Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Вестник "Таймс" от 1912-а: В Източна Европа се роди нова военна сила

ХРАБРОСТ И ДОБЛЕСТ

Вестник "Таймс" от 1912-а: В Източна Европа се роди нова военна сила

На 6-и май в деня на Св. Георги Победоносец България почита положилите костите си пред олтара на Отечеството

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.
ChatGPT

България след освобождението е нахъсана и милее за обединение с останалите си територии. Новополучеия суверенитет се брани с кръв! СССР използва положението ни за да създаде фронт срещу НАТО (както НАТО направи с Украйна), затова армията ни е "глезена" от към техника по времето на комунизма. След промяната обаче България не може да подържа толкова голяма активна армия и толкова техника и поглежда към НАТО с надеждата да бъдем модернизирани. (Между другото България попада под влиянието на СССР след споразумение между САЩ, Великобритания, Франция и Русия) НАТО обаче има друга идея и уплашените турци поставят условие към България да нарежи ракетите си. Танковете ни са дарени на Македония, а правителството се надява на подмяна от страна на САЩ. Колкото сега получихме Ф-ките за 3 милиарда - толкова и тогава получихме нова военна техника! Нито САЩ, нито Русия им пука за нас!

За съжаление през 1989 г. тази военна сила се разболя много тежко и в момента сме станали за посмесище...

Странно е как винаги се бием в гърдите за неща на повече от 100 години! И "цар" борис може да е бил страхотен човек , но не е бил българин ДМЕПМ!

От израждане хубаво да четат, мамицата ви руска тъпа!

Добре, че в България е имало масово партизанско движение за борба със слугата на Третия райх цар Борис 3 , та Бъгария е запазила територията си след Втората световна война, загубена от фашисткия режим в Бъгария.

ChatGPT

Лесно е да се плюе след повече от 100 години история. И в двете световни войни България заема страната на този, който предлага "обединени български територии". Просто така се случва, че и в двата случая сме губещи

Българският получовек не разбира, че в момента изтърпява наказанието за изродщините на терористичната комунистическа партия и терористичната българска армия, които избиха десетки хиляди граждани на Европа. Не е лошо да сме патриоти, но да не подменяме и забравяме уродливата реалност в периода 1945 г. - 1989 г.

Да напълно си прав , България беше асимилирана от простата селяшка комунистическа сбирщина. Преди девети, България е имала велика армия на която дори и германските войници са ръкопляскали при тържествени маршове на Българските войски. При идване на власт на бандитската комунистическа партия първо избиват всички кадети , след което цялата интелигенция на България . Резултата след 80 годни все още си ближем раните, а те "другарите" продължават да ни крадат и управляват . Не е ли видно ,че чедо на заварчик и чистачка се вихри в Парламента с желание да управлява България ?

Българският получовек - себе си ли имаш предвид, коментирайки ?

Я разкажи за убитите без съд и присъда преди 9 септември 1944 г. Разкажи за отрязаните глави, разкажи за 50 хил. лв. награда, разкажи за убитите деца, разкажи за двете национални катастрофи, разкажи за отрязаната глава на Александър Стамболийски, разкажи за "професора - кръволок" Александър Цанков. Разкажи за РО - 2, за генерал Кочо Стоянов, за генерал Сава Куцаров, за Славейко Николов, за Тома Прендов, разкажи за 9 юни 1923 г., за 19 май 1934 г., Разкажи, разкажи, аз ще те слушам внимателно. Какво, страх ли те е? Защо запецваш, демократче? Расло при социализма, гадно ти беше, а?

Maлко са ви клали, ваща семка рубладжийска. МАЛКО

КУБУРГИТИ винаги са ни правели съюзници с Турция и Запада за да на прувалят.

Съюзи с Германия , а след това - катастрофи. Сега за трети път сме в същия съюз

и да ме наричате русофил Възраждане все повече ми се издигат в очите. Прави впечатление че руснаци и китайце повече се съобразяват с "другите" отколкото хамериканците, които са готови на всяка цена да те унищожат, ако не им се подчиняваш! Американците не приемат чуждо неподчинение!!!

Това като гъделичкане и подкокоросване към новата война която създадоха ли да го разбирам?Вие ли какви сте боклучаци,но ви усетих !Лошето е че наще продажници ви играят по свирката!Засега Възраждане за България!

Поклон на всички загинали за нашата България, чоже да нямаме много, но имаме нея, поклон и на тия момчета, които в тия времена правят така и ние да кажем, че тук има някой, и че ние имаме армия. На всички плюещи ще им кажа само едно, да четат Бай Ганьо, там всичко е описано!!!!!!

сополи. това ви е "историята" - сополи. и смегма

погребаха и армия и България! сега властва айдука и педераслъка. калъча му е майката иначе няма оправия!

Гледайте военния парад от 1981г за да знаете че и ние сме имали армия. Днешната армия не може и добре да марширува па камоли да брани род и родина.

болшевишки отпадък

Същите железа от 60_те години . Пич явно не си служил в армията по татово време :-)

Този военен парад по скоро приличаше на шествие от музея за военна техника. Като сложиш и всички тези шкембе войници :-) . Няма как пропаднала държава да има армия , все пак трябват пари. Опредено Виденов ден пристига пак и е ред на новата генерация да разбере какво е това Виденова зима, а ако се върнат и шенгенските визи, е тогава няма да има и бягане :-)

В новата ни история само в една война не сме нападали ние и баш нея сме спечелили - ирония ....

не е ирония, нападателните войни почти винаги свършват с поражение, макар че според сърбите ние сме ги нападнали през 1885 година, това е нашата свещена война

НА ПРОЕКТА БЪЛГАРИЯ СА И ХХХ ОЩЕ НА БЕРЛИНСКИЯ КОНГРЕС 1878 ГОДИНА .... И ОТ ТОГАВА ДО СЕГА САМО В ПЕРИОДА 1944 ГОДИНА 1989 ГОДИНА СМЕ ИМАЛИ РАХАТ ДА СЕ РАЗВИВАМЕ .... А СЛЕД 1989 ГОДИНА БЛАГОДАРЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ КОИТО ОТ 1878 ГОДИНА ДОСЕГА СА ХХХ МАМАТА НА ВСЯКА БЪЛГАРСКА ПОБЕДА, ..... ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН ПРОЕКТА БЪЛГАРИЯ ДА ПРОДЪЛЖИ ДА СЪЩЕСТВУВА Е ДА МИСЛИМ КАК ДА СЕ ОБЕДИНИМ С ВОЛЖКИТЕ БЪЛГАРИ ОТ ТАТАРСТАН , ЧУВАШИЯ , БАШКИРИЯ И КАБАРДИНО БАЛГАРИЯ В РАМКИТЕ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ...

Тъпо нали ..след толкова години

а 2013 година първа национална катастрофа, само благодарение на Австро Унгария румънските войски не влизат в София, и румънската кралица, и фердинанд са от рода кобурготски

1913 година*

Всеки народ ,който е трябвало да избира между войната и позора и е избрал позора , в крайна сметка е получил и едното и другото. Защото маса дървени философи твърдят, че лошия мир е по-добър от добрата война. Защото маса хора считат, че преклонената глава сабя не я сече. И че да би мирно стояло- не би чудо видяло. Веднъж отстъпиш ли ,направиш ли компромис със свободата си, с честа си- полека лека ще се отзовеш в положението ,в което робството, дори на пръв поглед комфортно, ще бъде твоя съдба. Само тази глава, която във всеки момент от живота си е готова да се отдели от плещите си в името на своята жизнена философия, е свободна .

По това време България заделя 26% от БВП за армията. Всичко друго е пълна скръб.

ТОВА Е ПЕРИОДА НА ИСТИНСКА БЪЛГАРИЯ ПРЕДИ ДА ДОЙДАТ РУСВНАЦИТЕ, КОИТО НИКОГА НЕ СИ ОТИДОХА!!!

По ,,времето на руснаците,, имахме боеспособна армия и нито една руска база !!!

Докажи , че сме били боеспособни след 1945г. В коя война участвахме? Май само в 1968г в Чехословакия. Останалото време си беше мирно....Пишете неистини за този период.

НРБ е съветска база

Ти си " Nick" , защото майка ти е К..... или си в гъз правен , защотои в двата случая НЕ си Българин а си БЕЗРОДНО КОП......... !!!

Имало едно време армия. А сега има само зелено чорапче.

Какви хора сме имали, патриоти.... Четейки това стихотворение, ти се пълнят очите със сълзи и мъка, че вече като че ли нямаме такива хора, да мислят само и единствено за родината, сякаш последните от тях са останали в ледените могили...

Хайде и ние като Зеленски: като няма как да каже че той не е лош, изкарва произхода на майка си

За това ли се биха и умираха ! Та днес такива като Киро да стават премиери.

А един друг резидент!

С една дума хората са умирали за да може после едни тарикати дето и барут не са помирисвали да крадат и да живеят като супер богаташи без и ден да са работили или направили нещо полезно за обществото.

Сега нямаме армия ,скоро и държава няма да има.

Календар