Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Вижте новия барелеф на Яворов в италианското градче Борго Верчели (снимки)

ПАМЕТ

Вижте новия барелеф на Яворов в италианското градче Борго Верчели (снимки)

Селището е известно и като Борго Булгаро

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Ето, в още една страна има паметник този титан и чист българин!!! Първата е Армения - заради изразеното съчувствие след турските зверства и кланета на над 2 млн. арменци в началото на 20 век, той пише прочувственото стихотворение "Арменци", в което описва нерадостната им съдба на прокудени от родния си дом. С което заслужи завинаги място в сърцата им! И в наште.

Поклон пред великият Пеьо Яворов !!

Важното е,че хората са отворени и тачат произхода си.Стиховете на Яворов ще бъдат чути и в този град,а те са изключителни.А на хълма в Брунате над езерото Комо се издига бюст паметник на Пенчо Славейков в двора на библиотеката,отделно барелеф където е живял последно,е изключително приятно да видиш българска следа която се пази далеч от БГ.Създадена е италилианска фондация на името на Славейков която провежда конкурси за млади поети.

Борго Булгаро - свързано с богомилите, прогонени от България? един френски оперен певец разказваше че е от българско градче във Франция и винаги казвал, че е българин, защото българската певческа школа има световна слава

Календар