Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Валери Йорданов: Ще се борим до последно, защото нещата излязоха извън контрол (снимки)

ПОЗИЦИЯ

Валери Йорданов: Ще се борим до последно, защото нещата излязоха извън контрол (снимки)

Протестиращи се събраха пред Народния театър "Иван Вазов" в подкрепа на Александър Морфов

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Кой ги запона 'нещата', погрижи да ескалират, не остави избор на директора и всичко излезе извън контрол. Морфов остава - като режисьор. Иска да е главен ли? Дразнителят му напусна. Що не си седне на творческото Д и да работи, вместо да гаменства. Хем простак отвсякъде като човек, хем трябва да се наложи - напълно. Ама моля ви се, Валери Йорданов. В момента цялата ви подкрепяща го истерясала гилдия трупа негативи. Не го ли съзнавате? Това да не ви е кръчмата на Странджата?

Изглеждат като 20-30 човека на тоя протест. Не знам колко от тях са журналисти. Да не се окаже , че в статията са изброили участниците поименно ?

Морфов май не е поставял нова пиеса 6-7 години. К'во е работил в Народния театър ?

Къци Вапцаров и той ли е артист? Май ще спра да ходя на театър?!

И кое е "последното", до което ще се "борят"? Може би съществуването на Народния театър? Браво! Напълно в духа на пълната промяна на демократичните принципи в още по-демократични!

Народният театър трябва да бъде преместен в Пловдив, ВеликоТърново, Русе, ... или в друг, по-нормален български град. София е отровната столица на България. И не само Народния театър трябва да бъде преместен ...

Да раздадат на тези пухляци малко алкохол, за сметка на Министерството на културата. И протестът ще приключи.

Морфов има вид на луд човек. За да вкараш политика в Народния театър и да драскаш заплахи по вратите и стените, трябва наистина да си откачен. Или фашист, ... което е едно и също

Морфов ли докара тази пачавра в театъра ?? Жалки сте !

Пачавра, а ? А ти какъв/каква си ?

Жалка жълтопаветна история ... Народният театър не е Морфов театър, или на някой друг. Скандалите и неразбориите станаха твърде много, а продукцията с все по-ниско качество. Това малко хора отбелязват, а това е най-важно

Парламента е увредил всеки сектор в родината , депутатите са пълен боклук !

И с какво толкова е " велик" ,и незаменим този морфов ? Може би само с това , че един от малцината останали фенове на промяната ?

Направете си театър от 6 човека и си драскайте по вратите, напивайте се и не ходете на работа. Никой няма да ви търпи простотиите, скапаният директор на Народния Театър достатъчно ви търпя, пълен мизерник, трябваше да изгони Сашо още след вандалщината. Държи го на работа и Сашко получава заплата, а не е стъпвал в театъра от 3 месеца??? Щото бил много талантлив.....

Това беше първо действие на спектакъла. Във второ действие изхвърлят като парцал директора на театъра. В трето действие директорът става депутат на ДПС,колега на почтените джентълмени-Пеевски и Данчо Ментата. Завесата пада.

Респект и уважение към протестиращите, но ... това не променя факта, че Александър Морфов имаше неадекватно поведение на самозабравила се личност през тези месеци на скандала. Не мога да приема и да се съглася, че някой като Морфов (или който и да било друг) има право да определя кой може да работи в Народния театър (или друга държавна / общинска организация) и кой не може, само на база неговите политически пристрастия. Това е недопустимо и неприемливо поведение от личност като Морфов, имаща претенция за височайша особа, а реално показващ през тези последни месеци поведение досущ като на политическите комисари на БКП от преди 1989 - плюене, храчене и обругаване на всеки, който не е в правилната партия (тогава в БКП, а сега в ПП или ДБ). Все се надявах да не сме сменили политическите измекяри на БКП от преди 1989 с нови сега, само дето сега са неолиберални комунисти и новите БКП май се оказват ПП и ДБ - всеки, който не е с тях, веднага бива обвиняван и заклеймяван за "боклук и измет". Всъщност истината и реалността е, че както сред привържениците на ПП и ДБ има свестни и читави личности, така също има и боклуци и отрепки, и по същия начин и при привържениците на ГЕРБ и ДПС има читави личности, но има и боклуци. Обаче кой може да е обективен и да излезе и да каже: "И при нас има както читави, така и боклуци, и по същия начин е и при другите политически партии - имат читави, но имат и боклуци". За съжаление или за радост, този скандал свали маската на Морфов и ... отдолу се появи не особено приятна личност, по същество се оказа персона изпълнена със злоба, жажда за мъст и обругаване. Това не е достойно поведение за никого, още повече за личност като Морфов с претенция да заема морален обществен пиедестал. Не мога да приема за морален аристократ личност от която бълва омраза, гняв и зловоние. Това не е моя морален аристократ, сори Морфов, сори брат, не си моя човек и се надявам обществото да прогледне, да си свали замъглените очила ... и да види, че театралния режисьор е гол (по аналогия с "Царя е гол, 'кво му се възхищавате").

Ама хич не става въпрос само за политически пристрастия. Бъди си член на ДПС, гласувай си за тях. Няма проблем, всеки има право да избира за кого да гласува. Обаче, има разлика от това да гласуваш за ДПС, да си член на ДПС, да си активист на ДПС, и да се изтапанчиш на изборите до Доган. Плюс да се хвалиш за последното. Това са ЧЕТИРИ РАЗЛИЧНИ НЕЩА! Ай ем сори, но Доган е олицетворение на всичко, което интелигентните хора не понасят в българската политическа и икономическа действителност. НЕ МОЖЕ лицето на Народен Театър Иван Вазов да парадира с близките си отношения с Доган. НЕ МОЖЕ! Ако не разбирате защо не може, значи си заслужавате и управлението и политиците, заслужавате си и Доганя да продължава да изпива бъдещето на децата ви през зависимости, интереси, обръчи фирми и т.н. ЗАСЛУЖАВАТЕ СИ!

а Ламбо Бог да го Прости ..беше и член и депутат и всичко кво се сетиш в БСП и сега кво се очудваш ..че може би ..едва ли не ..може да има и други ангажирани политически като него ..?!..айде чиба ..стига с теZ московопомаZани нищожества като Морфия !

Бай Пешо, много грешиш, объркал си човека за мен. Самия аз съм гласувал за ДБ и ненавиждам лидерите на ГЕРБ, ДПС и БКП (пардон БСП), но ... не мога да си крива душата и да очаквам чудеса от Христо Иванов, който няма нито един ден трудов стаж като юрист (къде между другото е работил той, че да има големите претенции той да прави реформа?), или че Кирил Петков е с неадекватно поведение и неадекватна усмивка и направи огромната тъпотия да наруши Конституцията (факт за който има категорично решение на Конституционния съд), или че Спецов (лично протектиран от Асен Василев, това е обществена тайна) е имал пряко участие в няколко фирми за точене на ДДС и след това тези фирми са прехвърлени на малограмотен човецец, или какъв е дългия юричидически стаж и висок експертен капацитет на Надежда Йорданова и т.н. Ако съм обективен и безпристрастен няма как да не виждам всичко това (и още много подобни от ПП и ДБ), както по същия начин бих казал че Тиквата от Банкя е нагъл балкански цървул, че Султан Доган е богаташ с обръчи, че Резидента е фен на Путин и страната на руските орки, че кака Кори е лидер на БКП (пардон БСП), че Костя Копейкин е мекере на Раша и т.н. Реалността е, че гласуваме за "най-малкото зло", но ... това съвсем не означава, че не виждам какви хорица са лидерите на ПП и ДБ, и въобще не изпадам във възторг от техните изпълнения. Това обаче е отделна тема. Моята теза, е че не е прав Морфов и всички, които го подкрепят, защото ... не е редно и не е правилно да определяш кой да работи в държавна / обществена организация (пък била тя и Народния театър) само на база неговите политически пристрастия. Та уважаеми "умни и красиви" (за които гласувам) - Вие осъзнавате ли, че това Ваше поведение не е с нищо по-различно от поведението на политическите мекерета на БКП от преди 1989 - не е важно какви са професионалните ти качества, по-важно е да си от правилната партия (тогава БКП, а сега явно - ПП или ДБ). Това е неприемливо за мен, защото за мен е по-важно в една работа човека да е добър професионалист и да е читав като личност, а не на коя партия симпатизира. А в този скандал с Морфов какво се оказва - "не ми думай за професионалните качества на Кръстева, аз ти думам за нейните политически пристрастия, не е важно какъв е нейния професионализъм, а е по-важно от коя партия идва и това ще е критерия за право на работа - ако си от нашите, демек от ПП или ДБ, ставаш за работа в Народния театър, а ако си от ГЕРБ или ДПС, или БКП - не ставаш за работа в Народния театър". Ей това е позицията на Морфов и неговите фенове в чист вид. Съжалявам, но за мен лично това е позиция на комунист от преди 1989, няма никаква разлика, просто сега някой се кичи с брошка ПП или ДБ, ама в този казус се държи като комунистическо мекере на Бай Тошо. Съжалявам, но това е голата истина.

Аз пък казвам, че ти не разбираш... Първо, еднакво не понасям червенушковци, Радевци, ХристоИванови, Банкянци, КирилПетковци и цялата пасмина, чиято единствена цел е да се задържат във властта, а не да направят нещо смислено. После, пак да повторя - става въпрос за Ахмед Доган, най-големия "архитект" на целия цирк, който се случва в България в последните 30-35 години, вкл. и на голяма част от цирка в последните две години. Обръчи, интереси външни и вътрешни - ако има на кой конкретно да "благодарим" за хубавата ни действителност, една голяма част от "благодарностите" са към него. Второ, лицето Велислава Кръстева, въпреки че е с българско име, е решила да парадира с връзките си с Доган. Пак да повторя, това е ЦИНИЗЪМ. Ако бях директор на каквото и да е, първо никога не бих я взел на работа, второ, след подобна изцепка изхвърча директно. Без да трябва някой да драска по врати. Трето, въпреки че не одобрявам вандалщината, няма как да поставиш на една нога Александър Морфов и Велислава Кръстева. Хеле пък Стефан Данаилов, дето го намесиха по-горе. Става въпрос за културен институт все пак. КУЛТУРЕН. Това нарочно да парадираш с връзките си с Доган е АНТИКУЛТУРА. Няма как да ви го кажа по-просто.

Пешка стига с това ДПС бе. Уволниха Морфов защото нарушава закона. Депесарката какво общо има ? Утре ше надраска Народното събрание защото има комунисти в него .... той какъв е да решава кой къде ше работи ? За "гербаджийския боклук" би трябвало и до съд да стигне. защото тия неща в нормалните държави са подсъдни. Само , че явно законите не важат и за Доган и за Боко Барселоната и за Кирчо Дислецията, че даже и за Сашко Морфов, на който Фелини може да му е най-много асистент и то ако е от правилната партия.

Една шепа жълтопаветни некадърници се готвят отново за "Велико народно въстание".Погребалният агент Минеков да облече черният костюм и да ги поведе.Не виждам Йоло Денев и Дионисий!?

Не театър , а в цирк се превърнаха постановките на морфов !!! С уважение към изкуството цирк , но не и към циркаджиите на морфов

На Ленчето Петрова в рошавата путчица.

Къде е Рашков бее , другар по чашка , и по путинофилия до морков?

Видя ли Иво Инджев някъде, знам, че противоположната позиция е правилната.

Валери Йорданов, артист с гоеорен дефект, Къци тъп, с тъпа реклама за бързи кредити , Минеков и още шепа защитници на "великият Морфов". Борци...

Не ми се иска да предполагам, кой е крив, а кой - прав. Според мен и едните и другите са и двете. Цялата тази дандания е поради една причина. Така нареченият български интелектуален елит още от времето на социализЪма и до ден днешен върви след тези, които са на власт и му подхвърлят трохички, извинете - парички. Сега обаче сме в политическо безвремие и безвластие и те са се разделили на групички, които вървят след отделните претенденти за власт. И се лаят един - друг точно, както го правят онези, на които те слугуват. И едните и другите претендират, че именно те са демокрацията, свободата, културата и на-вече - че именно те са "най-великите", а "ония, другите", естествено - те за нищо не стават. Всъщност до един са дребни душици. Не им пука нито за културата, нито за хората, а най-малко пък за театъра. Логично - те нямат достойнство. Нивото им е ясно - щом задружно считат за най-голямо постижение на българското актьорско майсторство демонстрирането на окървавени менструалните превръзки и отваряне на ципа на панталона на Руди Джулиани от Мария Бакалова. Толкова майсторско отваряне, че дори опитна проститутка би й завидяла. И те, "театралите" й завиждат. Много.

Една шепа хора-егоцентрици, занимават цяла България със себе си! Що за наглост?!? НИКОЙ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ВАС! Защото преди 2 години, отново една шепа жълтопавежни иди-оти обърнаха живота на хиляди. Някой направи ли си труда да проследи кариерата на този морфов? Защо прави постановки в Москва, след като целият свят осъжда кремълския бонзай? С изключение на примата Стивън Сегал, разбира се! Збогом, както беше написал другия оувър-рейтид майор деянов. Без Морфов България ще е ено по-добро място!

като сте толкова големи артисти си направете един театър и играйте там. да ви видим.

Те си го правят театъра те непрекъснато са в някаква театрална постановка ама на театралите в Парламента вода на малкия пръст не могат да донесат.

Дано уволнят цялата трупа на театъра. Няма по-бездарни от българските актьори, режисьори и сценаристи. Нямат едни успех на световната сцена - най-много статисти по популярни сериали. Един не може да говори чужд език като хората и само реват за държавни пари без да имат грам добавена стойност.

Морфов бил "горд и достоен" човек,пък до последно чакаше да му бият шута.

Аскеер е с намигване, хем е близко до Оскар, хем е близко до турското аскер, което означава войска, а наградата се дава от Театъра на Армията. Така че е много добре измислено, ама човек трябва да знае или като не знае да попита, но без да прави излишни коментари.

Голямо намигване.. Хем към САЩ, хем към Турция... Страшна комбинация - тюрлюгювеч.. Дано някой намигне и към българското или поне към древногръцкото... Аааа, да, и какво общо има Оскар с театъра? . Теорията ти не е убедителна

И кой е виновен за това да излязат извън контрол!?Дали за това не е допринесъл надменният,безпардонен,циничен,нагъл Морфов!?

В руската Уикипедия пише че тоя е руски режисьор. На театър в България не съм ходил от средата на 90-те, отвратен от бездарието и преиграването на тия смешници. На театър в България отдавна вече ходят предимно провинциални парвенюта, говорейки за това по цяла седмица в офиса пред другите селски меринджеи.

Относно коментарите надолу с препратки към турското робство, винаги ме е озадачавало името на Най-голямата ни театрална награда - Аскеер. Дори да идва от някоя театрална муза, изключително близко е по звучене до турската дума за войска. А от аскера,българина добро не е видял.

Ко ши прайм ся без Морфуф ба?

Държавният театър е почти като останалите държавни администрации - номенклатура, политика, номенклатура. Ако Морфов е бунтар, по-автентичен ще бъде ако не работи за държавата! Ако е прекрасен режисьор на свободна практика, театрите сами ще го търсят за работа.

Хайде, моля, бил гениален режисьор... За българската публика, която не е гледала западен театър, може, но за хората, които са гледали представления на Уест Енд и Бродуей, е един посредствен режисьор. Относно конфликта кой крив, кой прав, много е трудно да се прецени.

Значи, Народният Театър не е важен, само Морфов е важният?!!! Има, и други, които са по-добрият избор от Морфов! Много се преекспонират нещата!!!

Гуем праз.

Достойна позиция на един достоен човек!!! Вазов е казал:"Лудите,лудите да са живи!".Лудите и бунтарите носят свобода,примирените - робство!!!

Да, но Морфов си е сбъркал мястото. Лудите са по горите, по неотъпканите пътеки. Той хем избрал да е държавен служител със сигурна заплата, хем иска да е бунтар. Много фейк

Тез хора вода не пият ли ? Дамаджан .... Трябва КАТ да мери не промили , а актьорско въодушевление . Ужас, закривай !

Това е Народният театър "Иван Вазов ",национална светиня! Случайно този човек е написал "Под игото",а не "При османското присъствие ". Като си пи ар на този театър,не може и да си пи ар и на Доган!

Те ти го и Милен Миланов "А`Аскера", който за последните 10 г. изигра по една роля на година.

Прочети "Нова земя" на Вазов.... описано е това което става днес. Неслучайно тази книга бе инкриминирана за столетие.

е член на "Атлантическия клуб", каквото и да значи това. Освен далавера и прав път към висините.

Какви отвратителни коментари за един достоен, свободен човек със съвест, пфу! Войнството на наглата PR-ка …

Аз дори не запомни името на жената, но поведението на Морфов в цялата афера е много далеч от достойно

Тая с чантата на Луи Вютон и розовото палтенце я хванаха да шофира с над 1,2 промила. С полицейска регистрация е. Не е добра компанията, която подкрепя Морфов. Други трябваше да са там - Иван Радоев - младши, Валентин Ганев, Руси Чанев, Вальо Танев(той има тежък здравословен проблем), Теодор Елмазов, Иван Савов и т.н. Няма ги.

Утре отивам на концерт "Българе" в Зала 1 на НДК. Елате да видите какво е култура, а не тези наподобяващи на преяли пица с кристали. Утре може и киро да е там.

Не само театъра, а и цялата държава е в духовна нищета и упадък. Ако търсим виновни, то по-добре да се вгледаме в самите нас.

ТЕЦ-ът на Доган има ли пи ар!?

Щом другарят Минеков защитава другарят Морфов,значи работата е ясна.Кръвта вода не става,нали така другари комунисти?

Е кЪ?!

Виж директорът на коя партия е в ръководството!!!И не е ли червената петолъчка емблема на тази партия.

Само халтурата да беше проблема на тая губерния!!??

И всички това, заради една турска *урва, да съсипеш БЪЛГАРСКИЯТ НАРОДЕН ТЕАТЪР.!?

Народният театър е надживял диктатурата на дочените гащи и правешкия уникум, че един Морфов няма да надживее. Отиваш далеч, като го определяш като съсипване

пребит с камъни и обесен на фасадата на театъра директорът на Народния Театър. Изрод!

Вчера протеста беше от 8 човека а днес 23 на спирката на рейс 213 има повече. Една пияница по малко!

Как някой не се облече като човек. Това е неуважение към публиката, на която разчитате за подкрепа, бе!

Няма спор в качествата на Морфов, като режисьор. Но това не означава, че поведението му в колектива е допустимо. Да драскаш с флумастер в Народния театър.?!?! Тази сграда е надживяла пожар, две световни войни, една Балканска, земетресения, диктатурата на работническата класа и дочените манти..., та да дойде Сашко да дращи с флумастер!! Тази институция Народен театър да не му е бащиния?!? Да не му я завещал дядо му?! Никой, претендиращ за интелект няма право да се държи така. Освен това, вярвам, че проблемите му с алкохола са истински. Следващ момент е нарушението на Конституцията, което подсъдимо - да дискриминираш хора на основата на политическо пристрастие.... Според мен може да бъде много по-успешен в ролята си на бунтар, ако не работи за "Директора на училището", в смисъл за Министерство на Културата, за държавата... Нека работи като артист, без номенклатурни ограничения

Като им гледам подпухналите фейсове на повечето от снимката, явно са почнали с протестирането отрано.

Да защитават един боклук, който даже е много под нивото на умнокрадивите гаменпета. Даже много го търпяха тоя...

Календар