Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

"Руската външна политика е къпане на пиян десантчик в световния фонтан"

АНАЛИЗИ

"Руската външна политика е къпане на пиян десантчик в световния фонтан"

Писателят Дмитрий Глуховски за това дали руснаците са виновни за войната

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Е, за колко време Путин си представя, че може да задържи властта в окупираните райони в Украйна? Да не се надява на статуиите на Ленин и червените знамена със сърп и чук по кметствата и пропагандата по съветските канали, които им пускаткъм окупираното население? Или на мизерията със съветските некачествени стоки, с които замества ограбеното в техните вериги магазини? И мизерията старците да си получават пенсиите в рубли, а майките - детските в съшите рубли без стойност?1 Дори сега да окупира цяла Украйна, няма как да поддържа във времето и да подчини украинците, чиито близки бяха изнасилени, изтезавани, убити, включително и деца, а домовете, болници, училища, детски градини, мостове, инфраструктурата им бяха разрушени и дори изпепелени, както бяха ограбени музеите им, разрушени паметници, ограбени тонове зърно, зеленчуци, плодове, храни, селско стопанска техника от фермерите им... Ами всеки украинец и поколения напред ще го мразят до дъното на душата си и много от тях ще си отмъщават, търсейки кръвен данък!!! Няма как Русия да издържи със санкциите, военните си ресурси и в жива сила войници наемници срещу ресурсите на всички цивилизовани държави, които се противопоставят на нейната окупация и насилие в Украйна. Колкото по-бързо го осъзнае руският народ, че "елитът" на Кремъл я завлича към пропастта, толкова по-скоро ще се пртивопостави и срещу този "елит", който постоянно го ограбва, цензурира, зомбира, преследва при критично мислен, подценява интелигентните между тях и държи в мизерия и без контакт със света.

Има и такива "писатели", които никога няма да прогледнат и да видят фактите такива каквито са.Правят го от злоба и от глупост. На тях им е забранено да се интересуват от събитията в Донецка и Луганска област в периода от 2015 до 2022 година.Няма тотален геноцид над руско езичното население в тези области. Няма над 13 000 убити мирни граждани от фашистките обстрели. "Алеята на ангелите" в Донецк, където са погребани над 200 дечица убити от тези обстрели, също не съществува. Бежанци на Изток също няма. Те са само на Запад. Нищо, че бежанците на Изток вървят далеч, далеч преди началото на конфликта. Хорица с по един куфар в ръка в който са поместили цялата си покъщнина. НАТО не се разшири до руските граници. Няма такова нещо! САЩ и НАТО не тъпкаха оръжие в Украйна в продължение на 8 години. Глупости! Това са комунистически измислици. Милиардите, които САЩ наляха в Украйна преди и след Майдана не съществуват. Няма такива милиарди! И какво очаквате от такъв "писател"? Обективност? Кога? Вица за жирафа и шопа в пълна сила важи за такъв "обективен" писател като него.

А на поглед го докарва като зеленото джудже -шут!

В Донбас "зелени човечета" от руски ЧВК, водени от ГРУ-шчици без обозначителни знаци, с прикрити балакави на лицата, нахълтаха въоръжени, окупираха администрация, смениха администрацията с проруски КГБ-ейци и започнаха провокациите. Стелков направи щаб на последния етаж в жилищен блок, в който живееха преидмно старци. Т.е. рашистите се криеха зад цивилното население и провеждаха терористичен обстрел под фалшив флаг. Естетствено, че се намериха украинци националисти патриоти, които тръгнаха да воюват с тях, но нито бяха професионално подготвени, нито въоръжени и приобщени към Националната гвардия. Тогава пострадаха цивилни, около 3000 човека 2014-2015 г. Всички останали жертви са военни през следващите 8 години. Какво ще направите вие, ако напр. в България нахълтат няколко хиляди войници без шеврони, с балаклави, въоръжени до зъби и окупират напр. Кърджалийска област и обявят Кърджалийска автономна джамахирия?! И обявят, че това е тяхна земя и са дошли да освободят българските турци от тормоза на българските власти и защитят правата им с претенцията турският език да стане официален в България. Няма ли да се намерят поне няколко хиляди българи, които да се организират във военнизирани отряди и да се опитат да защитят Родината, земята ни, семействата и децата си?! Ето документална хронология на събитията в Донбас: https://www.youtube.com/watch?v=OrgcrxL9uQQ

Ти си 100 пъти по-жалък! Кланяш се на ценности като демагогия, лицемерие и лъжи! Какво като колата ти е нова, ходиш в чужбина с нея и плюскаш трюфели? До там ти се простират интересите и самочувствието! Колко книги си прочел и какво си разбрал от тях? Утре като ти кажат, че е правилно да се гръмнеш, ще го направиш, защото западните ти господари знаят всичко. И не схващаш, чи си просто пушечно месо, което когато е нужно ще бъде опушкано, а иначе ще те купуват с лъскави опаковки! Ако беше чел повече, щеше да знаеш каква е съдбата на слугите на Златния телец.

Повърхностно, плитко, многословно - но този се смята за "писател". Впрочем, повърхностно и плитко ни информират и нашите български медии и "политици" - сякаш се СТРАХУВАТ да намекнат дори за дълбоките и дебели задокеански корени на случващото се в Украйна. А не е възможно да са толкова слепи, та да не ги виждат.

още един безмозъчен експерт роден много след перестройката, незнаещ собствената си история и служещ на нечии пропагандни интереси без дори да се усети

Русия е огромна страна, има всякакви хора, има герои и предатели, има и недоносчета като Глуховски.

На няколко места в интервюто се подчертава колко мизерно се живеело в Русия. Няма да споря, със сигурност тази огромна страна има много лица. Има уредени и приятни градове и градчета с чистота, ред, добри магазини, транспорт, университети и прочее инфраструктура. Има и диви и затънтени селца, мрачни индустриални ръждалници плюс тежък студен климат. Но има и милиони туристи, които ежегодно наводняват лъскави световни курорти. Милиони! Има хубави домове, квартали, луксозни коли. Има успешни бизнеси и слоеве с добри доходи. Сравнете го с България. Вижте тротоарите в София, дупките по пътищата, сивотата, грозотата и безумната инфраструктура. Вижте европейската ни столица, европейските ни заплати, образование, здравеопазване, законност. Вижте етническата ни престъпност, гетата. Вижте бедните в други страни на ЕС. Много плоска пропаганда. Понеже сме много свободни пробвайте да изкажете в медия мнение различно от централното. Професор от СУ беше изгонен заради не-политкоректно говорене. Пробвайте в Европа да кажете нещо неполиткоректно. Прав или крив Путин стана символ на съпротива срещу западния свят, който все повече хора прозират че е лъжлив, лицемерен, тоталитарен и в който обикновения човек живее бедно. С доходи 3000 на месец съм и живея мизерно в София. А как я карат в свободна и щастлива България онези с под 1000?

алоуу в EU не е социална структура, а икономически съюз в който се влиза с наличности - а както се вижда ганьо е бил беден, защото в комунизмът е бил беден и сега става ясно, че е и прост човек - анти всичко дори е горд, че е за войната и че западняците го презират - това е порпаганда и т.н.

Момче юдо-хохливо, колкото и да се плюнчиш и пенлявиш, войната си върви и отива към закономерния, логичен и правилен край. Той може да включва и свиването на Окрайна до 2-3 области около Киев, защото се очаква и поляците да дръпнат малко от килимчето около Лвов. Така всичките ти терзания ще свършат и щеш, не щеш ще трябва пак да търсиш руски читатели на соросоидните ти драсканици и се съмнявам, че ако разчиташ на това, от глад си умрял.

БГ тролът е голяма работа - в сревнание с този човек ти си велик бе, известен, постигнал много, къпещ се в мечтите на интернет и в същото време - дебнеш промоциите в кауфланд, гледаш да си на кирия, и пиеш ракия със салата - щото нямаш пари за повече.... и т.н. иначе си "голяма работа" - приятелите те знаят, като върл подръжник на русите - дето не си им стъпвал и на почивка в територията ама .... пусти пари, по добре да идеш на автобусна почивка до някоя западна държава - че по - добре. А и между другото как е 15 годишната западна барака, чиито резервоар е пълен все към дъното?

В 17 лет он уехал из России учиться в Израиль и прожил там четыре с половиной года[6]. Приехал за год до поступления, полгода учил язык, другие полгода занимался на подготовительных курсах, а потом учился наравне с местными.[5] Окончил факультет общественных наук Еврейского университета в Иерусалиме по специальностям «журналистика» и «международные отношения». Он получил эту степень на иврите, ничем не отличаясь от израильских студентов, большинство из которых были на пять лет старше его. Говоря об этом опыте, он сказал: «Я стал поклонником Израиля после того, как жил там, не то чтобы я начал чувствовать себя евреем, но я определённо начал чувствовать себя израильтянином»

отиват на ония свят, по-скоро рано, отколкото късно!

Партията на Хитлер се казва: НСДАП НАЦИОНАЛ СОЦИАЛИСТИЧЕСКА Германска РАБОТНИЧЕСКА Партия ! Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, NSDAP ПАРТИЯТА НА ХИТЛЕР НЕ Е КРАЙНО ДЯСНА, както пише в Уикипедия ПАРТИЯТА НА ХИТЛЕР Е В ЕДИН И СЪШИ ИНТЕРНАЦИОНАЛ С ПАРТИЯТА НА ГЕОРГИ ДИМИТРОВ и КОЛАРОВ, Която също се казва БЪЛГАРСКА РАБОТНИЧЕСКА ПАРТИЯ Скарват се за парите на Коминтерна и Адолф Хитлер им скалъпва Запалването на Райхстага ! Какво правят Димитров и Коларов в Берлин, ако това не е така ? ПЪРВИТЕ КОНЦЛАГЕРИ СА ПО РУСКИ ПРОЕКТИ Отровата се произвежда в Русия. ето гледайте документален филм за това: Непременно изгледайте този филм до края, той завършва там, където започва Народния съд https://www.youtube.com/watch?v=9po73BlvBnk Този филм е създаден и финансиран с поддръжката на Съвета на нациите на Европа и Европейският Парламент. Този филм е преведен на всички езици. Този филм е предоставен за разпространение в Световната мрежа под егидата на ЕС. В този филм Няма да видите Атентата от 1925. В този филм Няма да видите Нищо за Народния съд и жертвите му. В този филм Няма да видите Нищо за Горяните, за Унгарската и Чехо-Словашката криза. В този филм Няма да видите Нищо за "културната" революция на Мао и площад Тянънмън... В този филм Няма да видите Нищо за Северна Корея, Куба... В този филм Няма да видите нищо за 5 милионното клане в Кампучия направено от "червените кхмери". В този филм ги Няма "цветните" социализми на Кадафи, Садам и газовите атаки в Сирия. Този филм е само малка прелюдия... ТОЗИ ФИЛМ Е ЗА ТЕХНИЯ ПРИНЦИП - ИДЕОЛОГИЯТА ЗА СОЦИАЛНОТО ИНЖЕНЕРСТВО и в края на краищата ще разберете и ЗАЩО СЪЗНАТЕЛНО ВИ ДЪРЖАТ с нечовешко малки заплати защо им трябват Монополите, Газта - без друг доставчик... и защо им трябва ОПАЗВАНЕТО НА ФЕТИШИТЕ. ТОЗИ ФИЛМ Е ЗА ТЕХНИЯ ПРИНЦИП https://www.youtube.com/watch?v=9po73BlvBnk

Толкова много лъжи на едно място. Колко ти платиха за това скудоумие?

Като са лъжи, защо Сталин не е вече в Мавзолея при Ленин?

Тоя и той ми знай дей Буча на картата ама бил страдал.

Точно писател-майкопродавец, в интервю пред радио "Свобода", не бил с години в Русия, точно той ще ни обясни Русия и военните аспекти на операцията ! :D

Станков, ти си моят идол! Няма тема, по която да не си компетентен. Нова технология - Станков знае най-много. Геополитика - Станков знае най-добре. Народопсихология - слушайте Станков. Култура - всичко е в ръцете на културтрегера Станков. Контакт с извънземни - Станков е написал наръчник по въпроса. Е, и аз съм учил много, чел съм много, обикалял съм не малко, инвестирал съм в знания, умения и компетенции.... Обаче не мога даже да те видя в далечината пред себе си. Шапка ти свалям!

станков е трол! Всеки, който не е заврял език в ануса на бункерният дядка е отцепродавец! Ботокс Шеломов е баща на всеки руски трол! Майка им е Антон Кутев от БСП! ХИ ХИ ХИ

много дълго, като всяко увъртяно нечитаво нещо, дето се опитваш сам себе си да убедиш, че все пак си прав, не го дочетох. Преди години обаче четох един американски икономист, който в прав текст обясняваше. че всяка икономическа криза - и особено задлъжнялост - се решава с война. След войната се задрасква всичко преди нея и се почва начисто. Та - кой е най-големият длъжник днес ??? Не е Путин, нали, все още.

И понеже вече от 2 месеца не се избиват само руснаци, та успяхте да усетите войната...която иначе се води от 8 години. Аман от "чувствителни" творци и платени съдници на Путин !

Смърт за азовците и техните семейства!

Я уй за посраина!

Къде ги намирате такива клонинги на Навални ? Войната в Украйна била лична война на Путин... Пълни тъпотии....Даже много се забави, с цели 8 години се бави, опитвайки с мир и добро, но не се получи Ако на Путин не му дремеше как 8 години избиват руснаци и се упражнява целенасочен геноцид срямо тях, както нашенските измекяри си траят за неволите и тегобите на бесарабските ни българи там, щеше да е само "диктатор", а не и "луд", "лош" и т.н. либерастки етикети. Явно на тоя руски "писател" не му дреме за избитите му етнически братя и сестри, за избитите и осакатени деца в Донбас. Гледа си интереса и пропагандата да пълни джоба му, пък другите кучета ги яли... Затова и не може да бъде никакъв критерий този...

Не си чувал за един от най-известните световноизвестни съвременни руски писатели? Звучиш ми като типичен русофил - не знае нищо за Русия, но е се е набърбукал с руска пропаганда. Сигурен съм, че бягаш и ставаш с мисли за мъките на руския народ. Абсолютен... смешник.

Още една повърня ,на един платен соросоид .

Войната се води от 2014 година! Забелязахте я последните 2 месеца защото вече не умират само руснаци!

в микса добавиха дагестанци, чечняци, монголци из сибир, сирийци, вагнерци от африка... и всички непотребни и недоразвити уроди

А зеленясалия чифут добави от цялата фашистка световна измет, барабар с Глиги :)

Добре бе, гавной - а експанзията на НАТО от Германия до Украйна (с ракети и бази) за 20г - какво е? Игра на пейнтбол ли? Значи горкия невинен Запад и страховито злокобния Путин? Аре стига приказки за лека нощ - всички са виновни.

по-добре експанзия, отколкото военна операция

Още един захаросан умник се изказа за войната в Украйна! Русия ще победи нацизма в тази война!

Много си проZd бе баце

и вова ще е жив още 2-3г? лол кат умре нали се сещаш, че кадировците и дагестанците ще дойдат на власт

Сещам се че Медведев ще дойде на власт! Ти за Бай Дън се притеснявай :)

Русия трябва да бъде унищожена, Москва изравнена със земята, а руснаците пратени в Сибир.

Цитат: - Ще загуби ли Русия тази война? - Русия вече е загубила тази война.

Дали :)

Кефи ме как русофилския тролетариат се надпреварва да се изхрачи върху човека :) А иронията е, че той е описал именно тях в интервюто - нищо, че технически са от друга държава. В душата си те имат една родина - и тя е на север от България. Дерзайте, нещастници! Путин ще остане в историята - вероятно не в ролята, в която е очаквал.... Вие, обаче - вас никой даже няма и да ви помни.

В Илиада Одисей убива предателя Долон с думите: "Един предател е еднакво вреден и за чужди и за свои."

Крим отдавна е руски. Сега ще си приберем и земите край Дон. Тъй е повелил Господ.

Много се смех, баце :)))) Понеже и аз познавам много потомци на Донски казаци в България - само че истински, а не изтърсаци като тебе - та, един въпрос за теб. Нали знаеш, че вашите прадеди са прогонени чак в България именно от кликата, чийто потомък е Путин?

Импресио, вие, последно, гей-антифа или расистко-хитлеристки подсайт на дирника сте?

Ама кой нормален човек би прочел до края тази скучно дълга боза на някой си боклук?

Извинявайте, но откога т.нар. "творческа интелигенция" (които реално са доказани гювендии откъм мироглед и по правило лижат някой части на тоя,дето им плаща) почнаха да разбират геополитика? Все си мисля, че причината за всяка война трябва да се търси в предимно в икономиката. Примерно - в кризата на възпроизводство на капитала и т.н.

И аз стигнах в мислите си точно до там. "Моралния" подход в икономиката и /или политиката (както и в техните свързаности) води в крайна сметка само до пропаганда в нейния най-чист вид. Моралът е атрибут на личността, не на политиката.

Не знам кой крив кой прав но и итервюирания е поредният дървен философ с особено мнение.

И в Русия има суяци. ....Намират се.

РуZнацитата не се ограничха в "новите" републики на украинска територия ? Крим им се размина... и въшката се наяде и излезе на челото... ламти харарина за завоевания... да граби и плячкосва...

То в посраина нищо няма!

ххахахаха, как напалиха форумните русофили ня ви дадат медал като приключи спец-операцията, не се хабете

За тях ,медал. За други- уй!

Аз съм соросоид и Сорос ми плаща да троля руските агресори.

Сегурни сме, ЧЕ СА ЗАД ТЕБ , като ги тролиш!

Тука разбрахме всичко за Путин какъв е боклук и т.н. Това е важно, но е само не повече от "половината истина". А истината е "квантов обект", т.е. не може да се дели на по-малки части. Половин истина е всъщност най- перфектната лъжа. Нищо не разбрахме за другата част от истината, за САЩ. Те ли са "мечът на правдата"?

Бездарен,комплексиран отпадък ! От това няма да стане значим и четен....

Да беше прочел книгите му, после да ръсиш глупости.

Книгите му са за глупаци...

Книгите на Лукяненко са поне десет пъти по-добри. Всъщност едното е долнопробен марвел-тайп екшън, докато дори само "Дозор"-ите са на световно ниво. Та, ако съдим по книгите, знаеш ли защо Лукяненко е забранен в НАТО автор?

корнхуйло, чели сме ги. Доста мизерни. Добре, че са игрите от серията "Метро" (тъп екшън, серията Чернобил е много по-добра).

Русия трябва да бъде унищожена, Москва изравнена със земята, а руснаците пратени в сибир

евро-атлантически расизъм на живо.

Мизерия и отчаяние в Русия, империализъм и колониализъм, пропаганда за пещенряци. Този може само от Сорос да е платен, за да говори такива лъжи. Сигурно и често си сменя пола.

Този как е се е уадавил в собствената си повръщня на злоба, завист и неоцененост? А публикуването на такива "интервюта", заедно с триенето на неудобни за червената линия на партията коментари отрежда на ДИР незавидното последномясто на "независима и обективна медия"

Русия ке падне и ке клекне. Нато ще я унищожи

Поредния платен соросоид замърсява медийното пространство!

impressio на дирника е отделен сайт. прайдове, псевдоизкуствто и прочие говна.

Вие сте една абсолютно "правдива" и "независима"медия....

Колко много повърня е избълвал този, явно еврогейската измет и краварите добре хранят дупедавци и лайноядци.

Руснак и то грамотен ви набива ум в русофилските кратуни, ама то не блее расZZия, беееее, расZZия!

ха-ха. ако не беше доста дебилизиращата компютърна игра, щеше да е световно непознат.

Колко ти е капацитетОт, че да го определяш като грамотен? Само защото по грантове е писал разни пасквилчета ли? Този с гъз да дращи, не може да стигне дори огризките на средностатистически журналист в руски провинциален вестник.

Тъпанар!

Календар