Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Варненци бяха актьори в радиобалета "Нонумент 2.0" на Паметника на българо-съветската дружба

МИНАЛО И СЕГАШНО

Варненци бяха актьори в радиобалета "Нонумент 2.0" на Паметника на българо-съветската дружба

Автори на текста и концепцията на "Нонумент 2.0" са Оле Фрам, Торстен Микаелсен и Михаел Хюнерс от немския колектив "Ligna"

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Майко мила, да не се върнахме в 82-та - организираме си празненство на българо-съветската дружба?!?!?! Май наистина е вярно, че Варна вече е руска територия...

_stankow

Само невръстни дечица. То аслъ кой възрастен ще се остави да го правят на маймуна - ха сега легни, ха сега си дигни ръцете, ръкопляскай, гласувай, поскачай. Айде, някое НПО изкара гранта ...

"Всеки паметник прекъсва континуума на времето, иска да бетонира ситуацията, каквато е била, за да замрази исторически момент, но времето не спира.". Иначе казано, паметниците са вредни, така ли? Ако е така, да вземем да сринем Бранденбургската врата в Берлин, а? Дали създателите на това политически толерантно шоу са се сетили, че думата паметник на български идва от памет, а немската denkmal се превежда като паметник, но идва от израза помисли, помисли малко? Едва ли. Такива не мислят, а и не обичат да помнят - за тях историята не съществува. Да ги попитам нещо, в какво по тяхната логика едно създаване на паметник се различава от неговото унищожаване? Защото в САЩ (а и в Европа) унищожиха доста памтници, но станаха ли по-добри хората? По какво разрушаването на един паметник се различава от изгарянето, забраняването или пренаписването на една книга, защото се вътре имало "онази дума", която е обидна в САЩ - негър? Паметниците действително показват момент от историята, каквато е била, когато са правени. Те са като "километрични камъни" в историята на хората. Но и също, както километричните камъни не прекъсват пътя, така и паметниците не спират нито историята, нито "континуума на времето". И защото, очевидно в статията е подчертано - украинци, руснаци, война, въпреки че става въпрос за паметник, много интересно е тези точно украинци и руснаци да отговорят на простичкия въпрос - по-добре ли се чувстват, след като в Одеса и Лвов събориха паметниците на Пушкин? Сигурно защото е бил привърженик на Путин и е одобрил войната в Украйна?

то Zа тва сме на тва дередже , щото не сваляме червеното кремълско фередже и БГ е бъкана с альоши , мочове и други евраZийки червени памтници- караконджули !

Десетки варненци участваха..ха.ха.ха аз виждам 10 варненци на снимките..ха.ха Можеше да ги изброите поименно..ха.ха

Календар