4-5 някъде. Точно това чувство помня - странни ...

И аз от дете го ненавиждам този - мнението ми се припокрива напълно с това на Някойси (нерегистриран). "колко книжки е окепазил с илюстрациите си... чудех се с какви връзки се урежда да илюстрира..." За мен е ясно, че авторът на тази статия е платен писач. Тези писачи и защитници на "легендарния", "най-добрия" илюстратор са хора, които меко казано си нямат хал-хабер от илюстрация и в по-общ план - изкуство. Забележете как авторката е поставила Салвадор Дали в кюпа с "Пикасо, Мунк, и още един куп художници." Ако беше по-запознат с творчеството на тези художници, би трябвало да пропусне Салвадор Дали ;)

Може би Джоан Роулинг харесва кориците защото са нещо по-различно от обикновеното, а някои хора не са свикнали с различното. По-редно е първо да се питат децата, защото в крайна сметка кой чете книгата:децата или възрастните(разбира се има хора, които са отраснали с историите за Хари Потър,но това е друг въпрос)?

Сега си припомням, че съм чел книгите с негови илюстрации. И преди и сега, не ми харесват. И не мога да разбера някви експерти защо се опитват да убедят маса народ, че са тъ*и и не разбират!?

Не познавам Зидаров , като художник . Но това което е Натворил прилича на рисунки на дете на 1 година - мажаници .

С каквито и красиви думи да ми го опаковате, на каквито и авторитети да се позовавате, илюстрациите са грозни и това е!

Илюстрациите ми харесаха. Според мен този по-наивистичен стил е чудесен за детски книги. Но аз не съм дете от 21-ви век. А и книгите вече са нищо повече от продукт за полудебилни потребители и задължително трябва да отговарят на някакви очаквани от пазара параметри, за да се продават. В противен случай те са литература, а тя буквално се изхвърлят от повечето книжари, като нещо напълно ненужно.

Ами нормално е да има негативни коментари(пълни с правописни грешки) за илюстрациите. Все пак това не нито е чалга, нито комикс...и се чудя дали са чели книгите или само са ги разглеждали?

Не са хубави илюсртациите от детска гледна точка. Може би за абстрактното мислене на възрастния да, но не и за деца.

Любен Зидаров има невероятен и забележителен стил все още си спомням някои от детските книжки с негови илюстрации. Толкова са живи и запомнящи се.

Да, бе:-) Как пък не. Не съм срещал дете, което да ги харесва. Не знам кой ви мобилизира тук да му оправяте имиджа. Че и с всякакви намеци и откровени обиди - който не ги харесвал бил я неграмотен, я нещо друго.

е, че сте неграмотен. Някой си не се пише заедно.

Да, определено попитах децата без да изразявам мнение пред тях за да не им влияя. Не харесаха изобщо илюстрациите, намират ги за грозни. От дете ненавиждам тези рисунки, гадни ми бяха и на мен.

Пълен булшит, от дете гомразя този - колко книжки е окепазил с илюстрациите си. И забележете, че не става дума за изложби, където да оценяват експерти, а за илюстрации и тук е важно децата да му харесват рисунките, а не какво мислят колегите художници. Е, аз като дете много го мрзех и се чудех с какви връзки се урежда да илюстрира.

това щях да напиша, мразех грозните му драсканици и като дете

Е, аз от дете не харесвам илюстрациите му.

Календар