Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

По-добре да си баем да не ни среща мечката, отколкото - да не ни яде, когато я срещнем

МИНАЛО НЕСВЪРШЕНО

По-добре да си баем да не ни среща мечката, отколкото - да не ни яде, когато я срещнем

Инфлуенцата в София през 1927-ма: Който види вълка - вика, който не - дваж вика

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Какво е било лекарството, смес между аналгин, хинин и кофеин? Нещо като Паракофдала, който обаче не съдържа хинин, май! Днес дали има подобно хапче, което да съдържа горните три съставки?

Нещо като добре известния Аналгин-Хинин, който спряха, щото в ЕС хинина е забранен.

една наистина славна богата и добре уредена България с нормална азбука,нормални хора по улиците и доста други неща.

Разбира се, снимката "Народна медицина: Събиране на вода за лекуване на зрение в село Волче, 30-те години на ХХ век" е доста показателна за охолния живот на българите в тази славна богата и добре уредена България...

това е така нареченият испански грип или инфлуенца. не искам да споменавам за броя на починалите в световен мащаб, за да не стресирам никого - по повод възникналата още през 1918 г. в Северна Америка, вероятно внос от гастарбайтерите, наречени кули, които е трябвало да бачкат най-черната работа. Така че инфлуенцата погрешно е свързана лингвистично с Испания. Апропо, балканските страни са били сред най-засегнатите. Така се бае за хубост, а да не се набутване на мечи пътеки.

нека си баем по-добре за хубост, а иначе да се пазим от мечката, доколкото можем.

Испанския грип е между януари 1918 и декември 1920. Тогава даже не са се усетили какво е - мислили са, че е холера (поне в България)

какво е "булинка"? Няма я тази дума в тълковния речник или други такива, гугъл ми дава резултати само на руски, нерелевантни

Таблетка?

за съжаление моят не ми е под ръка. Има го обаче в нета.

Поне в Добруджа много хора казват булинка на точката. Рокля на булинки примерно. Може тук да се ползва като таблетка наистина.

Или може би е нещо в капсулки...или се е правило на топченца. Както сега правим сурови бонбони, примерно... Така си мисля де, може и да не е било така.

Не е изгубена България, а сте я превърнали в Чалгария. Тъп скот, на където и да сё обърнеш сё кючеци и маанета звучат. Тъп народ -слаба Държава!

А най-тъпите са комундетата, дето са предпоставката за това оглупяване, сляпата вяра във Великата Русия и Великото Джудже. Ако се огледате - в европейските страни, колкото по-малко хора вярват на Путин, толкова по-добре живеят!

Лъжеш, блядь! Германците по едно време викаха в Берлин:" По-добре Путин, отколкото Меркел!" А те, както знаем, живеят добре. Лъжеш, гнидо!

Много хубаво обявихте извънредно положение, ама софиянци си отпътуваха по родни места и на курорт. Това ли беше целта????

"новия" коронавирус е известен на медицината още от 1965 г., не разбрах защо истерията започна 55 години по-късно? Това е един от най-безопасните за здравето вируси на нашата планета, няма човек, който да не е боледувал от него поне 10 пъти, без дори да е разбрал за това, защото преминава много леко, 100 пъти по-леко от обичайния грип, за който никой не се паникоьосва !!!! Коронавируса преминава от самосебе си, единствено е нужна добра лична хигиена. !!! Истерията я правят илюминатите от Талмуда, гнусните шибани евреи за да въведат реалностите от книгата 1984, заради написването на която убиха автора й - Джордж Оруел !!!!!!!!!!!! ... а за пандемията от аутизъм, нарочно причинявана вече 50 години от илюминатските отрови, наречени ВАКСИНИ, инвалидизиращи МИЛИОНИ деца годишно, ЗАЩО НИКОЙ НЕ ГОВОРИ и НЕ СЕ ПАНИКЬОСВА ??????

Не знам, тоя път успяха да паникьосат целия свят.

Прекрасен материал и много актуален, баба ми до последно наричаше всеки грип -инфлуенца. Явно сме го преживели и преди, просто трябва да ни се напомни.

идва от английски-influence-влияние...Смятало се е, че определено разположение на звездите изпраща грипа...влияе върху възникването му....Та затова грип=инфлуенца...

А ми то и "грип" идва от английски, което значи сграбчвам!

Думата "грип" няма нищо общо с английския език . Произходът е холандски . Думата е "griep" на холандски .

Думата "инфлуенца" е италианска с латински произход. Няма никаква връзка с английски език. На италиански е "influenza" . Произхожда от латинското "influere".

Така е било в Царството, на Негово Величество при КАПИТАЛИЗМЪ! А сега в държавата на мафията, на цървуланите, на главанаците на боко.тиквата и бандата му, какво е, а?

Календар