Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Последният филм на Тарантино отвори стара рана на Роман Полански

СЪДБИТЕ НА ИЗВЕСТНИТЕ

Последният филм на Тарантино отвори стара рана на Роман Полански

"Имало едно време...в Холивуд" припомня трагедията с убийството на Шарън Тейт

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Лино и Розмари Ла Бианка НЕ гостуват на никого, драга авторке - провери си фактите. Шарън Тейт бива убита в къщата на Сиело Драйв заедно с Войтек Фрачауски, Абигейл Фолджър, и Стивън Парент - нейни близки приятели. Самите Лино и Розмари са убити няколко дни по-късно в собственият им дом от бандата на Менсън. Със здраве.

Браво , Еми Мариянска! Само една правописна грешка в "Оскар"-а

По принцип много харесвам Impressio и често го чета. Но в тази статия има доста фактологични неточности. Първо (и по-незначително) Шарън Тейт е изляла вечерта на убийството си. Вчеряла е с приятели в “Ела койот”. Във филма е заснета вечерята и то в същото заведение, дори на същата маса, на която е седяла. Второ, Тейт е убита с Джей Сибринг, Войчех Фриковски и Абигейл Фолгър. Семейство ЛаБианка са убити на следващата вечер в техния дом, пак от култа на Менсън.

Филмът е хубав,да историята е като случая с Р.Полански,но е разказана в стил " Тарантино".

Абе много го рекламират този филм. Сигурно пета статия чета само на този сайт. Филмът не е нищо особено, даже е скучен и бавен, с изключение на последната сцена (10 минути). Бяха писали, че е най-добрия филм на Тарантино - не е вярно. Ди Каприо има два монолога където си показва актьорския талант. Брад Пит показва колко добре изглежда на 55 години и общо взето нищо друго. А, и една забавна сцена c Брус Лий. Марго Роби има около 3 реплики през целия филм. Че била "сърцето на цялата история"- глупости. Ал Пачино се появява за две минути. Сериозно, филмът е скучен. Протака се два часа и половина, след първият час очакването ви за някакво действие ще се превърне в раздразнение. Единственото което ме изненада е че абсолютно не се вписва в днешния "калъф" на Холивуд - където всеки филм задължително трябва да включва гей, цветнокож и феминиски персонажи в главните роли. И, логично, Тарантино вече го погнаха всички либерални медии и феминиски организации.

О, Полански толкова силно е тъгувал за Тейт, че през 1977 година е напил 13 годишно момиче, след което я е изнасилил многократно. Прави пълни признания но разбира, че ще получи поне 50 год присъда и бяга във Франция. Присъдата срещу него е още активна и за това не отиде да си получи Оскара преди години.

Статията е информативна, но който я е писал не е гледал филма. Събитията не са представени следвайки истинската история по убийството, та затова е хубаво да гледаш после да анализираш. Какво стана, умряха ли истинските кинокритици?

В сюжета на "Имало едно време... в Холивуд" умело се преплитат художествена измислица и реални събития .... и т.н. Четете и не се правете на умник, защото това, че авторът не гледал филма в един киносалон с вас, не значи, че не го е гледал. Бигор умря, господине. А вие, ако сте кинокритик, сигурно сте последният в тая страна. И мисля, че знам кой сте, затова Сори.

Браво!

Страхотна статия! Благодаря!

И на мен ми хареса.

Напишете едно "Внимание, спойлери!", да ви се не види!!!!!

Календар