Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Яна Борисова: Навън бушуват политици и вирус - две стихии еднакво опустошителни

СПЕЦИАЛЕН ГОСТ

Яна Борисова: Навън бушуват политици и вирус - две стихии еднакво опустошителни

"В моята "чудна нощ" светът изглежда точно както е в книгата, но сезоните се сменят много по-често, музиката звучи денонощно и вдъхновението е с размерите на небе", разкрива авторката на романа "Чудна лятна нощ"

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

За тоя 49год МИЛФ къв сценарий за филм за възрастни мога да напиша музиката от сладки стенания ще звучи денонощно а вдъхновението ще с размерите на небе

Младеж, има време ще научиш, че много често фантазиите са по задоволителни от реалността. Тая кака за тва ходи облечена в чували, да скрие прасец на борец и извън габаритен гъзец.

поетично, проникновено и яка рима... смея се с глас!

„Аз съм плебей по рождение и всички дриплювци са мои братя! О, колко грозна е земята и колко са нещастни хората! О, вие, там горе, вие...“

Абе тая какво иска да каже - че тия като нея са каймака на нацията ли? А каква е добавената стойност на интелигенцията, освен че папка наготово блага,изготвени от други? "Интелигенцията, която служи на интересите на капитала, е гоно." Един умен човек го е казал, познайте кой.

покрай поста ти си припомних вица за цигуларя, дето се оказал заобиколен от лъвове. извадил цигулката и засвирил като за последно. лъвовете се спрели, заслушали се и не го нападали. по едно време един лъв поразбутал другите, скочил върху цигуларя и го сдъвкал набързо... единият от другите лъвове измърморил - ей, тоя глухия как ни развали кефа...!

Аз вярвам в групите. В тези емоционални и творчески оазиси, където си разбран, обичан, подкрепян и намираш смисъл. Интелигентен ескейпизъм му се вика на това. Установяваш проблема "Интелигентните и качествени индивиди не искат да се занимават с политика, защото са отвратени." и вместо да кажеш: Мили другарчета от интелигенцията, време е да се активираме и да създадем алтернатива без елитизъм и самозаблуда" търсиш утехата на клуб по интереси. На края на деня имаш храна за самочувствието че си по-умен, по-начетен, по-чувствителен, по по най. А света продължава да си работи ръководен от "простите но ефективни стихии". И политическите грешки и вируса се лекуват със придобиване на стаден имунитет. Срещу вируса има ваксина. Срещу политиците има осъзнаване на реалностии и активност точно от интелигентните насочена към не толкова интелигентните. Тогава ще има промяна. С чакане и търсене на групички и изолация няма да се реши нито един от проблемите.

Браво, зачетох се и се замислих.

Авторката става, като за 50-годишна. А на непризнаващите вируса едно мога да им кажа - при сегашните мерки, без ефективен метод за лечение или без масово ваксиниране с ефективна ваксина, този вирус има капацитета да затрие човечеството за 13 години. Една вече мина. Просто математика!

С тази интелектуално-строга очилата физиономия и небрежния хиалурон в джуките ... ухаа!

През последните 10 000 години без ефективен метод за лечение и без масово ваксинирате никой вирус дори не е почвал да се явява като опасност да затрие човечеството. Това е просто природа. Който си мисли друго няма никаква връзка повече с реалния свят и е изпаднал в тотален ескейпизъм от реалността.

Книгата е много добра, усетих я по-драматургична отколкото роман, но не това е важно. И понеже като читател мога да виждам това, което искам, аз видях една великолепна ирония и не толкова любов, автобиографичност или саундтрак, в малък концентриран обем от интелигентен творец. Книгата е нещо свежо за търсещите из отрупаните маси/сайтове на книжарниците. Авторите трябва да получават мнение от читателите си извън рекламата и критиците, важно е за тях, а и за истинските им фенове.

Навън не броди никой, седят си на топличко. Не мога да разбера, при толкова умни, образовани и добри хора, как така става, че ни управляват примати, примитиви и престъпници. Може би, добрите хора са пренебрежително ограничено малцинство, различно от врещящата простащина и селяния, манифестираща разкоша си, генетиката си и мизерността си, може би тези нехора са гръмогласни и умеят да постигат целите си - да изчукат незабремително и анално умните, да ги ограбят всячески - имотно, душевно и с техните ограбени неща да си купят диплом, да се научат не мучат като Цветанов или някой етнически обрязан политик, знам ли, това е мистика. Даже съществуването на българите е мистика, но пък друг простак казва - има такъв народ, една оправна жена - руса и свирчеста ни вика - изправи се с един арменски интелектуал или измамник. Някак ми е мъчно за нас си, за липсата на щастие, когато си беден и умен. Някой казват - няма беден и умен, умният е богат, но тук не е така и в това е огромната беда, умният е добър и можещ и грабен, защото е знаещ и знае, че нищо добро няма в живота ти, ако се дължи на ограбването на други хора.

Ако умните бяха толкова умни и добри, щяха да изиграят глупавите и лошите, да вземат властта и да наложат умното и доброто. Щом това не се е случило досега има две възможни обяснения: 1) Умните и добрите съвсем не са толкова умни и добри, колкото си мислят 2) Умните и добрите са проклети да неуспяват в начинанията си

Просто са малцинство

не съвсем :) Истината е малко по-различна. По-семплите хора са доста импулсивни и не мислят много-много преди да направят каквото и да било. От друга страна не толкова семплите, твърде много осмислят и изпускат инициативата/момента. При повечето 'умни хора' импулсът просто липсва :)

Причината света да се управлява от некомпетентни и нагли хора а интелигентните да са потърпевши е многопластова. Интелигентността е плод на информационенно - аналитичен процес, който води до създаване на личностно изграждане, задаване на въпроси и логичен индивидиуализъм комбиниран с толерантност. Интелекта е умението да се прилага натрупаната информация социално и егоистично в контекста на оцеляването. Наличието на интелект води до ефективност в личен план, наличието на интелигентност води до усложняване на процеси и небалансирана имплементация в социално - икономически план. За това образованите хора работят в по-голямата си част като работници на по-просто устроени хора с интелект. Идеалният вариант е интелекта (воден от инстинкта за оцеляване) да води взимането на решения а интелигентността (високо ниво на информация и анализ) да допълва картинката. За това съществува тази класификация "хора на изкуството", интелектуалци с липса на умения за оцеляване и подтиснат инстинкт за оцеляване. В системата която обитаваме обаче ефективността е в култ, реално на върха на хранителната верига се паркират хора с интелект насочен към ефективност (морала е плод на интелигентност). Те успяват на база на колективизъм породен от егоистични мотиви (политически партии, корпоративни сливания, партньорства). Съответно индивидите с ресурси инвестират в интелект а не интелигентност, поради нуждата от печалба като иднивидите с интелект и интелигентност в комбинация успяват да създадат продукти и услуги за останалата част от масата хора, които имат първичен модел на инстинкт за оцеляване и са ръководени от подсъзнателен страх (което дава идеални условия за злоупотреба от политици и корпорации, които вече използват активно психология и статистически модели на основа на данните от интернет). Цялото това обяснение може да синтезира следният проблем: Интелигентните хора (образовани и с ниво на емпатичност) трябва да се научат да бъдат ефективни към социума проявявайки интелект и използвайки доказаните тактики за постигане на цели. За съжаление един от негативите на интелигентността е нарцисизъм и елитистичност. Откъсване от социума и нежелание за ефективна форма на колективизъм. А без наличие на такава промяна създадена от интелигентни индивиди няма да има.

интелект и интелигентност са синоними. може да си словоблудстваш колкото искаш на тази тематика и пак ще дрънкаш субективни глупости

Я са тия дето не са наясно ква е разликата между интелект и интелигентност да се образоват. Ей ви линка. Коментара на "Истина" има само една грешка - че е написан на сложен език. Трябва по-простичко за хорицата, като в линка - с табличка и цветничко та да зацепят: http://www.differencebetween.net/language/words-language/difference-between-intelligence-and-intellect/

се припокриват в известен смисъл. Едната е производна на другата, но разграниченията на словоблудстващият не предполагат такива разлики. Словлоблудствайте си на воля.

Абе толкова ли е трудно да погледнете един линк чак толкова да не знаете английски е трагично. Едно си баба знае, едно си бае. Скролнете малко и вижте таблицата.

НАЙ-интелигентния бг граждани е някво момче от Варна с IQ158 член на Менса работило за бакшиши като портиер в х-л Интернационал понеже владеело няколко езика и са разбирало добре с изрелските комарджии туристи от преди ковид кризата

Ти сега използва всички натруфени изрази, които са ти известни и очакваш да ахнем "леле, колко е умен". Ами не. От университета знам - преподавател, който разбира от материята си обяснява изключително ясно и достъпно. Почне ли с клишетата и мъглявите термини - нещата не са в негова полза.

Най-после някой да каже истината!!! Умна жена.

Напомня ми на дъщеря ми. И тя като научи нещо ново си мисли че е открила света, че никой досега не се е сетил и почва да го разказва на всички... "Ти знаеш ли че..."

Това че навън бушува "стихията" на опустошителен вирус е приказка от 1001 нощ. Пълна илюзия.

Стихията на КАРАНТИНАТА.

Най-сетне да чуя и видя нещо по-различно от новините за Ким Чен Ир, Путин или Тръмп! Пък и наште хубавци. Ето, не било страшно да пуснеш и някоя културна новина за културен човек, макар и стърчаща така самотно между другите /засега/. Даойде ми като слънчев лъч в тази мразовита и сива седмица. И да бъдем великодушни, с толерантност да подхождаме към тези, които неминуемо ще словоблюдстват тук след малко...Те не са виновни, че ги направиха такива, отнеха им надеждата, оставиха ги да пукат по стълбища и тротоари без пукната пара в джоба и после ги набедиха за неразумни, безотговорни и психясали. Но да пазим появилите се единици тук-там като Яна, че иначе това би бил краят ни!

За Ким Чен Ир не си чул и видял новини от 9 години ...

Навън броди страааашен вирус...

Аз, бродя... и съм страшен, който не ме слуша ще папка на чекмеджетата дъските.

Календар