Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Шега с Маргарет Тачър обрича на фатален край легендата Бени Хил

СВЕТОВНИ ШОУ ЗВЕЗДИ

Шега с Маргарет Тачър обрича на фатален край легендата Бени Хил

30 години от смъртта на един от най-талантливите комици на нашето време

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Гледах го навремето с огромно удоволствие! Беше готин, непринуден и оригинален, със свеж и неподправен хумор! Почивай в мир, Бени!

Не знаех, че е бил цензуриран. Пускаха ни го в часовете по английски (без субтитри, разбира се). Имаше наистина смешни неща, но имаше и такива, които ми изглеждаха странно сексистки. Тогава даже не знаех тази дума, но звучаха обидно.

чичо Бенин беше велик.

Не знаех тези подробности около Бени Хил. Но в крайна сметка това показва и колко скопено и манипулирано общество имат прехвалените англичани. Не знаех, че и Тачър е била такова дърво. Общо взето подобни статии за значими личности и събития остават единственото положително нещо в този западащ сайт, пълен с цензура и тролове.

Когато тачър умря, англичаните празнуваха. Та, може да си представиш, колко са я харесвали...

Маркс брадърс - Бени Хил - Монти пейтънс - Роуанд Аткинсън. Велики и неповторими гении на анархистичния и безграничен хумор!

Да , "демокрация" и "тоталитаризъм" са двете наименования на едно и също нещо. Разликата е, че ако не си съгласен едните те ликвидират "тоталитарно", а другите "демократично". И другата разлика е, че глупаците при "демокрацията" си мислят, че живеят свободно. Така си въобразяват ........ докато не им се стовари "демокрацията" с цялата си тежест на главата.

Жалко за държава и народ, които не ценят великите си таланти! И тогавашната и днешната политическа коректност са бич за свободата и истинското творчество. Холивудските бози днес демонстрират това прекрасно! Дано истината и свободата оцелеят, иначе сме обречени!

Гений... С много тънка душевност... В него се вижда хубавото и качествата на английския артист, на английския хумор, ако щете и на съвременна драма поднесена със смях ... Ама бил по някога циничен ?! А не е ли циничен английският начин на живот, английската вътрешна и външна политика ? А колко да е циничен ? Разбира се на фона на днешната "поп" и "рап", "ар-ен-би" музика (и бг чалгарските варианти) е като ученик от четвърти клас. "Конфликтите" за които де-факто цензурират шоуто на Бени Хил са два - усмиването на британските политици и съдии (които някак си преглъщат това), но дебилната, потънала във власт и донесла толкова страдание на собствения си и много други народи, безчувствена баронеса (мога да бъркам дребната и титличка) - Маргарет Тачер не притежява капка хумор и не може да му прости това. Когато английски и западняшки фондационери и соросоиди ни поучаваха на тема "демокрация", "цензура", "свободна журналистика и изкуство" винаги се сещам за "желязната лейди" разсипала и унищожила здравната система на великата британия и Шоуто на Бени Хил. Сигурен съм, че Бог ще му прости всичките шеги и закачки, дори с него ... Навярно сега гледа някоя шега на небето играна от великия Бени Хил ...

ПИПО

Страхотен анализ. Поздравления.

Филмите му докато не са ги изтрили, защото повечето не са политически коректни и се съмнявам, че ще оцелеят дълго.

Така е! Сега е ерата намистър Бийновците, хора без характер.

Бени Хил е символ на епоха, в която хората се смееха на смешните неща, а не на "коректните" неща.

Мислел си е ,че свободен и независим!?

Познава го цял свят, тебе - никой

На интелектуална скопеност е да сравняваш моята или нечия друга известност с неговата!Да, бил е световно известен и толкова по зле ,че е бил смазан!

Календар